Te jó ég a mesesajt a nappaliba eszembe se jutott!
(Ez egy válasz MmePrune üzenetére (2007. 06. 15. péntek 08:34), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 06. 15. péntek 08:34

a nappalis túró rudi elemzése okán behoztam pár erotikus nosztalgia édességet
napon megolvadt csokis nápolyi ajkakon szétkenve...nyalóka és hímvessző váltogatva történő szopogatása...csokis sajt a melleken, farkakon...
Balaton szelet
A Balaton szeletet a Magyar Édesipari Vállalat Szerencsi Csokoládégyára diósgyőri gyáregységétől vette át Győr a 60-as évek végén. Abban az időben több édesipari terméknek lett jól hangzó földrajzi neve. A névadás annak idején a helyi vezetők ötletei alapján alakult, az aktust nem előzte meg piackutatás, így valószínűleg a Balaton szelet keresztelőjét sem. Azóta folyamatosan gyárták.
Kojak nyalóka
Mindig is a békési üzemben gyártották a kopasz amerikai nyomozóról elnevezett nyalókát. Bár a tulajdonosok többször váltották egymást, a recept nem változott 40 év alatt. A Sweet Food Kft.-től megtudtuk, a Kojak nyalóka népszerűsége kissé megcsappant az EU-csatlakozás utáni időszakban, amikor az olcsó török és spanyol édességek elárasztották a boltokat. Népszerűségét mostanában kezdi visszaszerezni. Nemrég fehér csokis változatban is elkezdték gyártani.
Macskanyelv
A macskanyelvet még a múlt század közepén kezdte gyártani a Szerencsi Csokoládégyár, jelenlegi gyártója, a Karamell-Snack Kft. 2002-ben vette át a termékkört. Kiskunmajsán van az üzem, ott gyártják a konyakos meggyet is. A cég kereskedelmi igazgatója szerint a macskanyelvet hagyományos megjelenése teszi vonzóvá. Van egy újabb változata is, a Walt Disney macskanyelv.
Mesesajt
Az egyik legbizarrabb termék, amit talátunk, a Mesesajt, vagyis a csokoládé ízű sajt - még a Tékozló Homárt is megihlette az ízek szokatlan kombinációja. A Mesesajtot a hetvenes évektől gyártják Magyarországon. A jelenlegi gyártó az ERU Hungária, ők 1995-ben vették át a Budapesti Tejipari Részvénytársaságtól. A csokis sajt akkortól Mackó Csokoládé néven futott, de gyártását megszüntették, mert nagyon kicsi volt forgalma. 2002-ben újrakezdték a termelést, ekkortól hívják Mesesajtnak, a termék új dizájnt is kapott, de a recept nem változott. Mackó Csokoládé korában még csak pár száz kilót tudtak eladni belőle, a Mesesajtból azonban 3-4 tonna fogy havonta. A cég ügyvezető igazgató szerint a siker a harmincas-negyvenes korosztályon végigsöprő nosztalgiahullámnak köszönhető. A csokis sajtot inkább a bevállalósabbak kóstolják meg, és minden nagyobb élelmiszerláncban kapható, de nem a sajtoknál, hanem a desszertek között.

napon megolvadt csokis nápolyi ajkakon szétkenve...nyalóka és hímvessző váltogatva történő szopogatása...csokis sajt a melleken, farkakon...
Balaton szelet
A Balaton szeletet a Magyar Édesipari Vállalat Szerencsi Csokoládégyára diósgyőri gyáregységétől vette át Győr a 60-as évek végén. Abban az időben több édesipari terméknek lett jól hangzó földrajzi neve. A névadás annak idején a helyi vezetők ötletei alapján alakult, az aktust nem előzte meg piackutatás, így valószínűleg a Balaton szelet keresztelőjét sem. Azóta folyamatosan gyárták.
Kojak nyalóka
Mindig is a békési üzemben gyártották a kopasz amerikai nyomozóról elnevezett nyalókát. Bár a tulajdonosok többször váltották egymást, a recept nem változott 40 év alatt. A Sweet Food Kft.-től megtudtuk, a Kojak nyalóka népszerűsége kissé megcsappant az EU-csatlakozás utáni időszakban, amikor az olcsó török és spanyol édességek elárasztották a boltokat. Népszerűségét mostanában kezdi visszaszerezni. Nemrég fehér csokis változatban is elkezdték gyártani.
Macskanyelv
A macskanyelvet még a múlt század közepén kezdte gyártani a Szerencsi Csokoládégyár, jelenlegi gyártója, a Karamell-Snack Kft. 2002-ben vette át a termékkört. Kiskunmajsán van az üzem, ott gyártják a konyakos meggyet is. A cég kereskedelmi igazgatója szerint a macskanyelvet hagyományos megjelenése teszi vonzóvá. Van egy újabb változata is, a Walt Disney macskanyelv.
Mesesajt
Az egyik legbizarrabb termék, amit talátunk, a Mesesajt, vagyis a csokoládé ízű sajt - még a Tékozló Homárt is megihlette az ízek szokatlan kombinációja. A Mesesajtot a hetvenes évektől gyártják Magyarországon. A jelenlegi gyártó az ERU Hungária, ők 1995-ben vették át a Budapesti Tejipari Részvénytársaságtól. A csokis sajt akkortól Mackó Csokoládé néven futott, de gyártását megszüntették, mert nagyon kicsi volt forgalma. 2002-ben újrakezdték a termelést, ekkortól hívják Mesesajtnak, a termék új dizájnt is kapott, de a recept nem változott. Mackó Csokoládé korában még csak pár száz kilót tudtak eladni belőle, a Mesesajtból azonban 3-4 tonna fogy havonta. A cég ügyvezető igazgató szerint a siker a harmincas-negyvenes korosztályon végigsöprő nosztalgiahullámnak köszönhető. A csokis sajtot inkább a bevállalósabbak kóstolják meg, és minden nagyobb élelmiszerláncban kapható, de nem a sajtoknál, hanem a desszertek között.

Új házba költöztem:

MALÉV (Pataki Ágival)

Fabulon az bőre őre, ezt használja pina szőrre (szintén Pataki Ágival)

A kép 17 éves korában készült Pataki Ágiról (saját elmondása szerint) és a Fabulonnak ez nagyon megtetszett egy iparművészetis vizsgamunkán. Megvásárolták a képet Ágnes tudta nélkül. Később azért mégis alkalmazta a Fabulon vagy húsz évig. A forrásokban szereplő egyik cikk szerint 2001-ben volt ötven éves a modell és a tortáján is az a bizonyos hirdetés volt. Egy kis matek... hány éves a kapitány... vagyis mikor készült a kép? Öööö... 2001-50+17=1968! Hú ha.
"Meghalt Klausjürgen Wussow német színész, aki elsősorban A klinika című televíziós filmsorozatban játszott szerepével vált közismertté és népszerűvé hazájában és Európában.
A 78 éves Wussow-t egy berlini kórházban érte a halál. Már hónapok óta betegeskedett, a német bulvársajtó tavaly ősz óta újra meg újra arról cikkezett, hogy "Brinkmann professzor" a halállal küzd, egészségi állapota kritikus."
A 78 éves Wussow-t egy berlini kórházban érte a halál. Már hónapok óta betegeskedett, a német bulvársajtó tavaly ősz óta újra meg újra arról cikkezett, hogy "Brinkmann professzor" a halállal küzd, egészségi állapota kritikus."

ez nekem is a kedvencem volt!

a mai napig évente egyszer meg tudom nézni!
a zene, a történet (fkönyv), a rendezés, és a rajzok,
Oscart érdemelt volna!
(Ez egy válasz surdapapa üzenetére (2007. 07. 05. csütörtök 13:03), amit ide kattintva olvashatsz)

Oscart érdemelt volna!

kerestem volna a miú miújásgot /zeneszám/ a neten, de nem találtam! Neked nincs meg csak a szám?
helyette ezt találtam, ez + pont jó ide!
én is imádom!
-et értünk!
"-Ó, mi történt Safranek?
-Borotválkoztam, uram.
-Na de a keze!
-Abban volt a borotva, uram..." (Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2007. 07. 05. csütörtök 13:45), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 07. 05. csütörtök 13:45
helyette ezt találtam, ez + pont jó ide!
én is imádom!

"-Ó, mi történt Safranek?
-Borotválkoztam, uram.
-Na de a keze!
-Abban volt a borotva, uram..." (Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2007. 07. 05. csütörtök 13:45), amit ide kattintva olvashatsz)

ez nekem is a kedvencem volt!

Oscart érdemelt volna!

Oscart érdemelt volna!

Görögdinnyevásár a szegedi híd alatt (1920-as évek)
görögdinnye (lat. Colocynthis lanatus)
Üdítő gyümölcsnövény. Őshazája India, ahonnan különféle népek közvetítésével több évezreddel ezelőtt terjedt el Afrika, Ázsia, majd D-Európa országaiban. Mo.-ra a középkor végén balkáni közvetítéssel jutott. Erre utal nevének előtagja is. Írásos források csak a 16. sz.-tól említik termesztését. Valószínűleg az oszmán-török hódoltság is hozzájárult elterjedéséhez és népszerűsödéséhez. - A 18. sz.-ban már eladásra is termesztettek görögdinnyét a bihari erdőirtásokon (Bagamér, Sáránd). Legjelentősebb mo.-i görögdinnyetermő vidék a Mátrától délre, annak éghajlati kiegyenlítő hatásának védelmében, a Heves megyei Csányon jött létre. Itt a dinnyetermesztés gyökerei a 18. sz.-ig nyúlnak vissza. Az első dinnyetermesztők zsellérek voltak, akik a dinnyeföldnek legalkalmasabb gyeptöréseket bérelték. A jobbágyfelszabadítás után a kereskedelmi és közlekedési viszonyok javulásával a dinnyetermesztés is megnövekedett. Túlnyomórészt részes művelésben folyt, de földigényét helyben hamarosan már nem lehetett kielégíteni. Ezért az 1880-as évektől szórványosan, majd a századfordulótól nagyobb rajokban keltek útra az ország minden tájára a csányi dinnyetermesztők. Telephelyeiken uradalmakból vagy parasztbirtokokból feles-szerződéses alapon földet béreltek (gyakran 10-15 holdat is), és több mint fél évig otthonuktól távol tartózkodva keresték meg az egész évi megélhetésüket. A két világháború közt már külföldre (Ausztria, Csehszlovákia, Németo.) is elszegődtek. Keresett szakemberek voltak, és ezért lassan a legtöbb dinnyekertész család viszonylagos gazdasági stabilitásra és módra tett szert. A birtokos parasztoktól elkülönülő társadalmi csoporttá alakultak. A gazdatársadalomból való kirekesztettség endogám tendenciákat és társadalmi zárkózottságot eredményezett, ugyanakkor gyorsabban polgárosodtak, mint a hagyományos gazdálkodást folytatók. Kezükön formálódtak ki a paraszti dinnyetermesztés magas fokú termelési tapasztalatai és speciális eszközei. Az 1890-es évektől jött gyakorlatba a gyepkockákat fölhasználó melegágyi palántanevelés: a palántákat sorhúzó nyomába, trágyázott földbe ültetik ki. Növekedésük idején többször kapálják. Az 1930-as évektől → ekekapával művelik. A zsendülő görögdinnyét különböző -jelek vagy betűk beütésével (ill. karcolással) megjelölik. Nevezetesebb mo.-i termesztő vidékek még: Kecskemét környéke, Békés-Csanád-Csongrád megyék, a Nyírség, valamint Fejér megyében Cece és Fehérvárcsurgó községek. A mo.-i termesztés a fajtaminőség elhanyagolása miatt az 1940-es években válságba juttott és erősen visszaesett, a korábbi mennyiségi termelést máig nem tudta ismét elérni.

...és persze a kacsintós pénztárca