Ennyi szép, kedves szót nem kaptam már régóta, mivel nem leszel 4 napig, el is raktároztam belőle.
Hiányozni fogsz hercegnőm.

Te is nekem kedvesem.
Különben mi újság vagyon feléd? Most Tom garant beirja a nappaliba, hogy menjünk a Chatszobába, de nekem nincs kedvem.
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 19. vasárnap 12:54), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 19. vasárnap 12:54

Törölt felhasználó (94621)

Ennyi szép, kedves szót nem kaptam már régóta, mivel nem leszel 4 napig, el is raktároztam belőle.

Nem is megyünk, Te megérsz nekem egy tíltást, úgysem kaptam még, Tom meg csak had irigykedjen.
Még mindig tart a felújítás, de már látom az alagút végét, egyszer mindennek vége kell. hogy legyen. Érezd magad jól, és gondolj rám is néha.
(Ez egy válasz Rosemary üzenetére (2007. 08. 19. vasárnap 12:56), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 19. vasárnap 12:56

Még mindig tart a felújítás, de már látom az alagút végét, egyszer mindennek vége kell. hogy legyen. Érezd magad jól, és gondolj rám is néha.

Te is nekem kedvesem.
Különben mi újság vagyon feléd? Most Tom garant beirja a nappaliba, hogy menjünk a Chatszobába, de nekem nincs kedvem.

Ja,szerintem is, Tom csak törődjön a saját dolgával. Tudom, hogy milyen érzés a felújitás, tavaly nyáron nálunk is parkettacsere volt, kész rémálom, az akkori pasimnál aludtam valami két hétig, mert nem volt hol aludni, két szobát is felforgattunk.
De az eredmény szép, nagyon tetszik a szobámban a parkett. Most meg majd talán a házat kivülről festjük be, de nem biztos még...
Gondolok rád, és remélem, hogy jól fogom magam érezni...
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 19. vasárnap 13:03), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 19. vasárnap 13:03

Nem is megyünk, Te megérsz nekem egy tíltást, úgysem kaptam még, Tom meg csak had irigykedjen.

Sziasztok, Drágáim!
Bár nagyon hiányoztok, keveset tudok Veletek lenni! Talán eljön az idő, mikor újra a régi formámban, időközökben lehetek köztetek! Remélem, mihamarabb! Mindnyájatok puszilom, és szeretlek Titeket!
Bár nagyon hiányoztok, keveset tudok Veletek lenni! Talán eljön az idő, mikor újra a régi formámban, időközökben lehetek köztetek! Remélem, mihamarabb! Mindnyájatok puszilom, és szeretlek Titeket!

az asztali naptáromban be van írva erre a napra, hogy: ER...három napja töröm a fejemet, hogy mit jelent...ma végre eszembe jutott
boldog szülinapot ER** ***!

jah...elfelejtettem beleírni, hogy utólag, mert csak hetek múlva fogod olvasni
(Ez egy válasz MmePrune üzenetére (2007. 08. 19. vasárnap 19:18), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 19. vasárnap 19:18

az asztali naptáromban be van írva erre a napra, hogy: ER...három napja töröm a fejemet, hogy mit jelent...ma végre eszembe jutott

Hali alll!
Jó reggelt nappalisok!
Mi ez a nagy punnyadás? Mindenki nyaralni van?
Kellemes napot mindenkinek, és jó ünneplést!
Mi ez a nagy punnyadás? Mindenki nyaralni van?
Kellemes napot mindenkinek, és jó ünneplést!

Jóóó reggelt!

Jóóó reggg!
Pár napja a kocsiból kaptam le eme képeket kb. 50km-re Bp.-től...Surdi nm is gondoltam wóna,hogy wállalkozásod is wan...

Pár napja a kocsiból kaptam le eme képeket kb. 50km-re Bp.-től...Surdi nm is gondoltam wóna,hogy wállalkozásod is wan...

Egy tündér vagy, Köszönöm!
(Ez egy válasz MmePrune üzenetére (2007. 08. 19. vasárnap 19:18), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 19. vasárnap 19:18

hali, megint üres a nappali?
ma este ez lesz a tv-ben:

ez az a film, amit akár mindegyik augusztus 20-án megnézek szívesen
(Ez egy válasz yanek77 üzenetére (2007. 08. 20. hétfő 19:01), amit ide kattintva olvashatsz)

ez az a film, amit akár mindegyik augusztus 20-án megnézek szívesen

A tűzijáték története
A pirotechnika szó a görög "pürosz" (tűz) és a "techne" (mesterség, szakértelem) szavakból származik, és röviden a tűz létesítésének és szabályozásának mestersége. Az alkalmazott kémia egyik ága, amely a fény- és hanghatást, illetve robbanóhatást előidéző vegyi anyagokkal foglalkozik. Felhasználásuk polgári és katonai célra történik.
A pirotechnika története a lőpor feltalálásának időpontjáig vezethető vissza. Az ókori kínai feljegyzések i.e. 2000-ben megemlítik a salétrom-, kén-, széntartalmú tűzijátékszereket és ezzel töltött petárdákat, rakétákat, görögtüzeket, amelyek fényhatásukkal különböző ünnepélyeket, vallásos szertartásokat tettek látványossá, lenyűgözővé a résztvevők számára.
A pirotechnika továbbfejlesztői és tökéletesítői a VIII. században az arabok voltak.
A feketelőport a XIII. századtól a XVIII. századig a harcászatban, majd kb. 230 éven át a bányászatban használták. Érdekes tény, hogy a feketelőport a világon először hazánkban - a selmecbányai Felsőbiber aknában - 1627. február 8-án használták a bányászatban "jövesztésre", Weindl Gáspár meghonosodott tiroli bányamester révén. Módszerét egész Európában átvették és tökéletesítették.
A XVI. századtól Európa minden uralkodó családjának körében népszerű volt a tűzijáték, nem múlt el nélküle nagyobb ünnep, nem hiányozhatott a fejedelmi esküvők, királyi látogatások programjából.
Feljegyzések szerint Magyarországon először Mátyás király és Beatrix házasságkötésekor a Visegrádi Palotában rendeztek tűzijátékot. A XVIII. század végétől már magánszemélyek is rendezhettek tűzijátékot - és rendeztek is, főleg házasságkötések alkalmával.
Az 1900-as évek elején a magyarországi tűzijátékok kiváló úttörője és népszerűsítője az osztrák Anton Stuwer, aki a Városligetben, az Állatkert helyén rendszeresen rendezett szemkápráztató tűzijátékokat.
Magyarországon a századfordulón szerveződött iparrá a tűzijátékgyártás, ebben vezető szerepe volt Emmerling Adolfnak, aki 1938-tól kezdve Szent István napi tűzijátékokat rendezett a Gellért-szobor körül. A világháború alatt ezek a tűzijátékok szüneteltek. Később államosították üzemét, és a tűzijáték időpontja (április 4.) és helye (Citadella) is más lett.
A háború után 1954-ben volt először tűzijáték, de 1956. után 10 évre betiltották. 1966 óta lett hagyomány az augusztus 20-ai rendezvény, a mai helyén a mai formájában.
A rendszerváltás után megszaporodó rendezvények, és az ezzel megnövekvő igények tették szükségessé a korábbi drága, nagy állami tűzijátékok mellett a magán megrendelőknek is elérhető tűzijáték szolgáltatás újraélesztését. Mára megjelent az árban és technikai eszközökben is kisebb, elérhetőbb tűzijáték, amely így a vállalati, céges, városi, falusi és magán ünnepségek elengedhetetlen kellékévé vált.

Jóó reggelt kíwánok....de szarul aludtam...hajnali 4kor arra keltem,hogy fáj a bukóm...el is szarakodott welem 6-ig...csak forgólódtam...pfff
Remélem Ti jól aludtatok...azzé legyen kellemes napunk...

Szervusztok kellemes napot!
Szia Gyuri, neked is, itt esik az eső, én sem valami jól aludtam.
Nagy napra ébredtünk surdapapa visszatér a helyére, már hiányzott a nappaliból. Szegény Charlotte meg rossz időt fogott ki a nyaraláshoz.
(Ez egy válasz gazosgyuri üzenetére (2007. 08. 21. kedd 07:46), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 21. kedd 07:46
Nagy napra ébredtünk surdapapa visszatér a helyére, már hiányzott a nappaliból. Szegény Charlotte meg rossz időt fogott ki a nyaraláshoz.

Jóó reggelt kíwánok....de szarul aludtam...hajnali 4kor arra keltem,hogy fáj a bukóm...el is szarakodott welem 6-ig...csak forgólódtam...pfff

Szia!
Itt nm esik semmi...
...wiszont tennap a tegnap esti 18,30-as wihar wisszagyött kb. 23,00 körül...ez érdekes nm?...de a szombat esti wolt a legkeményebb...
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 21. kedd 07:54), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 21. kedd 07:54
Itt nm esik semmi...

Szervusztok kellemes napot!

Surdaaaaaaaaaaaaa! hol a búbánatban vagy? csak azt ne mond, hogy szabi után dolgozni van kedved?