Gennyzsákszem nappalija (nyitott, bárki bejöhet)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

A téma leírása

A nappali egy medvebőrről szól, ahol egyesek dugnak, egyesek beszélgetnek, egyesek sütit esznek, egyesek alkoholt isznak, egyesek elmesélik örömüket, egyesek elmondják bánatukat, egyesek kérdéseket tesznek fel, egyesek válaszolnak, és egyesek csak úgy véletlenül betévednek...és egyesek felfedezik életük leszbi oldalát :)

Az eddigi hozzászólások

... 2004 2005 2006 2007 2008 ...
Sorrend: Legújabb előreLegrégebbi előre hozzászólás / oldal
#8641   2007. 07. 16. hétfő 23:44
X Törölt felhasználó (94621)
Charlotte! téged ha nem lennél ki kéne találni.
Köszönjük.
(Ez egy válasz gazosgyuri üzenetére (2007. 07. 16. hétfő 23:30), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 07. 16. hétfő 23:30
Köszönöm az esti mesét...jó éjszakát .... wink wave
#8640   2007. 07. 16. hétfő 23:30
gazosgyuri gazosgyuri
Köszönöm az esti mesét...jó éjszakát .... wink wave
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 07. 16. hétfő 22:57), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812) Admin
2007. 07. 16. hétfő 22:57
(befejezés)

Holott én nagyon is ott tartottam, ezt kétségbeesett gyönyörben vonagló testem is elárulta neki. Mégsem volt mit tenni. Azaz hát tennivalónk boven volt, az adott lehetoségek közt. Markolászta kis meztelen seggemet, én meg a farkát dolgoztam meg virgonc ujjakkal. Fasza hegyével a vágatomat ingerelte. "Kicsi angyalom, légy őszinte, basztál már? Istenigazából?" Tétováztam. Elmondjam neki a Roberttel esett dolgokat? Vagy hát mi is a helyzet? Mit mondhatok a "múltamról"? Fejem - s közben farkát - ráztam, mondtam: "Nem..."Erre ő: "Arany geci szájú kicsi mézem, miért hazudsz? Hát persze, hogy basztál te már, úgy éljek, Kázmér legyen a faszom, ha nem basztál..." Kázmér legyen a fasza! Hogy miket tudott mondani ez a drága Ekhard.

Na, mindegy, most már kitartottam állításom mellett, ő is kitartott állítása mellett, betartotta a farkát a két lábam közé. "Jaj, de jó..." - nyögtem. "Most érzek ilyet először." Hazudtam persze, hanem ő annyira boldog lett. "Tényleg? És jó? Jó? Te...! Te..." És vagdosta a bunkójával a zárt kaput. El is folyt hirtelen, ömlésének gyönyörű sugara volt, odaloccsant az egész adag a hasamra. Folyt le mindenfelé a lé. "Maradj így" - kérte. Elokotorta zsebkendőjét, szépen letörölgetett. De utána elölről kezdte a faggatózást. Látta a szememen talán, hogy a legszívesebben föllefetyelném ezt a sűrű levet? "Ne mondj nekem ilyet, hogy még sosem volt ebben az élményben részed" - erősködött. "Ismerem az ilyet."

Én azonban nem tágítottam - tágítani a legszívesebben valami máson tágítottam volna! De az idő, a kegyetlen idő! Majd, vigasztaltam magam, majd az is eljo, az a nap is, az az éj, dél, délután, mit tudom én, amikor tényleg megbasznak, de hogy szétmegyek tőle, úgy! - tagadtam tovább. "Jó, de akkor biztosan láttál már ilyesmit." Erre egyetértőleg bólintottam. "Hol?" - kérdezte mohón ő. "Jó, hát anyámat és apámat láttam így" - füllentettem. "Aha." De akkor tovább faggatózott: "És hogyan csinálták?" S nem maradt nyugton, míg "mindent" el nem meséltem neki. De amíg meséltem, fölgyűrte ismét a szoknyámat, játszott ujjaival a puncimon, úgy, hogy ismét elélveztem. Hát megadatott nekem, hogy felnőttel csinálhattam végre, és ettol jócskán büszke is lettem.
#8639   2007. 07. 16. hétfő 22:57
X Törölt felhasználó (21812) Admin
(befejezés)

Holott én nagyon is ott tartottam, ezt kétségbeesett gyönyörben vonagló testem is elárulta neki. Mégsem volt mit tenni. Azaz hát tennivalónk boven volt, az adott lehetoségek közt. Markolászta kis meztelen seggemet, én meg a farkát dolgoztam meg virgonc ujjakkal. Fasza hegyével a vágatomat ingerelte. "Kicsi angyalom, légy őszinte, basztál már? Istenigazából?" Tétováztam. Elmondjam neki a Roberttel esett dolgokat? Vagy hát mi is a helyzet? Mit mondhatok a "múltamról"? Fejem - s közben farkát - ráztam, mondtam: "Nem..."Erre ő: "Arany geci szájú kicsi mézem, miért hazudsz? Hát persze, hogy basztál te már, úgy éljek, Kázmér legyen a faszom, ha nem basztál..." Kázmér legyen a fasza! Hogy miket tudott mondani ez a drága Ekhard.

Na, mindegy, most már kitartottam állításom mellett, ő is kitartott állítása mellett, betartotta a farkát a két lábam közé. "Jaj, de jó..." - nyögtem. "Most érzek ilyet először." Hazudtam persze, hanem ő annyira boldog lett. "Tényleg? És jó? Jó? Te...! Te..." És vagdosta a bunkójával a zárt kaput. El is folyt hirtelen, ömlésének gyönyörű sugara volt, odaloccsant az egész adag a hasamra. Folyt le mindenfelé a lé. "Maradj így" - kérte. Elokotorta zsebkendőjét, szépen letörölgetett. De utána elölről kezdte a faggatózást. Látta a szememen talán, hogy a legszívesebben föllefetyelném ezt a sűrű levet? "Ne mondj nekem ilyet, hogy még sosem volt ebben az élményben részed" - erősködött. "Ismerem az ilyet."

Én azonban nem tágítottam - tágítani a legszívesebben valami máson tágítottam volna! De az idő, a kegyetlen idő! Majd, vigasztaltam magam, majd az is eljo, az a nap is, az az éj, dél, délután, mit tudom én, amikor tényleg megbasznak, de hogy szétmegyek tőle, úgy! - tagadtam tovább. "Jó, de akkor biztosan láttál már ilyesmit." Erre egyetértőleg bólintottam. "Hol?" - kérdezte mohón ő. "Jó, hát anyámat és apámat láttam így" - füllentettem. "Aha." De akkor tovább faggatózott: "És hogyan csinálták?" S nem maradt nyugton, míg "mindent" el nem meséltem neki. De amíg meséltem, fölgyűrte ismét a szoknyámat, játszott ujjaival a puncimon, úgy, hogy ismét elélveztem. Hát megadatott nekem, hogy felnőttel csinálhattam végre, és ettol jócskán büszke is lettem.
#8638   2007. 07. 16. hétfő 22:56
(folytatás)

Hogy ez mind megvolt, rémülten meredt rám. "Nem mondod el senkinek?", kérdezte teljesen kiszolgáltatottan. Már amilyenek elgecizés után a férfiak. Fejemet ráztam. Akkor megcsókolt, távozott. Pár napon át mindig csak futólag láttam. Kerülte a tekintetemet, mint aki szégyenkezik. Ez furcsán érintett, zavarba ejtett, igyekeztem is kerülni a találkozást.

Egy hétre rá azonban, ahogy épp a két bátyámmal játszottam - talán fogócskáztam - az udvaron, láttam, jön ő, Ekhard úr, megy föl a lépcsőn. Anyánk nem volt odahaza. Kis idő múlva belopóztam a házba. Szívem vadult vert, ahogy a konyhába léptem. A férfi vadul megragadott, keze - éreztem - remegett. Karjába vetettem magam, és azonnal élvezhettem a "teljes kiszolgálást", azt az ötujjasat. Leültünk egymás mellé, kezembe adta a farkát. Most végre módom volt, módomban állt, hogy alaposan szemügyre vegyem. Legalább kétszer olyan hosszú és vastag volt, mint Roberté. És hogy ívelt! Ma, hogy elmondhatom, jó pár ezer ily szerelmi szerszámot üdvözölhettem testemnek megannyi lukában, igen, ma sem tagadhatom: a legnagyobb gyönyört ez a fasz okozhatta volna nekem, az Ekhard úré.

Lettem volna csak pár évvel idosebb! Nekiestem úgy is, ahogy voltam, kicsit büszkén is a Roberttol tanultakra, és ő beleizzadt a kéjbe, ahogy következett a csuszi-puszi, így hörögte: "Kicsi mókusom, tessék, itt a farkam, kicsi drágagyöngy-ajkú leánykám, pici züllött kicsi lotyóm, csináld, csináld... tövig, tövig... ne kímélj, gyötörjed, gyűrjed, aranykezű csöpp szentem..." Ily szavakkal becézett, és már csak ettol is elélveztem. Nekem ilyeneket nem mondott még soha senki. Ha aranykeretbe foglalnának, akkor se érnék annyit, jól tudom, mint aminek akkor éreztem magam, az Ekhard úr áradó szavai és gecije nyomán.

Pár nap múlva, hogy megint alkalom adódott egy rendes kis kézi facsarásra és szájalásra, ugyanott folytatta - és ugyanúgy folytatta közben: "Picinyem, mókusom, csücsörim, édes szemérmetlen ajkú szerelmem..." Főleg ez utóbbi tett nagyon boldoggá. Vonaglott a valagam, mert ujjai ott ingerelték a vágatot, és tudtam, bármelyik pillanatban elélvezhetek én is. És közben csak áradtak ajkáról az arany szavak: "Ó, madárkám, röptében megbasználak, ha lehetne... De megbasználak, kicsi kincsem!" Kitéptem magam keze közül, végigterültem a földön, jöjjön, aminek jönnie kell - mert hátha jöhet. Hátha megbaszhat máris, ily zsengén. De nem, nem. Mondta is: "Ó, fájdalom, édes picinyem, még nem tartasz ott..."
#8637   2007. 07. 16. hétfő 22:54
Josephine nem bír magával ma este sem wink

"Pár hónap telt el Anna és fivére kis "korszakvége" után, mikor új ágyrajárónk lett. Ez az a másik ipse, akirol már ígértem, hogy mesélek. Idősebb férfi volt már, úgy kábé ötven is lehetett. Fogalmam sincs, mi volt a foglalkozása. Sokat ült otthon, főlega konyhánkban, anyámmal beszélgetett. Aztán, ha mindenki elment hazulról, gyakran maradtam kettesben vele. Mert nagy körszakálla volt, sokat tűnődtem, mennyire lehet szőrös a lába köze. De mikor aztán egy nap, vasárnap volt épp, megleshettem mosakodás közben a konyhában, és láttam, milyen szőrös a mellkasa, kicsit megijedtem. Persze, érdeklődésem ettől mit sem fogyatkozott. Ez a férfi a kezdetek kezdetétol roppantul kedves volt hozzám. Megsimogatta a hajam, megemelintette az állam, én meg cicásan hozzábújtam olykor.

Mikor egy alkalommal kettesben maradtunk, elkapott valami nagy mit-tudom-én mi, buja vágyakozás, igen, mert arra gondoltam, hogy most végső soron akármit csinálhatnánk. Kimentem az Ekhard úrhoz a konyhába - így hívták, Ekhard úr -, örömmel vettem, hogy újra megsimogat, viszonzásul beletúrtam a szakállába, és ettol én magam lettem még izgatottabb. Ez az, tisztára felizgultam, és ez benne is lehetett a tekintetemben, mert az Ekhard úr hirtelen mintha eszét vesztette volna. Ugyanis a keze fejével odapaskolt a ruhámon át arra a bizonyos helyre. A konyhaszéken ült, én vele szemközt álltam, így érintett meg ott. Végső soron ártatlan kis mozdulatnak is felfoghattam volna, ha nem vagyok már annyira "odáig". Hanem így szép csábosan rámosolyogtam, és számára ez a mosoly a "poklok" örvényeit tárhatta fel. Mert most már láttam, megremeg, kezével ennek ellenére igen határozottan nyúlt oda az iménti helyhez, még mindig csak a ruhámon át.

Beléptem neki - odaálltam a két széttett térde közé, és egyre csak mosolyogtam, de a pinám ott volt a szememben, és ezt ő jól tudhatta már. Elvörösödött, mint akit nyomban megüt a guta, magához rántott, megcsókolt, közben a szoknyámat is feltűrte, keze máris ott volt a lábam közt, pontosan, ahol kellett. Csak ez egészen más "játék" volt, mint az eddigiek. Nem is tudtam, egy ujjal csinálja-e, öt ujjal, és tökéletesen mindegy volt, miféle baszás lesz ebbol, belém hatol-e (végre valaki!), kezdtem nyirkosodni. Mellkasára doltem, o megragadta a kezemet, vezetni kezdte, aztán pár pillanat múlva már a farkát szorongathattam. Akkora volt ez a farok, hogy jószerén átfogni se bírtam! Nyomban játszani kezdtem hát vele, húzogattam a bőrt rajta föl-le, és ő csak csókolt, de valami őrjítően.

Hát ekképpen csúszkáltunk egymáson, mígnem egyszerre csak azt kellett éreznem, hogy spriccel. Csupa sűrű lé lett a markom, ki is csorgott belőle a geci, csöpögött a konyha kövére, de olyan zajjal, mint mikor súlyos cseppekben elered az eső. Velejárója volt az elsülésének, hogy ujjai tízszer olyan gyorsan és odaadóan dolgoztak a vágatomon."
#8636   2007. 07. 16. hétfő 22:00
gazosgyuri gazosgyuri
Szia Hipp bátyám!
Lassan én is ledölök mert kiszíwott a meleg rendesen... idiota
Bár még fel akarok falni egy jóó hideg fél dinnyét... nyes ...rám fér...
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 07. 16. hétfő 21:44), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (94621)
2007. 07. 16. hétfő 21:44
Szervusztok, jó estét!
Gyuri nem irigyellek, tudom mi ez a munka ebben a hőségben. Moncy azért tette be azt a képet, hogy ha ránézünk tudjuk a telet értékelni. Télen meg majd a meleget, hülyén van elosztva, de állítólag lesz még rosszabb is. Zelli elköltözött, surda ma már kinyalt mindenkit /na jó a lányokat/ uborkaszezon van. Nekem is dolgom, lassan végéreérek. Kellemes pihenést jóccakát!
#8635   2007. 07. 16. hétfő 21:44
Szervusztok, jó estét!
Gyuri nem irigyellek, tudom mi ez a munka ebben a hőségben. Moncy azért tette be azt a képet, hogy ha ránézünk tudjuk a telet értékelni. Télen meg majd a meleget, hülyén van elosztva, de állítólag lesz még rosszabb is. Zelli elköltözött, surda ma már kinyalt mindenkit /na jó a lányokat/ uborkaszezon van. Nekem is dolgom, lassan végéreérek. Kellemes pihenést jóccakát!
#8634   2007. 07. 16. hétfő 20:56
gazosgyuri gazosgyuri

Itt waok én a sötétjediterminátor... eplus2
#8633   2007. 07. 16. hétfő 20:45
gazosgyuri gazosgyuri
Jóó estét kíwán... wink
Síelni woltál Moncy.... kerdes

Agyon dolgoztam magam... wink
Mééé wan az,hogy a legnagyobb melegben kőőő a legtöbbet hegesztenem... kerdes
#8632   2007. 07. 16. hétfő 20:22
Moncy Moncy
Szép estét nappalisok!

#8631   2007. 07. 16. hétfő 14:34
surdapapa surdapapa
mindenkinek kellemes délutánt!

csákó!

a fotoillusztrációról nem ám megfeletkezni!
#8630   2007. 07. 16. hétfő 13:10
surdapapa surdapapa
hááááttt izé!
most lebuktam?!?!

aztat mondják, h egy ffi jobban tudhatja hogyan kell szopni, mint egy nő, mert Ő tudja mit is vár el!
ja és én a farok megfelelő oldalán is vagyok! eplus2

de azért nem ez ám a vágyam!
és Te is jobb barát vagy annál, h ilyet kívánjak neked /mármint, h ffival/

útyhoty szépfijjú most inkább kihatylakk! ja és se péntek se pirosss zoknyi!!!
(Ez egy válasz eros007 üzenetére (2007. 07. 16. hétfő 12:20), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 07. 16. hétfő 12:20
Sajnos nem, úgyhogy kérlek ne képzeld a pezsgős üveg helyére magad mf1 mf1 gunyos1

>charlotte A rólam készült képeket inkább rakd fel kitakarás nélkül, mert surdi már gondolatban megcsinálta a szám gun eplus2
#8629   2007. 07. 16. hétfő 12:58
Ezt most nem poénból írtad, igaz?

Szóval valóban engedélyt adsz, hogy feltegyem a képeket rólad?

(azt is, amit a rejtett kamera készített a kocsiban odafelé menet? hehe )
(Ez egy válasz eros007 üzenetére (2007. 07. 16. hétfő 12:20), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 07. 16. hétfő 12:20
Sajnos nem, úgyhogy kérlek ne képzeld a pezsgős üveg helyére magad mf1 mf1 gunyos1

>charlotte A rólam készült képeket inkább rakd fel kitakarás nélkül, mert surdi már gondolatban megcsinálta a szám gun eplus2
#8628   2007. 07. 16. hétfő 12:20
eros007 eros007

(Ez egy válasz surdapapa üzenetére (2007. 07. 16. hétfő 11:32), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 07. 16. hétfő 11:32
remélem jól látom, h Te bux rá a pezsgősüvegre!
ha igen akkor a farkam kívánom a helyére!
#8627   2007. 07. 16. hétfő 11:33
surdapapa surdapapa
Tedd ide a kérésed! Ez a segítségkéréses topic!

de ha valamelyik nappalisnak megvan biztos lehetsz benne, h segít!
#8626   2007. 07. 16. hétfő 11:32
surdapapa surdapapa
remélem jól látom, h Te bux rá a pezsgősüvegre!
ha igen akkor a farkam kívánom a helyére!
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 07. 15. vasárnap 22:08), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812) Admin
2007. 07. 15. vasárnap 22:08
No, addig vágtam, nyestem, fotosoppoltam a képeket, míg néhányról sikerült eltüntetnem a fűben, medencében, házban, fán, asztalon, széken kefélő párokat hehe

Sajnos így csak nagyon kevés érdekesség maradt a képeken...

#8625   2007. 07. 16. hétfő 11:29
surdapapa surdapapa
úgy ahogy! de nekem is dolgom lenne, i i izé van! de má végig csinyalom a 7végét!

Néked is legyen kellemetes!
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 07. 16. hétfő 11:25), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (94621)
2007. 07. 16. hétfő 11:25
Szia surda !
Látom tartod a frontot, nekem van egy kis dolgom,
majd leszek.
Kellemes hetet mindenkinek!
#8624   2007. 07. 16. hétfő 11:27
surdapapa surdapapa
Hipp!
a szívemből szóltál!

de én kimondottan kívácsi vagyok a Charlotte által beigért büntire, amit az a fatökű meg is érdemel, mert nem nótázott a nappaliba inkább offolta a témát!

remélem valami tökébe tettek egy kampót és a/n/nál akasztották fel! de ha így történt azt mindenképp fotóval kérjük illusztrálni!
#8623   2007. 07. 16. hétfő 11:25
Szia surda !
Látom tartod a frontot, nekem van egy kis dolgom,
majd leszek.
Kellemes hetet mindenkinek!
#8622   2007. 07. 16. hétfő 11:23
surdapapa surdapapa

igyekezz vissza!
(Ez egy válasz zelli üzenetére (2007. 07. 15. vasárnap 14:19), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 07. 15. vasárnap 14:19
Akkor eljött a búcsú pillanata!
Nagyon fogtok hiányozni, amint tudok visszajövök!
Hiányozni fog a jó kávé, a jó falatok, a jó BARÁTOK! Ti Kedveseim! Még Te is "Macskásembör"!
(sírós szmájli) wave worship

... 2004 2005 2006 2007 2008 ...
Sorrend: Legújabb előreLegrégebbi előre hozzászólás / oldal

A téma adatai

Nyitotta: GG-ufsz GG-ufsz
Nyitás ideje: 2007. 03. 30. péntek
Üzenetek: 48741db
Utolsó üzenet: tegnap 07:50

Hírek

2025. 07. 08. kedd 20:03
2025.  július 11-13: Nyári GG tali Cseteseknek és Fórumosoknak Kedves GG csetesek és Fórumozók! Egy újabb ismerkedési lehetőség! A nagy érdeklődésre való tekintettel, idén 16. alkalommal kerül megrendezésre a GG személyes cset, -és Fórum találkozó. A találkozó időpontja: 2025. július 11-13. (3 nap, 2... Tovább
2025. 01. 22. szerda 12:25
Szexjelentetekkel díszített kocsit találtak Pompejiben Krisztus után 79-ben megsemmisítő természeti katasztrófa tette a földdel egyenlővé Pompeji városát, a Vezúv kitörése 3000 emberi életet követelt. Mára Pompeji a világ egyik legegyedülállóbb régészeti helyszínévé vált, és évente kétmillió... Tovább
2024. 12. 15. vasárnap 14:30
Új VIP vásárlási felület Kedves felhasználók! Szeretnénk tájékoztatni titeket, hogy megújult a VIP vásárlási felület. Aki az előzőhöz volt szokva, neki elsőre idegennek tűnhet, de használjátok ezt is bátran a továbbiakban. Itt már tudtok Apple Pay-jel, és Google Pay-jel is... Tovább

Válts VIP tagságot! VIP infó

Válassz az alábbi csomagok közül:
Alap
30 nap
2 985 Ft *
VIP-et váltok!
 Bankkártyás, egyszeri díj
Bronz
90 nap
6 766 Ft *
VIP-et váltok!
megtakarítás:
1 hónap
Ezüst
180 nap
11 542 Ft *
VIP-et váltok!
megtakarítás:
2 hónap
A legjobb ár/érték arány!
Arany
365 nap
16 716 Ft *
VIP-et váltok!
megtakarítás:
6 hónap
* 398 EUR/Huf árfolyammal számolva

GG Live magyar ÉLŐ chat!

Rosszlanyok.hu - A szexpartner kereső. Több száz igazi szexpartner kereső lány!!! CSAK VALÓDI KÉPEK, videók!!!
Erotikus Tartalom!
A GoldenGate oldalon található információk, linkek, képek és videók erotikus tartalmúak, az oldal a szexualitás témáját nyíltan, egyesek számára sértően kezeli. Amennyiben nem múltál el 18 éves, vagy a térségedben az oldal használata tilos, azaz jogszabályba vagy kötelező erejű előírásba ütközik, kérlek hagyd el az oldalt az [ MÉG NEM VAGYOK 18 ÉVES ] gombra kattintva.

Az oldalra történő belépés előtt figyelmesen olvasd el az alábbiakat, mert az [ ELMÚLTAM 18 ÉVES, ELFOGADOM ] gombra történő kattintással elfogadod a következő feltételeket:

1. Elmúltál 18 éves.
2. Semmilyen formában nem teszed lehetővé 18 évnél fiatalabb személynek a hozzáférést jelen oldal tartalmához.
3. A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban. (További információk)
4. Elfogadod az oldal felhasználási feltételeit és az adatkezelési tájékoztatót.
5. Nem tekinted meg vagy használod az oldalt olyan helyen, ahol ezzel a tevékenységgel törvényt, szabályozást, előírást, vagy helyi normát szegsz meg.
6. Az oldalt teljes mértékben saját felelősségedre látogatod.

Ez a weboldal és médiatartalmai kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük használjon szűrőprogramot!
Szűrőprogram letöltése és további információk itt!