Érdekes kaják...
Te ilyeneket eszel???
(Ez egy válasz new1 üzenetére (2007. 05. 22. kedd 13:19), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 05. 22. kedd 13:19
Te ilyeneket eszel???
(Ez egy válasz new1 üzenetére (2007. 05. 22. kedd 13:19), amit ide kattintva olvashatsz)
No akkor ,hogy ne fejből keljencsinálnod
Terebess Gábor
AZ EZERÍZŰ KÍNA RECEPTJEI
FŐTT RIZS
0,5 kg rizs
0,5 l hideg víz
A kínaiak, ha tehetik, a hosszúkás szemű rizst eszik.
Tűzálló cserépedényben (belül mázas homokfazék) vagy öntöttvas lábosban tegyük fel a megmosott rizst hideg vízben. Forraljuk fel, majd hagyjuk egy percig még erős lángon lobogva főni. Vegyük takarékra, fedjük be és pároljuk 15 percig. Keverni nem szabad. Zárjuk el a lángot, és hagyjuk állni 10 percig. Így teljesen megpuhul, és a nedvesség egyenletesen oszlik el az egész edényben.
MUSTÁRZÖLDJE-LEVES SZŰZÉRMÉKKEL
2 teáskanál fehér bor
1 evőkanál szójaszósz
1 teáskanál kukoricaliszt
4 teáskanál olaj
10 dkg szűzérme
8 dl alaplé
2 szelet gyömbérgyökér
1 szál felkarikázott zöldhagyma
10 dkg mustárzöldje, felaprítva
só
frissen őrölt fekete bors
Keverjük össze a fehér bort, a szójaszószt, a kukoricalisztet és egy teáskanál olajat. Tegyük bele a szűzérméket, és hagyjuk pácolódni.
Forraljuk fel az alaplét. Adjuk hozzá a gyömbért, a zöldhagymát és a maradék olajat. Keverjük hozzá a húst páclevével együtt. Vegyük a lángot takarékra, és főzzük 15 percig. Adjuk hozzá a mustárzöldjét, és főzzük további 15 percig. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Dobjuk ki belőle a gyömbérgyökeret. Forrón tálaljuk.
CSONTLEVES
1 csirke csontváza (maradék hússal rajta)
75 dkg sertés orjacsont
50 dkg sonkacsont vagy marhacsont
2 l víz
2 teáskanál só
2 teáskanál szárított garnélarák
Minden hozzávalót együnk bele egy tűzálló cserépfazékba. Forraljuk fel, fedjük be és főzzük takaréklángon két óra hosszat, miközben gyakran szedjük le a habját.
Hagyjuk kihűlni, majd szedjük le a zsírját. Különféle ételek főzéséhez alapléként használhatjuk, vagy felmelegítve levesként adjuk fel.
FECSKEFÉSZEK-LEVES
A legdrágább kínai különlegességeknek nincs színük, szaguk és zamatuk, a fecskefészket és a cápauszonyt érdekes kocsonyás alkatáért eszik, nem az ízéért. Ízét a levestől kölcsönzi, amibe belefőzték.
A kínaiak csak egy dél-ázsiai sarlósfecske-faj, a szalangána fészkeit eszik, melyeket a madarak levegőn megkeményedő nyálukból építenek a barlangok falára. Hosszú bambuszrudakkal verik le, majd kiválogatják az evésre alkalmas friss fészkeket.
10 dkg szárított fecskefészek, egy éjszakára beáztatva
1,5 l alaplé (sertés, csirke- és marhahúsleves)
10 dkg főtt csirkehús, darabolva
1 evőkanál fehér bor
10 keményre főtt galamb- vagy fürjtojás, héja nélkül
1 evőkanál kukoricaliszt l evőkanál vízben oldva
0,5 teáskanál só
egy csipet bors
2 tojásfehérje
2 evőkanál csíkokra metélt főtt sonka
2 evőkanál vagdalt petrezselyem
Távolítsunk el minden esetleges tollpihét a fészekről. Helyezzük egy lábosba, öntsük fel vízzel, hogy ellepje, és forraljuk 15 percig; szűrjük le, öblítsük le, majd áztassuk hideg vízben néhány óra hosszat, ezután újra forraljuk 5 percig. Szűrjük le, majd áztassuk friss vízben eg
Terebess Gábor
AZ EZERÍZŰ KÍNA RECEPTJEI
FŐTT RIZS
0,5 kg rizs
0,5 l hideg víz
A kínaiak, ha tehetik, a hosszúkás szemű rizst eszik.
Tűzálló cserépedényben (belül mázas homokfazék) vagy öntöttvas lábosban tegyük fel a megmosott rizst hideg vízben. Forraljuk fel, majd hagyjuk egy percig még erős lángon lobogva főni. Vegyük takarékra, fedjük be és pároljuk 15 percig. Keverni nem szabad. Zárjuk el a lángot, és hagyjuk állni 10 percig. Így teljesen megpuhul, és a nedvesség egyenletesen oszlik el az egész edényben.
MUSTÁRZÖLDJE-LEVES SZŰZÉRMÉKKEL
2 teáskanál fehér bor
1 evőkanál szójaszósz
1 teáskanál kukoricaliszt
4 teáskanál olaj
10 dkg szűzérme
8 dl alaplé
2 szelet gyömbérgyökér
1 szál felkarikázott zöldhagyma
10 dkg mustárzöldje, felaprítva
só
frissen őrölt fekete bors
Keverjük össze a fehér bort, a szójaszószt, a kukoricalisztet és egy teáskanál olajat. Tegyük bele a szűzérméket, és hagyjuk pácolódni.
Forraljuk fel az alaplét. Adjuk hozzá a gyömbért, a zöldhagymát és a maradék olajat. Keverjük hozzá a húst páclevével együtt. Vegyük a lángot takarékra, és főzzük 15 percig. Adjuk hozzá a mustárzöldjét, és főzzük további 15 percig. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Dobjuk ki belőle a gyömbérgyökeret. Forrón tálaljuk.
CSONTLEVES
1 csirke csontváza (maradék hússal rajta)
75 dkg sertés orjacsont
50 dkg sonkacsont vagy marhacsont
2 l víz
2 teáskanál só
2 teáskanál szárított garnélarák
Minden hozzávalót együnk bele egy tűzálló cserépfazékba. Forraljuk fel, fedjük be és főzzük takaréklángon két óra hosszat, miközben gyakran szedjük le a habját.
Hagyjuk kihűlni, majd szedjük le a zsírját. Különféle ételek főzéséhez alapléként használhatjuk, vagy felmelegítve levesként adjuk fel.
FECSKEFÉSZEK-LEVES
A legdrágább kínai különlegességeknek nincs színük, szaguk és zamatuk, a fecskefészket és a cápauszonyt érdekes kocsonyás alkatáért eszik, nem az ízéért. Ízét a levestől kölcsönzi, amibe belefőzték.
A kínaiak csak egy dél-ázsiai sarlósfecske-faj, a szalangána fészkeit eszik, melyeket a madarak levegőn megkeményedő nyálukból építenek a barlangok falára. Hosszú bambuszrudakkal verik le, majd kiválogatják az evésre alkalmas friss fészkeket.
10 dkg szárított fecskefészek, egy éjszakára beáztatva
1,5 l alaplé (sertés, csirke- és marhahúsleves)
10 dkg főtt csirkehús, darabolva
1 evőkanál fehér bor
10 keményre főtt galamb- vagy fürjtojás, héja nélkül
1 evőkanál kukoricaliszt l evőkanál vízben oldva
0,5 teáskanál só
egy csipet bors
2 tojásfehérje
2 evőkanál csíkokra metélt főtt sonka
2 evőkanál vagdalt petrezselyem
Távolítsunk el minden esetleges tollpihét a fészekről. Helyezzük egy lábosba, öntsük fel vízzel, hogy ellepje, és forraljuk 15 percig; szűrjük le, öblítsük le, majd áztassuk hideg vízben néhány óra hosszat, ezután újra forraljuk 5 percig. Szűrjük le, majd áztassuk friss vízben eg
No akkor ,hogy ne fejből keljencsinálnod
Terebess Gábor
AZ EZERÍZŰ KÍNA RECEPTJEI
FŐTT RIZS
0,5 kg rizs
0,5 l hideg víz
A kínaiak, ha tehetik, a hosszúkás szemű rizst eszik.
Tűzálló cserépedényben (belül mázas homokfazék) vagy öntöttvas lábosban tegyük fel a megmosott rizst hideg vízben. Forraljuk fel, majd hagyjuk egy percig még erős lángon lobogva főni. Vegyük takarékra, fedjük be és pároljuk 15 percig. Keverni nem szabad. Zárjuk el a lángot, és hagyjuk állni 10 percig. Így teljesen megpuhul, és a nedvesség egyenletesen oszlik el az egész edényben.
MUSTÁRZÖLDJE-LEVES SZŰZÉRMÉKKEL
2 teáskanál fehér bor
1 evőkanál szójaszósz
1 teáskanál kukoricaliszt
4 teáskanál olaj
10 dkg szűzérme
8 dl alaplé
2 szelet gyömbérgyökér
1 szál felkarikázott zöldhagyma
10 dkg mustárzöldje, felaprítva
só
frissen őrölt fekete bors
Keverjük össze a fehér bort, a szójaszószt, a kukoricalisztet és egy teáskanál olajat. Tegyük bele a szűzérméket, és hagyjuk pácolódni.
Forraljuk fel az alaplét. Adjuk hozzá a gyömbért, a zöldhagymát és a maradék olajat. Keverjük hozzá a húst páclevével együtt. Vegyük a lángot takarékra, és főzzük 15 percig. Adjuk hozzá a mustárzöldjét, és főzzük további 15 percig. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Dobjuk ki belőle a gyömbérgyökeret. Forrón tálaljuk.
CSONTLEVES
1 csirke csontváza (maradék hússal rajta)
75 dkg sertés orjacsont
50 dkg sonkacsont vagy marhacsont
2 l víz
2 teáskanál só
2 teáskanál szárított garnélarák
Minden hozzávalót együnk bele egy tűzálló cserépfazékba. Forraljuk fel, fedjük be és főzzük takaréklángon két óra hosszat, miközben gyakran szedjük le a habját.
Hagyjuk kihűlni, majd szedjük le a zsírját. Különféle ételek főzéséhez alapléként használhatjuk, vagy felmelegítve levesként adjuk fel.
FECSKEFÉSZEK-LEVES
A legdrágább kínai különlegességeknek nincs színük, szaguk és zamatuk, a fecskefészket és a cápauszonyt érdekes kocsonyás alkatáért eszik, nem az ízéért. Ízét a levestől kölcsönzi, amibe belefőzték.
A kínaiak csak egy dél-ázsiai sarlósfecske-faj, a szalangána fészkeit eszik, melyeket a madarak levegőn megkeményedő nyálukból építenek a barlangok falára. Hosszú bambuszrudakkal verik le, majd kiválogatják az evésre alkalmas friss fészkeket.
10 dkg szárított fecskefészek, egy éjszakára beáztatva
1,5 l alaplé (sertés, csirke- és marhahúsleves)
10 dkg főtt csirkehús, darabolva
1 evőkanál fehér bor
10 keményre főtt galamb- vagy fürjtojás, héja nélkül
1 evőkanál kukoricaliszt l evőkanál vízben oldva
0,5 teáskanál só
egy csipet bors
2 tojásfehérje
2 evőkanál csíkokra metélt főtt sonka
2 evőkanál vagdalt petrezselyem
Távolítsunk el minden esetleges tollpihét a fészekről. Helyezzük egy lábosba, öntsük fel vízzel, hogy ellepje, és forraljuk 15 percig; szűrjük le, öblítsük le, majd áztassuk hideg vízben néhány óra hosszat, ezután újra forraljuk 5 percig. Szűrjük le, majd áztassuk friss vízben eg (Ez egy válasz X üzenetére (2007. 05. 22. kedd 13:07), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 05. 22. kedd 13:07
Terebess Gábor
AZ EZERÍZŰ KÍNA RECEPTJEI
FŐTT RIZS
0,5 kg rizs
0,5 l hideg víz
A kínaiak, ha tehetik, a hosszúkás szemű rizst eszik.
Tűzálló cserépedényben (belül mázas homokfazék) vagy öntöttvas lábosban tegyük fel a megmosott rizst hideg vízben. Forraljuk fel, majd hagyjuk egy percig még erős lángon lobogva főni. Vegyük takarékra, fedjük be és pároljuk 15 percig. Keverni nem szabad. Zárjuk el a lángot, és hagyjuk állni 10 percig. Így teljesen megpuhul, és a nedvesség egyenletesen oszlik el az egész edényben.
MUSTÁRZÖLDJE-LEVES SZŰZÉRMÉKKEL
2 teáskanál fehér bor
1 evőkanál szójaszósz
1 teáskanál kukoricaliszt
4 teáskanál olaj
10 dkg szűzérme
8 dl alaplé
2 szelet gyömbérgyökér
1 szál felkarikázott zöldhagyma
10 dkg mustárzöldje, felaprítva
só
frissen őrölt fekete bors
Keverjük össze a fehér bort, a szójaszószt, a kukoricalisztet és egy teáskanál olajat. Tegyük bele a szűzérméket, és hagyjuk pácolódni.
Forraljuk fel az alaplét. Adjuk hozzá a gyömbért, a zöldhagymát és a maradék olajat. Keverjük hozzá a húst páclevével együtt. Vegyük a lángot takarékra, és főzzük 15 percig. Adjuk hozzá a mustárzöldjét, és főzzük további 15 percig. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Dobjuk ki belőle a gyömbérgyökeret. Forrón tálaljuk.
CSONTLEVES
1 csirke csontváza (maradék hússal rajta)
75 dkg sertés orjacsont
50 dkg sonkacsont vagy marhacsont
2 l víz
2 teáskanál só
2 teáskanál szárított garnélarák
Minden hozzávalót együnk bele egy tűzálló cserépfazékba. Forraljuk fel, fedjük be és főzzük takaréklángon két óra hosszat, miközben gyakran szedjük le a habját.
Hagyjuk kihűlni, majd szedjük le a zsírját. Különféle ételek főzéséhez alapléként használhatjuk, vagy felmelegítve levesként adjuk fel.
FECSKEFÉSZEK-LEVES
A legdrágább kínai különlegességeknek nincs színük, szaguk és zamatuk, a fecskefészket és a cápauszonyt érdekes kocsonyás alkatáért eszik, nem az ízéért. Ízét a levestől kölcsönzi, amibe belefőzték.
A kínaiak csak egy dél-ázsiai sarlósfecske-faj, a szalangána fészkeit eszik, melyeket a madarak levegőn megkeményedő nyálukból építenek a barlangok falára. Hosszú bambuszrudakkal verik le, majd kiválogatják az evésre alkalmas friss fészkeket.
10 dkg szárított fecskefészek, egy éjszakára beáztatva
1,5 l alaplé (sertés, csirke- és marhahúsleves)
10 dkg főtt csirkehús, darabolva
1 evőkanál fehér bor
10 keményre főtt galamb- vagy fürjtojás, héja nélkül
1 evőkanál kukoricaliszt l evőkanál vízben oldva
0,5 teáskanál só
egy csipet bors
2 tojásfehérje
2 evőkanál csíkokra metélt főtt sonka
2 evőkanál vagdalt petrezselyem
Távolítsunk el minden esetleges tollpihét a fészekről. Helyezzük egy lábosba, öntsük fel vízzel, hogy ellepje, és forraljuk 15 percig; szűrjük le, öblítsük le, majd áztassuk hideg vízben néhány óra hosszat, ezután újra forraljuk 5 percig. Szűrjük le, majd áztassuk friss vízben eg (Ez egy válasz X üzenetére (2007. 05. 22. kedd 13:07), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
Admin
Még tudat alatt sem vagyok hajlandó főzni hehehehe
na ehez vok én hozzászokva
( m.m.)
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 05. 22. kedd 13:07), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 05. 22. kedd 13:07
( m.m.)
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 05. 22. kedd 13:07), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
Admin
Még tudat alatt sem vagyok hajlandó főzni hehehehe
Még tudat alatt sem vagyok hajlandó főzni hehehehe
(Ez egy válasz new1 üzenetére (2007. 05. 22. kedd 13:04), amit ide kattintva olvashatsz)
(Ez egy válasz new1 üzenetére (2007. 05. 22. kedd 13:04), amit ide kattintva olvashatsz)
Ha nem fér bele egy hsz-be, nyugodtan írd többe. Engem érdekel minden gondolat!!!
(Ez egy válasz Moncy üzenetére (2007. 05. 22. kedd 08:48), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 05. 22. kedd 08:48
(Ez egy válasz Moncy üzenetére (2007. 05. 22. kedd 08:48), amit ide kattintva olvashatsz)
Egy szál pendejbe menek dolgozóba... állítólag ma 34 fok lesz
De legalább az irodában hűvös lenne... de neeeeem ááááá uuuutálom a meleget...
Havat akaroooooook
Na menek... jó étvágyat a reggelihez
Charlotte: kész kisregényt tudnék írni... majd délutánig gondolkodom h. ne 3000 karakter legyen
De legalább az irodában hűvös lenne... de neeeeem ááááá uuuutálom a meleget...
Havat akaroooooook
Na menek... jó étvágyat a reggelihez
Charlotte: kész kisregényt tudnék írni... majd délutánig gondolkodom h. ne 3000 karakter legyen
Még most sem azt irtad , megcsinálok hanem, megcsinálod.
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 05. 22. kedd 12:58), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 05. 22. kedd 12:58
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 05. 22. kedd 12:58), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
Admin
Charlotte nem tud főzni. Tényleg nem.
Én azt nevezem főzési tudománynak, ha valaki fejből készíti az ételeket és tudja, hogy melyik étel milyen fűszertől lesz nagyon finom. Na erre én képtelen vagyok.
Szakácskönyvből bármit megcsinálod, de hát az nem főzni tudás.
Amúgy, ha rá lennék kényszerülve, már biztos megtanultam volna, de a férjem gyűlöli, ha egy nő a vasárnapját a konyhában tölti (mikor kicsi volt, az anyukája soha nem játszott vele, hanem főzött a családra...). Ezért hétvégenként inkább kirándulni megyünk és pizzát meg ilyeneket eszünk.
Ez van.
Én azt nevezem főzési tudománynak, ha valaki fejből készíti az ételeket és tudja, hogy melyik étel milyen fűszertől lesz nagyon finom. Na erre én képtelen vagyok.
Szakácskönyvből bármit megcsinálod, de hát az nem főzni tudás.
Amúgy, ha rá lennék kényszerülve, már biztos megtanultam volna, de a férjem gyűlöli, ha egy nő a vasárnapját a konyhában tölti (mikor kicsi volt, az anyukája soha nem játszott vele, hanem főzött a családra...). Ezért hétvégenként inkább kirándulni megyünk és pizzát meg ilyeneket eszünk.
Ez van.
Na ez az, amit nem szabad! Szerintem a legnagyobb vétek, amit elkövethetünk magunk és családunk ellen, ha NEM ÉLÜNK, hanem elevenen eltemetjük magunkat a munkába.
Örülök, hogy most már otthon töltöd a vasárnapodat
(Ez egy válasz gazosgyuri üzenetére (2007. 05. 22. kedd 08:56), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 05. 22. kedd 08:56
Örülök, hogy most már otthon töltöd a vasárnapodat
(Ez egy válasz gazosgyuri üzenetére (2007. 05. 22. kedd 08:56), amit ide kattintva olvashatsz)
A legreősebb kompromisszum az wolt,hogy a wasárnapokat nm munkáwal töltöm(eggyiket sem)!!!
Ez tényleg nehéz wolt mert a hitelek súlya úgy hatott rám,hogy mennem KELL pénzt hajkurászni és egy idő után észre sem weszed de soha nm wagy otthon!
Wolt olyan időszakom,hogy augusztus wégétől karácsonyig 2 szombatot és 4 wasárnapot nm dolgoztam!
Ez tényleg nehéz wolt mert a hitelek súlya úgy hatott rám,hogy mennem KELL pénzt hajkurászni és egy idő után észre sem weszed de soha nm wagy otthon!
Wolt olyan időszakom,hogy augusztus wégétől karácsonyig 2 szombatot és 4 wasárnapot nm dolgoztam!
Charlotte nem tud főzni. Tényleg nem.
Én azt nevezem főzési tudománynak, ha valaki fejből készíti az ételeket és tudja, hogy melyik étel milyen fűszertől lesz nagyon finom. Na erre én képtelen vagyok.
Szakácskönyvből bármit megcsinálod, de hát az nem főzni tudás.
Amúgy, ha rá lennék kényszerülve, már biztos megtanultam volna, de a férjem gyűlöli, ha egy nő a vasárnapját a konyhában tölti (mikor kicsi volt, az anyukája soha nem játszott vele, hanem főzött a családra...). Ezért hétvégenként inkább kirándulni megyünk és pizzát meg ilyeneket eszünk.
Ez van. (Ez egy válasz gazosgyuri üzenetére (2007. 05. 22. kedd 08:43), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 05. 22. kedd 08:43
Én azt nevezem főzési tudománynak, ha valaki fejből készíti az ételeket és tudja, hogy melyik étel milyen fűszertől lesz nagyon finom. Na erre én képtelen vagyok.
Szakácskönyvből bármit megcsinálod, de hát az nem főzni tudás.
Amúgy, ha rá lennék kényszerülve, már biztos megtanultam volna, de a férjem gyűlöli, ha egy nő a vasárnapját a konyhában tölti (mikor kicsi volt, az anyukája soha nem játszott vele, hanem főzött a családra...). Ezért hétvégenként inkább kirándulni megyünk és pizzát meg ilyeneket eszünk.
Ez van. (Ez egy válasz gazosgyuri üzenetére (2007. 05. 22. kedd 08:43), amit ide kattintva olvashatsz)
Sziasztok jányok!
Moncy nm háborgunk csak hiányoltunk!
Charlotte nm tud főzni???
(nm hinném)
A hasunk alatt is +ragadhattok de reggeli után az is sokkal jobban esik....
Moncy nm háborgunk csak hiányoltunk!
Charlotte nm tud főzni???
(nm hinném)
A hasunk alatt is +ragadhattok de reggeli után az is sokkal jobban esik....
Nem valami nagy dolog, főleg így utólag!
Csak egy lakhelyváltoztatás.
De akkor és ott abban a helyzetben...
mi tagadás belegabalyodtam.
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 05. 22. kedd 10:22), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 05. 22. kedd 10:22
Csak egy lakhelyváltoztatás.
De akkor és ott abban a helyzetben...
mi tagadás belegabalyodtam.
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 05. 22. kedd 10:22), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (24620)
és mégis mi volt az?
és mégis mi volt az?
(Ez egy válasz VenCovek üzenetére (2007. 05. 22. kedd 10:14), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 05. 22. kedd 10:14
Sziasztok!
Alkalmazkodás? Mikor én alkalmazkodom az nekem fáj amikor hozzám alkalmazkodnak
az meg fel sem tűnik.... ( egy kicsit sarkítva a dolog)
Mi tagadás jólesik, ha az embert elfogadják olyannak amilyen, és nem piszkálják...
- főleg alaptulajdonságai miatt nem, amin azért kutya nehéz változtatni.
Cserébe én is kész vagyok alkalmazkodni.
Életem eddigi legnagyobb kompromisszumába belebetegedtem...
már csak nevetek rajta (magamon) így 7 év távlatából.
De akkor nagyon nem vette be a begyem.
Alkalmazkodás? Mikor én alkalmazkodom az nekem fáj amikor hozzám alkalmazkodnak
az meg fel sem tűnik.... ( egy kicsit sarkítva a dolog)
Mi tagadás jólesik, ha az embert elfogadják olyannak amilyen, és nem piszkálják...
- főleg alaptulajdonságai miatt nem, amin azért kutya nehéz változtatni.
Cserébe én is kész vagyok alkalmazkodni.
Életem eddigi legnagyobb kompromisszumába belebetegedtem...
már csak nevetek rajta (magamon) így 7 év távlatából.
De akkor nagyon nem vette be a begyem.
Nna, ilyet találtam nemrég. (a kis videót már pár éve ismerem, de az egész albumhoz ezeddig nem volt még szerencsém)
Rém aranyos és bár nem túl bonyolult, de a szövegét is imádom.
Ez is tetszetős, szintén Emilie Simon. (kicsit mintha olyan NOXos lenne)
Rém aranyos és bár nem túl bonyolult, de a szövegét is imádom.
Ez is tetszetős, szintén Emilie Simon. (kicsit mintha olyan NOXos lenne)
Sziasztok!
Alkalmazkodás? Mikor én alkalmazkodom az nekem fáj amikor hozzám alkalmazkodnak
az meg fel sem tűnik.... ( egy kicsit sarkítva a dolog)
Mi tagadás jólesik, ha az embert elfogadják olyannak amilyen, és nem piszkálják...
- főleg alaptulajdonságai miatt nem, amin azért kutya nehéz változtatni.
Cserébe én is kész vagyok alkalmazkodni.
Életem eddigi legnagyobb kompromisszumába belebetegedtem...
már csak nevetek rajta (magamon) így 7 év távlatából.
De akkor nagyon nem vette be a begyem.
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 05. 22. kedd 08:43), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 05. 22. kedd 08:43
Alkalmazkodás? Mikor én alkalmazkodom az nekem fáj amikor hozzám alkalmazkodnak
az meg fel sem tűnik.... ( egy kicsit sarkítva a dolog)
Mi tagadás jólesik, ha az embert elfogadják olyannak amilyen, és nem piszkálják...
- főleg alaptulajdonságai miatt nem, amin azért kutya nehéz változtatni.
Cserébe én is kész vagyok alkalmazkodni.
Életem eddigi legnagyobb kompromisszumába belebetegedtem...
már csak nevetek rajta (magamon) így 7 év távlatából.
De akkor nagyon nem vette be a begyem.
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 05. 22. kedd 08:43), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
Admin
Egy kapcsolatban készek vagytok kompromisszumokra, alkalmazkodásra vagy elvárjátok, hogy a másik olyannak fogadjon el titeket, amilyenek vagytok?
Mi volt a legerősebb kompromisszum, amibe belementetek?
Mi volt a legerősebb kompromisszum, amibe belementetek?
Meggyóntam?
Ez hogy jött ki?
"Édesem, be kell vallanom valamit! Nem te vagy nekem az egyetlen." (szépen magyarul)
Kedvencem amikor egy filmben a "Fire in the hole" (eredetileg a bányarobbantásoknál használták figyelmeztetésre)"Tüzeljetek a lyukba" lett a magyar szinkronban.
Ez hogy jött ki?
"Édesem, be kell vallanom valamit! Nem te vagy nekem az egyetlen." (szépen magyarul)
Kedvencem amikor egy filmben a "Fire in the hole" (eredetileg a bányarobbantásoknál használták figyelmeztetésre)"Tüzeljetek a lyukba" lett a magyar szinkronban.
...ugyanitt kendermagos tyúkok, lángoltkolbász, és savanyított uborka eladó.
Hát, eleinte szinte mindent elfogadok, a végére meg már a legapróbb dolog is idegesít benne. Aztán vége.
Egyik barátnőmnél például elég nehezen fogadtam el, hogy a füvet sem veti meg. (akkor éppen nem volt vele dolga) De valahogy sikerült.
(egy barátnál nem zavar az ilyen, de egy barátnő már kicsit más tészta)
Másik barátnőmnél meg elég nehéz volt megállni, hogy a macskáját ne rúgjam fel.
(főleg, hogy mintha nálam is jobban szerette volna)
Viszont amikor mindenképp mónikasót akart nézni vacsora közben, és a MüPában elővette a Best magazint, azt hittem bezsákolom.
De ha tartom valamihez magam, akkor nem véletlenül és nem csak azért nem fogadom el, mert nem akarom, hanem mert nem is tudom.
Jah, egyszer azt is elnéztem az egyiknek, hogy inkább Sajátgépet használt a TotalCommander helyett a fájlok rendezgetésére (na pedig azt aztán gyűlölöm, és végtelenül ostobának tartom) (Ez egy válasz X üzenetére (2007. 05. 22. kedd 08:43), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 05. 22. kedd 08:43
Egyik barátnőmnél például elég nehezen fogadtam el, hogy a füvet sem veti meg. (akkor éppen nem volt vele dolga) De valahogy sikerült.
(egy barátnál nem zavar az ilyen, de egy barátnő már kicsit más tészta)
Másik barátnőmnél meg elég nehéz volt megállni, hogy a macskáját ne rúgjam fel.
(főleg, hogy mintha nálam is jobban szerette volna)Viszont amikor mindenképp mónikasót akart nézni vacsora közben, és a MüPában elővette a Best magazint, azt hittem bezsákolom.
De ha tartom valamihez magam, akkor nem véletlenül és nem csak azért nem fogadom el, mert nem akarom, hanem mert nem is tudom.
Jah, egyszer azt is elnéztem az egyiknek, hogy inkább Sajátgépet használt a TotalCommander helyett a fájlok rendezgetésére (na pedig azt aztán gyűlölöm, és végtelenül ostobának tartom) (Ez egy válasz X üzenetére (2007. 05. 22. kedd 08:43), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
Admin
Egy kapcsolatban készek vagytok kompromisszumokra, alkalmazkodásra vagy elvárjátok, hogy a másik olyannak fogadjon el titeket, amilyenek vagytok?
Mi volt a legerősebb kompromisszum, amibe belementetek?
Mi volt a legerősebb kompromisszum, amibe belementetek?
nos:
1. ujjam: vmi tüskeböki vszínű izületet talált. osztán gyógyulásig folyamatosan nedves helyen kéne tartani, de hát a lotyókám annyit nincs itt, h megtegyem.
2. kicsit konkrétabban kérdezzél, h mire is vagy kíváncsi. Szálláshely? vagy útvonal? mi érdekel?
lehet kicsit későn kezded a szervezést!
nyú, ha visszajöttem reagálok, elviszem a H-s helyre szórakoztató irodalomnak! (Ez egy válasz gazosgyuri üzenetére (2007. 05. 22. kedd 09:29), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 05. 22. kedd 09:29
1. ujjam: vmi tüskeböki vszínű izületet talált. osztán gyógyulásig folyamatosan nedves helyen kéne tartani, de hát a lotyókám annyit nincs itt, h megtegyem.
2. kicsit konkrétabban kérdezzél, h mire is vagy kíváncsi. Szálláshely? vagy útvonal? mi érdekel?
lehet kicsit későn kezded a szervezést!
nyú, ha visszajöttem reagálok, elviszem a H-s helyre szórakoztató irodalomnak! (Ez egy válasz gazosgyuri üzenetére (2007. 05. 22. kedd 09:29), amit ide kattintva olvashatsz)
Surdi!
Pünkösdkor el akarok jutni Lázbércre!
Tudnál segíteni,hogy a legegyszerűbb odajutni?
Pünkösdkor el akarok jutni Lázbércre!
Tudnál segíteni,hogy a legegyszerűbb odajutni?
Mennem kell majd jönnöm kelll....
Ez nagyon érdekes sok sikert csak szerintem nm itt!
Ez nagyon jó!
(Ez egy válasz new1 üzenetére (2007. 05. 22. kedd 09:26), amit ide kattintva olvashatsz)
Surdi!
Pünkösdkor el akarok jutni Lázbércre!
Tudnál segíteni,hogy a legegyszerűbb odajutni?
Pünkösdkor el akarok jutni Lázbércre!
Tudnál segíteni,hogy a legegyszerűbb odajutni?










GG-ufsz






mikrobaba






