A gyógyszeres kérdéssel az a baj, hogy egyszerűen szarul lett feltéve. Ezer éves "beugratós" találós kérdés. Nem mennyi időre van gyógyszered... Így nemsok értelme van. Hanyadik percben veszed be az utolsót. Így van értelme. Aki hülye az úgyis 90et mond. Na béke.
szerintem a 2682-es megoldásom sokkal jobb!

Vettem a figyelmeztetést, de arról nem tehetek, hogy amikor felteszem a kérdést nem érkezik válasz, majd mikor meg jön, akkor én nem vok. Néha sajnos dolgozni is kell.
Szal. Szétvágom a kötelet egy 10 ás egy 30 méteres darabra. A 10-est rögzítem, a végére egy hurkot kötök.
Ezen áthúzom a 20 m-est, és így leengedem magamat 20 m-ig.
Ott kifűzöm a 20m-est a 10-esből, rögzítem, majd mászok tovább.
Ezen áthúzom a 20 m-est, és így leengedem magamat 20 m-ig.
Ott kifűzöm a 20m-est a 10-esből, rögzítem, majd mászok tovább.

Azé egy figyelmeztetést dobhatsz neki, ha visszaemlékszel, tom aszonta, hogy a témaindító is figyelmeztethet, és ha bár nem is admin (tiltani nem tud), de egy kicsivel több joga van a topicjában, hisz témaindító, "gazdája" a témának, felügyeli, kezeli, stb. Szóval egy figyu bizti jól jönne, de sztem ezek után imádott Mmw Prune is szólni fog. Igaz?
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 03. 01. csütörtök 19:58), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 03. 01. csütörtök 19:58
Törölt felhasználó (69371)

én ezt jól tudom! de itt Prune a téma ADMIN nem a topic nyitó! :((( de mit szólsz az én megoldásomhoz! most pattant ki az agyamból. nem is gondolkoztam rajta! szerintem zseni vagyok! :)
én ezt jól tudom! de itt Prune a téma ADMIN nem a topic nyitó! :((( de mit szólsz az én megoldásomhoz! most pattant ki az agyamból. nem is gondolkoztam rajta! szerintem zseni vagyok! :)
(Ez egy válasz DrAnthony üzenetére (2007. 03. 01. csütörtök 19:55), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 03. 01. csütörtök 19:55

Hallod, dako, azért szólj már lécci bétára, hogy azért legyen már "gazdája" a kérdéseinek, mert ez így elég gáz, hogy bedob egy kérdést, majd lelép 1-másfél napra, addig meg a kérdés és a válaszok le vannak tojva... A kérdés rég eltűnik, oldalakkal hátréb kerül, stb.
Hallod, dako, azért szólj már lécci bétára, hogy azért legyen már "gazdája" a kérdéseinek, mert ez így elég gáz, hogy bedob egy kérdést, majd lelép 1-másfél napra, addig meg a kérdés és a válaszok le vannak tojva... A kérdés rég eltűnik, oldalakkal hátréb kerül, stb.
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 03. 01. csütörtök 19:52), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 03. 01. csütörtök 19:52
Törölt felhasználó (69371)

1. én úgy csinálnám, hogy a 40 m-es biztosítóhoz odakötném.
2. majd leereszkednék a 20 m-es biztosítóig. kifeszítve a kötelet oda is odakötném.
3. aztán visszamásznék a 40 m-es pontig, a kötelet jó erősen megmarkolom és a markolás felett elvágnám a kötelet fent.
4. majd egy tarzan féle kötél mozdulattal már lent is vagyok. :)
a gyufa azért kell, hogy a nagy stresszt odalent egy szál cigivel nyugtázzam, mert gyufa az nincs lent! :)
2. majd leereszkednék a 20 m-es biztosítóig. kifeszítve a kötelet oda is odakötném.
3. aztán visszamásznék a 40 m-es pontig, a kötelet jó erősen megmarkolom és a markolás felett elvágnám a kötelet fent.
a gyufa azért kell, hogy a nagy stresszt odalent egy szál cigivel nyugtázzam, mert gyufa az nincs lent! :)
1. én úgy csinálnám, hogy a 40 m-es biztosítóhoz odakötném.
a gyufa azért kell, hogy a nagy stresszt odalent egy szál cigivel nyugtázzam, mert gyufa az nincs lent! :) (Ez egy válasz DrAnthony üzenetére (2007. 03. 01. csütörtök 19:44), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 03. 01. csütörtök 19:44
a gyufa azért kell, hogy a nagy stresszt odalent egy szál cigivel nyugtázzam, mert gyufa az nincs lent! :) (Ez egy válasz DrAnthony üzenetére (2007. 03. 01. csütörtök 19:44), amit ide kattintva olvashatsz)

Na, miután végigolvastam a gyógyszer bevételéről és hatásmechanizmusáról szóló magasröptű eszmafuttatásokat, édekelne, hogy a "köteles-várfalas-lemászós" kérdésnek mi a megoldása, homepictures adott egy megoldást, de a feladó egyenlőre nem válaszolt, hogy jó-e vagy sem.
Na, miután végigolvastam a gyógyszer bevételéről és hatásmechanizmusáról szóló magasröptű eszmafuttatásokat, édekelne, hogy a "köteles-várfalas-lemászós" kérdésnek mi a megoldása, homepictures adott egy megoldást, de a feladó egyenlőre nem válaszolt, hogy jó-e vagy sem.
"a gyógyszer hatása a lényeg, pedig sehol nincs rá még csak utalás sem a feladatban."
mint ahogy az sincs benne, hogy a gyógyszereket nem a hatásuk miatt veszed be...és miután a gyógyszerek alapvető jellegzetessége az, hogy hatnak, ezért többen erre gondolnak először
és megnéztem, amit kértél, és vélhetően az én felfogásom konzervatív a gyereknevelésről és a játék fontosságáról ebben a korban...és valószínűleg nekem van csak átlagos 10 és fél éves gyerekem, akiknek soha nem adtak fel ilyen feladatot
EGYMÁS FIKÁZÁSÁT, VITÁT BEFEJEZNI!!!
mint ahogy az sincs benne, hogy a gyógyszereket nem a hatásuk miatt veszed be...és miután a gyógyszerek alapvető jellegzetessége az, hogy hatnak, ezért többen erre gondolnak először
és megnéztem, amit kértél, és vélhetően az én felfogásom konzervatív a gyereknevelésről és a játék fontosságáról ebben a korban...és valószínűleg nekem van csak átlagos 10 és fél éves gyerekem, akiknek soha nem adtak fel ilyen feladatot
EGYMÁS FIKÁZÁSÁT, VITÁT BEFEJEZNI!!!
Addig van gyógyszered, amíg nincs szükséged újabbra! Szükséged meg a harmadik pilula hatásának elmúltával van! Persze, ha nem gyógyultál meg!
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 03. 01. csütörtök 16:16), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 03. 01. csütörtök 16:16

Törölt felhasználó (7767)
VIP

Abszolute nem logikus, a magyarázat is erőltetett! Ragaszkodom a megoldásomhoz!!!

Abszolute nem logikus, a magyarázat is erőltetett! Ragaszkodom a megoldásomhoz!!!

óriási szerencsénk, hogy nem személyiségtesztet töltünk ki, hanem egy szexlapon okoskodunk kvízkérdésekben...ami pedig a 2. osztályos gyereked matematika feladatát illeti: mélységesen sajnálom, hogy 7-8 éves gyerekekkel ilyen feladatokat oldatnak meg (bár megjegyzem: kétségeim vannak afelől, hogy ez tényleg egy 2-os gyerek feladata volt)az elvont gondolkodás a serdülőkor kezdetének sajátossága...és miután nekem példát kell mutatnom, nem offolnék tovább...nagyon komolyan annyit kérek, hogy koncentráljunk a kérdésekre és a válaszokra...evvel kapcsolatban csak dog hsz-ét vagyok hajlandó elfogadni innentől!!!
óóóóó nagy fej, köszönöm neked, hogy nem nézel le
.

"Kapsz három szem gyógyszert !Félóránként kell bevenni egyet! Hány percre van gyógyszered?"
Logikusan:
A "maraton" anbban a pillanatban kezdődik, amikor lenyeldekelted az első pilulát, és az 30 percig hat - mert másképp minek kellene bevenned a másodikat, ha az első tovább is kifejti a hatását???? -,beveszed a másodikat az első harminc perc leteltével(abban a pillanatban!), ezzel is elvagy még harminc percet - ez már 60! Bekapod a harmadikat( a 24 óra= 0 óra mintájára!!!), és logikusan gondolkozva még további harminc percre van gyógyszered, hiszen lenyelted, és hat még félóráig, és addig nincs szükséged többre. Szerintem is a 90 a helyes.
Logikusan:
A "maraton" anbban a pillanatban kezdődik, amikor lenyeldekelted az első pilulát, és az 30 percig hat - mert másképp minek kellene bevenned a másodikat, ha az első tovább is kifejti a hatását???? -,beveszed a másodikat az első harminc perc leteltével(abban a pillanatban!), ezzel is elvagy még harminc percet - ez már 60! Bekapod a harmadikat( a 24 óra= 0 óra mintájára!!!), és logikusan gondolkozva még további harminc percre van gyógyszered, hiszen lenyelted, és hat még félóráig, és addig nincs szükséged többre. Szerintem is a 90 a helyes.
Elírtam a 90-et 89-et akartam, esetleg elolvashattad volna az elöző hozzászólásom és akkor feltünt volna, hogy csak elírtam, de ha egyszer valamit nem akar meg érteni az ember.....
Azért egy kicsit vissza vehetnél az arcodból, normálisan beszéltem eddig veled, ezért talán nem kellene ilyen lekezelő dumával itt arcoskodni... (nem ezt írtam elösször, de tekinettel vagyok az adminokra, ja és magamra is
)!
Azért egy kicsit vissza vehetnél az arcodból, normálisan beszéltem eddig veled, ezért talán nem kellene ilyen lekezelő dumával itt arcoskodni... (nem ezt írtam elösször, de tekinettel vagyok az adminokra, ja és magamra is

Így nézve, a 60 és a 90 mellett is elég jól lehet érvelni.
Akkor nem jól tetted fel a kérdést (egyébként sem volt az első gyógyszer bevételének időpontja egyértelmű)!
Azt feltételeztem, hogy akkor indul el az óra, amikor beveszi a gyógyszert, tehát a gyógyszer bevételekor a stopper 00:00:00-át mutat, így a 4 gyógyszer bevételének 90:00:00-kor kellene megtörténnie, de az ugye nem történik meg, így 89:59:99, mivel te percben kérted, ez így nem éri el a 90-et.
Ha azt írtad volna, hogy az első percben veszi be az első szemet, akkor lenne igaz a 90 perc (Ez egy válasz thedog üzenetére (2007. 03. 01. csütörtök 14:56), amit ide kattintva olvashatsz)
Azt feltételeztem, hogy akkor indul el az óra, amikor beveszi a gyógyszert, tehát a gyógyszer bevételekor a stopper 00:00:00-át mutat, így a 4 gyógyszer bevételének 90:00:00-kor kellene megtörténnie, de az ugye nem történik meg, így 89:59:99, mivel te percben kérted, ez így nem éri el a 90-et.
Ha azt írtad volna, hogy az első percben veszi be az első szemet, akkor lenne igaz a 90 perc (Ez egy válasz thedog üzenetére (2007. 03. 01. csütörtök 14:56), amit ide kattintva olvashatsz)
akkor tedd fel a következő kérdést, teeee tenger!
(Ez egy válasz surdapapa üzenetére (2007. 03. 01. csütörtök 15:20), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 03. 01. csütörtök 15:20

nem vagyok a magyarázkodására kíváncsi, mert home leírta miért 60! és a többi csak magyarázkodás!!!
lehet pl. egy kombinált gyógyszer, aminek 24 órás a hatása, ha mind3 szemet bevette! ebben az esetben az Ő logikája szerint 25 óráig tartana a hatása és ez lenne a megoldás!
lehet pl. egy kombinált gyógyszer, aminek 24 órás a hatása, ha mind3 szemet bevette! ebben az esetben az Ő logikája szerint 25 óráig tartana a hatása és ez lenne a megoldás!
nem vagyok a magyarázkodására kíváncsi, mert home leírta miért 60! és a többi csak magyarázkodás!!!
lehet pl. egy kombinált gyógyszer, aminek 24 órás a hatása, ha mind3 szemet bevette! ebben az esetben az Ő logikája szerint 25 óráig tartana a hatása és ez lenne a megoldás! (Ez egy válasz MmePrune üzenetére (2007. 03. 01. csütörtök 15:15), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 03. 01. csütörtök 15:15
lehet pl. egy kombinált gyógyszer, aminek 24 órás a hatása, ha mind3 szemet bevette! ebben az esetben az Ő logikája szerint 25 óráig tartana a hatása és ez lenne a megoldás! (Ez egy válasz MmePrune üzenetére (2007. 03. 01. csütörtök 15:15), amit ide kattintva olvashatsz)

dog válaszából ítélve nem félrevezető volt, hanem pontatlan...és tényleg kérem, hogy mielőtt ezen vitatkozni kezdene bárki, várjuk meg dog kiigazítását, vagy érvelését a válasza mellett