Várjatok türelemmel előbb utóbb megtalálom:D
Na szóval:
A 3. láncszemet vágja át, így kap egy 1 szemet (a szétvágottat), egy 2 szemből álló láncdarabot és egy 4 szemből állót.
1. nap: a szétvágott.
2. nap: a 2 szemből állót odaadja, a szétvágottat visszakapja.
3. nap: odaadja a szétvágott szemet pluszba.
4. nap: Visszakapja a 2 szemből álló részt és a szétvágottat, odaadja a 4 szemből álló láncradrabot.
5. nap: Odaadja a szétvágott szemet.
6. nap: Visszakéri a szétvágott szemet és odaadja a 2 szemből álló darabot.
7. nap: Odaadja az utolsó, szétvágott szemet.
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 03. 01. csütörtök 20:24), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 03. 01. csütörtök 20:24
A 3. láncszemet vágja át, így kap egy 1 szemet (a szétvágottat), egy 2 szemből álló láncdarabot és egy 4 szemből állót.
1. nap: a szétvágott.
2. nap: a 2 szemből állót odaadja, a szétvágottat visszakapja.
3. nap: odaadja a szétvágott szemet pluszba.
4. nap: Visszakapja a 2 szemből álló részt és a szétvágottat, odaadja a 4 szemből álló láncradrabot.
5. nap: Odaadja a szétvágott szemet.
6. nap: Visszakéri a szétvágott szemet és odaadja a 2 szemből álló darabot.
7. nap: Odaadja az utolsó, szétvágott szemet.
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 03. 01. csütörtök 20:24), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (38040)

Van egy vándor. Baktat bakta, és a hosszú úton minde pénze elfogy:) Egyedüli értéke egy hét(7)láncszemből álló aranylánc. Nagyon kivan fáradva, ezért betér egy fogadóba, és elmondja a ház urának, hogy csak ez van neki fizetni, és szeretne 7 napot eltölteni a fogadóban. A kocsmáros belegyezik, és minden nap fejében egy láncszemet kér. Viszont nem szeretné, hogy nagyon tönkretegyék a láncot, ezért azt a kitételt szabja, hogy a vándor csak egyetlen láncszemet vághat el, s nem többet! A dolog megtörténik, a vándor letölti a hetet, s mindennap pontosan is fizetett. Na ,hogy csinálta?:D
Mert rosszat másoltam be:D
5.nap megkapja a szétvágottat
6. nap 4, ami egyben+2, ami egyben a szétvágottat visszaadja
7. nap mind odaadja
Ez nem volt nagy eresztés, már bocs.
Be meg pláne nem szartam :-)
6. nap 4, ami egyben+2, ami egyben a szétvágottat visszaadja
7. nap mind odaadja
Ez nem volt nagy eresztés, már bocs.
Be meg pláne nem szartam :-)

3. láncot vágja el.
első nap megkapja a szétvágottat
másnap aa 2 elsőt, és vissza a szétvágott
3. nap megkpaja +a szétvágottat
4. nap mind vissza, és kapja a 4 egyben lévőt...
első nap megkapja a szétvágottat
másnap aa 2 elsőt, és vissza a szétvágott
3. nap megkpaja +a szétvágottat
4. nap mind vissza, és kapja a 4 egyben lévőt...
Tehát jelzem, hogy a lánc a szokványos lánc, amit mindenki ismer, a vágó eszköz teljesen mindegy mi, csak vigye az aranyat. A kitétel, hogy egyetlen vágást ejthet csak, és csak egyetlen láncszem sérülhet.
Van egy vándor. Baktat bakta, és a hosszú úton minde pénze elfogy:) Egyedüli értéke egy hét(7)láncszemből álló aranylánc. Nagyon kivan fáradva, ezért betér egy fogadóba, és elmondja a ház urának, hogy csak ez van neki fizetni, és szeretne 7 napot eltölteni a fogadóban. A kocsmáros belegyezik, és minden nap fejében egy láncszemet kér. Viszont nem szeretné, hogy nagyon tönkretegyék a láncot, ezért azt a kitételt szabja, hogy a vándor csak egyetlen láncszemet vághat el, s nem többet! A dolog megtörténik, a vándor letölti a hetet, s mindennap pontosan is fizetett. Na ,hogy csinálta?:D
Na mivel sem tengerész, sem sziklamászó nem voltam még életemben, így ezt nem tudom, de bizti van olyan csomó-hurok valami, ami lentről is kioldható, nem szorul, valami. Ugorgyunk!
Én is várom már, mert mingyá elalszok, egy kis agymunkam ég jól jönne.
Szerintem nem, ha olyan csomót kötsz rá, de ez már tényleg...
Na???? Lássuk-halljuk!!! Várjuk nagyon!
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 03. 01. csütörtök 20:12), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 03. 01. csütörtök 20:12
Törölt felhasználó (38040)

Minnyá teszek föl olyan kérdést, hogy beszartok.:D
Na kicsit erőltetett, de sztem hagyjuk, nem volt rossz, mert végül is elméleti megoldásnak jó, lépjünk tovább...
Minnyá teszek föl olyan kérdést, hogy beszartok.:D
Azt mondta, hogy 20 méteren van párkány, a kötél rögzítésére alkalmas hely, tehát miért ne állhatna meg???
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 03. 01. csütörtök 20:10), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 03. 01. csütörtök 20:10
Törölt felhasználó (69371)

a rajz szerint meg tudsz állni a 20 m-es peremen!
Igaz, bocs, tehát tényleg 10, ill. 20 m.
Minek a gyufa?
1. MEgtévesztésnek
2. Ha a kötelet a 10. m-nél rögzítem és így lelógatom, akkor le tudok mászni 20 m-ig, de közben, meggyújtom a lelógó 10 m-es darabot. A láng felér, csomó elég, 20m-es darab leesik.
Minek a gyufa?
1. MEgtévesztésnek
2. Ha a kötelet a 10. m-nél rögzítem és így lelógatom, akkor le tudok mászni 20 m-ig, de közben, meggyújtom a lelógó 10 m-es darabot. A láng felér, csomó elég, 20m-es darab leesik.
Na meg még hogy kötözködjek egy kicsit. Ha a 10 méteres kötél végére egy horkot kötök és ebbe fűzom bele a 20 méteres kötéldarabot, akkor az a súlyom miatt a hurokba kibaszottul bele fog feszülni, azt te a 20 méteres párkányról soha az életben ki nem cibálod. Na de ez már csak elméleti kötözködés...

a rajz szerint meg tudsz állni a 20 m-es peremen!
Ezzel az a baj, hogy nem biztos, hogy meggyullad.
De, ha igen, akkor:
De, ha igen, akkor:

Okés, semmi gond, ezt evidens, csak arra gondoltam, hogy legalább 1-2 órát felügyelje az ember a kérdését, és ennyi. Na, ez a része lezárva.
Vágom. Csak kötözködés szintjén:
1./ gondolom 10 és 20 méteres darabokat akartál írni (10 és 30 métert írtál).
2./ MINEK A GYUFA??????
Mert így érthető, de sztem mindenkit kicsit megtévesztett és/vagy félrevezetett a gyufa.
1./ gondolom 10 és 20 méteres darabokat akartál írni (10 és 30 métert írtál).
2./ MINEK A GYUFA??????
Mert így érthető, de sztem mindenkit kicsit megtévesztett és/vagy félrevezetett a gyufa.