Én annyira szeretem a gombákat, hogy a gyilkos galócán kívűl szinte mindegyiket és mindenféle elkészítési módon megeszem! És nagyon sok ételbe teszek valamilyen gombát ízesítőnek (húsos ételek mellé, tojásos kajákhoz, töltelékekbe stb.)
Ettől óvakodjatok:


"A gombaszedés és -fogyasztás szabályai
1. Mindenkinek fel kell ismernie a gyilkos galócát!
2. A saját szedésű gombát mindig meg kell vizsgáltatni gombaszakértôvel!
3. Házalótól sose vegyünk gombát!
4. A piacon csak engedéllyel rendelkezô árustól, engedélyezett tételbôl vásároljunk vadon termô gombát!
5. Ne higgyünk semmiféle gombafogyasztással kapcsolatos babonában!
6. Csak a friss, egészséges termôtestek alkalmasak fogyasztásra. A sérült, öreg, penészes gomba betegséget okozhat!
7. Ne fogyasszunk nyersen gombát!
8. A kész gombaételt hűtôszekrényben se tároljuk egy napnál tovább! A friss termôtestek két-három napig tárolhatók hűtôszekrényben.
9. Kisgyermeknek és érzékeny gyomrúaknak ne adjunk gombaételt!
10. Mérgezés gyanúja esetén forduljunk orvoshoz. Ha a tünetek a gombafogyasztást követô 12 órán túl jelentkeznek, azonnal hívjunk mentôt!"

Ártatlannak tűnő gyilkos galócák! (Ez egy válasz X üzenetére (2007. 09. 04. kedd 22:36), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 09. 04. kedd 22:36
Ettől óvakodjatok:


"A gombaszedés és -fogyasztás szabályai
1. Mindenkinek fel kell ismernie a gyilkos galócát!
2. A saját szedésű gombát mindig meg kell vizsgáltatni gombaszakértôvel!
3. Házalótól sose vegyünk gombát!
4. A piacon csak engedéllyel rendelkezô árustól, engedélyezett tételbôl vásároljunk vadon termô gombát!
5. Ne higgyünk semmiféle gombafogyasztással kapcsolatos babonában!
6. Csak a friss, egészséges termôtestek alkalmasak fogyasztásra. A sérült, öreg, penészes gomba betegséget okozhat!
7. Ne fogyasszunk nyersen gombát!
8. A kész gombaételt hűtôszekrényben se tároljuk egy napnál tovább! A friss termôtestek két-három napig tárolhatók hűtôszekrényben.
9. Kisgyermeknek és érzékeny gyomrúaknak ne adjunk gombaételt!
10. Mérgezés gyanúja esetén forduljunk orvoshoz. Ha a tünetek a gombafogyasztást követô 12 órán túl jelentkeznek, azonnal hívjunk mentôt!"

Ártatlannak tűnő gyilkos galócák! (Ez egy válasz X üzenetére (2007. 09. 04. kedd 22:36), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
Hétvégén találtunk egy hatalmas pöffeteget az erdőben. Finom vacsi lett belőle.
Szeretitek a GOMBÁT?
És ha igen, milyen formában, milyen ételekben?
Szeretitek a GOMBÁT?
És ha igen, milyen formában, milyen ételekben?
régen nem igazán szerettem, de ma már nagy nagy kedvenc!
a tinóru /vargánya/ simán zsírba sülve /a zsírba sült gomba szagát is utáltam/.
na és a legfinomabb a juhtúróval töltött rántott gombafejet kóstolta már vki?
a gombaleves nekem a csuprosból is nagyon finom!
nem igazán bejövős a sima tejfölös gomba tésztával, de ha már egy kis natúr szelet is van hozzá imádom!
aszem a bulira készülődéskor kérdezted, h a paprikás krumplit hogyan szeretjük, nos én gombával /is/ imádom!
a gombát csak a testemen nem ceretem! (Ez egy válasz X üzenetére (2007. 09. 04. kedd 22:36), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 09. 04. kedd 22:36
a tinóru /vargánya/ simán zsírba sülve /a zsírba sült gomba szagát is utáltam/.
na és a legfinomabb a juhtúróval töltött rántott gombafejet kóstolta már vki?
a gombaleves nekem a csuprosból is nagyon finom!
nem igazán bejövős a sima tejfölös gomba tésztával, de ha már egy kis natúr szelet is van hozzá imádom!
aszem a bulira készülődéskor kérdezted, h a paprikás krumplit hogyan szeretjük, nos én gombával /is/ imádom!
a gombát csak a testemen nem ceretem! (Ez egy válasz X üzenetére (2007. 09. 04. kedd 22:36), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
Hétvégén találtunk egy hatalmas pöffeteget az erdőben. Finom vacsi lett belőle.
Szeretitek a GOMBÁT?
És ha igen, milyen formában, milyen ételekben?
Szeretitek a GOMBÁT?
És ha igen, milyen formában, milyen ételekben?
Gomba minden mennyiségben.
Gömbapörkölt: szegfű(tyúkláb) gombából, jó tejfölösen paprikása.
Rizses gomba: szegfű, vargánya, téli fülőke
Rántott gomba: őzlábgomba
Sült gomba: órás pöffetegből 0,5-1 sm-es vastagságú szeletek
Gombaleves: legfinomabb tintagombából (Ez egy válasz X üzenetére (2007. 09. 04. kedd 22:36), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 09. 04. kedd 22:36
Gömbapörkölt: szegfű(tyúkláb) gombából, jó tejfölösen paprikása.
Rizses gomba: szegfű, vargánya, téli fülőke
Rántott gomba: őzlábgomba
Sült gomba: órás pöffetegből 0,5-1 sm-es vastagságú szeletek
Gombaleves: legfinomabb tintagombából (Ez egy válasz X üzenetére (2007. 09. 04. kedd 22:36), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
Hétvégén találtunk egy hatalmas pöffeteget az erdőben. Finom vacsi lett belőle.
Szeretitek a GOMBÁT?
És ha igen, milyen formában, milyen ételekben?
Szeretitek a GOMBÁT?
És ha igen, milyen formában, milyen ételekben?
Nagyon szeressem a gombát! Beleteszem a húslevesbe is.( Én eszem meg a gombát.) A hüle párom utálta, de Én meggyőztem: Bakonyias szósz+ tészta! Nagyon rákattant erre a kajámra! Pedig olyan, mint a gombapörkölt(amit elvből nem eszik meg) Kicsi habarással megőrül érte! A hallal is többször megszívattam már! Meg a közutált(Én imádom.....) karalábéval is! Ha nem látja egészben, akkor mindent benyel. A tököt is! És itt a legírozás jut az eszembe! De írja le először a főnöx! A "Szakácsok gyöngye", hogy mi a legírozás! Mert Én úgyis másképp csinálom!
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 09. 04. kedd 22:36), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 09. 04. kedd 22:36
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 09. 04. kedd 22:36), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
Hétvégén találtunk egy hatalmas pöffeteget az erdőben. Finom vacsi lett belőle.
Szeretitek a GOMBÁT?
És ha igen, milyen formában, milyen ételekben?
Szeretitek a GOMBÁT?
És ha igen, milyen formában, milyen ételekben?
Hát...nm a gomba a kedwencem...megeszem...mint gombapöri w rántottgomba...de elég ha éwente 1cer wan az asztalon...
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 09. 04. kedd 22:36), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 09. 04. kedd 22:36
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 09. 04. kedd 22:36), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
Hétvégén találtunk egy hatalmas pöffeteget az erdőben. Finom vacsi lett belőle.
Szeretitek a GOMBÁT?
És ha igen, milyen formában, milyen ételekben?
Szeretitek a GOMBÁT?
És ha igen, milyen formában, milyen ételekben?
Hétvégén találtunk egy hatalmas pöffeteget az erdőben. Finom vacsi lett belőle.
Szeretitek a GOMBÁT?
És ha igen, milyen formában, milyen ételekben?
Szeretitek a GOMBÁT?
És ha igen, milyen formában, milyen ételekben?
szakmai titoktartás? (nagyon hasfogós szmájli)
asszony is olvassa a fórumot, mi?
(Ez egy válasz gazosgyuri üzenetére (2007. 09. 04. kedd 12:17), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 09. 04. kedd 12:17
asszony is olvassa a fórumot, mi?
(Ez egy válasz gazosgyuri üzenetére (2007. 09. 04. kedd 12:17), amit ide kattintva olvashatsz)
Nos...ez a szakmai titoktartásba tartozik...ugye megérted???...sajnos nm wálaszolhatok...
Nos...ez a szakmai titoktartásba tartozik...ugye megérted???...sajnos nm wálaszolhatok...
ez stilszerü.(i)gazos?
tényleg,hány ilyenbe futottál bele pályafutásod során?
(Ez egy válasz gazosgyuri üzenetére (2007. 09. 01. szombat 09:17), amit ide kattintva olvashatsz)
tényleg,hány ilyenbe futottál bele pályafutásod során?
(Ez egy válasz gazosgyuri üzenetére (2007. 09. 01. szombat 09:17), amit ide kattintva olvashatsz)

Narancsos,vitaminban gazdag ...
KEDVENC
- tojásételetek? tükütojás (régen mindkét oldalán sütve, ma már jó lágyan, hogy lehessen tunkolni), hagymás tojásrántotta
- szendvicsetek? kolbász+füstöltsajt ráolvaszvtva
- spagettitek? carbonare
- főzeléketek? lencse-sárgaborsó-bab(sólet)
- levesetek? habart bableves
- fagylaltotok? csokoládé-citrom
- nassolnivalótok? nem nassolok
- péksüteményetek? a friss, még meleg kenyér (Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 28. kedd 16:02), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 28. kedd 16:02
- tojásételetek? tükütojás (régen mindkét oldalán sütve, ma már jó lágyan, hogy lehessen tunkolni), hagymás tojásrántotta
- szendvicsetek? kolbász+füstöltsajt ráolvaszvtva
- spagettitek? carbonare
- főzeléketek? lencse-sárgaborsó-bab(sólet)
- levesetek? habart bableves
- fagylaltotok? csokoládé-citrom
- nassolnivalótok? nem nassolok
- péksüteményetek? a friss, még meleg kenyér (Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 28. kedd 16:02), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
Nem hazudtolom meg magam, ide is teszek kérdéseket:
KEDVENC
- tojásételetek?
- szendvicsetek?
- spagettitek?
- főzeléketek?
- levesetek?
- fagylaltotok?
- nassolnivalótok?
- péksüteményetek?
KEDVENC
- tojásételetek?
- szendvicsetek?
- spagettitek?
- főzeléketek?
- levesetek?
- fagylaltotok?
- nassolnivalótok?
- péksüteményetek?
Zelli! Ez isten káromlás! Lecsóba sok paradicsomot? Soha,soha! Csak mutatóba, mert elrontja.
Alapanyagok:
Szalonnazsir, hagyma (jó nagy fej, karikára vágva!), 1/4 rész paradicsom, 3/4 rész paprika, ha lehet egy kis csípőssel spékelve és a magjával együtt, lecsókolbász. Aztán ízlés szerint tojással, rizzsel, tarhonyával, stb. Én tejfölösen szeretem. (Ez egy válasz zelli üzenetére (2007. 08. 30. csütörtök 15:06), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 30. csütörtök 15:06
Alapanyagok:
Szalonnazsir, hagyma (jó nagy fej, karikára vágva!), 1/4 rész paradicsom, 3/4 rész paprika, ha lehet egy kis csípőssel spékelve és a magjával együtt, lecsókolbász. Aztán ízlés szerint tojással, rizzsel, tarhonyával, stb. Én tejfölösen szeretem. (Ez egy válasz zelli üzenetére (2007. 08. 30. csütörtök 15:06), amit ide kattintva olvashatsz)
Imádom a paprikát és a paradicsomot nyersen!
Főzve nem tudom megenni! De a lecsó levét imádom tunkolni! Ezért sok paradicsomot teszek bele! A kolbász, szalonna, tojás, sok hagyma Nálam alapvető a lecsóba! Nem tejfölösen csinálom, de az sem rossz! Ettem már rizzsel és tarhonyával is!
És erről a rácponty is eszembejutott!
Főzve nem tudom megenni! De a lecsó levét imádom tunkolni! Ezért sok paradicsomot teszek bele! A kolbász, szalonna, tojás, sok hagyma Nálam alapvető a lecsóba! Nem tejfölösen csinálom, de az sem rossz! Ettem már rizzsel és tarhonyával is!
És erről a rácponty is eszembejutott!
Ma ebedre Züricher Geschnetzeltes-t kotyvasztek (ez vagdalt hus + gomba + sauce zürichi modra)

Egyszerü az elkeszitese,sajatos iz....egyszoval finom.
2-3 fej aprora vagott hagymat kb. fel kg. csikokra szeletelt pulykahussal ,keves zsiradekban (hogy Gyuri is szeresse) megpiritunk,folytonos kevergetes közben,a hagymabol nem szabad megegjen egy szem se !
Besüritjük (tetszes szerint liszt vagy modern szoszkemenyitövel). Izles szerint so,bors es a legfontosabb : majoránna (!). Az egeszet felöntjük kb. egy deci minösegi feherborral (lehet több is
) es kb. ket deci tejszínnel. Hozadaunk kb. 30dkg. szeletelt csiperkegombát (lehet friss,vagy konzerv).
Lassu tüzönn addig fözzük,mig a szosz lecsökken a kivant sürüsegre.
Parolt rizzsel,vagy laskaval (tészta ) talaljuk, pityokaval (burgonya,krumpli) nem talal...
Ki lehet probalni....

Egyszerü az elkeszitese,sajatos iz....egyszoval finom.
2-3 fej aprora vagott hagymat kb. fel kg. csikokra szeletelt pulykahussal ,keves zsiradekban (hogy Gyuri is szeresse) megpiritunk,folytonos kevergetes közben,a hagymabol nem szabad megegjen egy szem se !
Besüritjük (tetszes szerint liszt vagy modern szoszkemenyitövel). Izles szerint so,bors es a legfontosabb : majoránna (!). Az egeszet felöntjük kb. egy deci minösegi feherborral (lehet több is
) es kb. ket deci tejszínnel. Hozadaunk kb. 30dkg. szeletelt csiperkegombát (lehet friss,vagy konzerv).Lassu tüzönn addig fözzük,mig a szosz lecsökken a kivant sürüsegre.
Parolt rizzsel,vagy laskaval (tészta ) talaljuk, pityokaval (burgonya,krumpli) nem talal...
Ki lehet probalni....
FORRÓCSOKI ELKÉSZÍTÉSE:
Az elkészítése nagyon egyszerű, a szükséges hozzávalók a következők:
gőzölő,
25g TOPCSOKI-forrócsoki por,
1,1 dl 2,8%-os tej
Elkészítése a kávégép gőzölőcsöve segítségével:
Nagyon fontos, hogy a gőzölőcsőből kiengedjük a vizet addig, amíg tiszta gőz nem lesz. Az alapanyagokat forrás után 2-3 másodpercig gőzöljük a csomók elkerülése végett. Amennyiben a kávéfőzőgép rendelkezik a cappuchino készítéséhez szükséges műanyag csővel, az alapanyagokat kell alaposabban megkeverni, a csövet belemeríteni a folyadékba és buborékosra gőzölni!
FONTOS:
Mindig várni kell 2-3 másodpercig, amíg a folyadék felszínén buborék nem keletkezik. Ez azt jelenti, hogy a folyadék megfelelően sűrű lett. Azért szükséges hangsúlyt fektetni a fentiekben leirt minőségi elkészítésre, mert csak így érhető el az a minőségbeli különbség ami a Topcsokit megkülönbözteti a többi magyarországi piacon lévő forrócsokitól.
(Ez egy válasz gazosgyuri üzenetére (2007. 09. 02. vasárnap 09:35), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 09. 02. vasárnap 09:35
Az elkészítése nagyon egyszerű, a szükséges hozzávalók a következők:
gőzölő,
25g TOPCSOKI-forrócsoki por,
1,1 dl 2,8%-os tej
Elkészítése a kávégép gőzölőcsöve segítségével:
Nagyon fontos, hogy a gőzölőcsőből kiengedjük a vizet addig, amíg tiszta gőz nem lesz. Az alapanyagokat forrás után 2-3 másodpercig gőzöljük a csomók elkerülése végett. Amennyiben a kávéfőzőgép rendelkezik a cappuchino készítéséhez szükséges műanyag csővel, az alapanyagokat kell alaposabban megkeverni, a csövet belemeríteni a folyadékba és buborékosra gőzölni!
FONTOS:
Mindig várni kell 2-3 másodpercig, amíg a folyadék felszínén buborék nem keletkezik. Ez azt jelenti, hogy a folyadék megfelelően sűrű lett. Azért szükséges hangsúlyt fektetni a fentiekben leirt minőségi elkészítésre, mert csak így érhető el az a minőségbeli különbség ami a Topcsokit megkülönbözteti a többi magyarországi piacon lévő forrócsokitól.
(Ez egy válasz gazosgyuri üzenetére (2007. 09. 02. vasárnap 09:35), amit ide kattintva olvashatsz)
Mi ez kagyló? Nagyon tréé kinézete wan...
...én meg sem kóstolnám...inkább őt wacsira...
...én meg sem kóstolnám...inkább őt wacsira...
Mi ez kagyló? Nagyon tréé kinézete wan...
...én meg sem kóstolnám...inkább őt wacsira...
(Ez egy válasz Szoni üzenetére (2007. 09. 02. vasárnap 09:07), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 09. 02. vasárnap 09:07
...én meg sem kóstolnám...inkább őt wacsira...
(Ez egy válasz Szoni üzenetére (2007. 09. 02. vasárnap 09:07), amit ide kattintva olvashatsz)
En ezt nem tudtam megenni :

rosszul lettem,no meg a vesepörköltet,majgomboclevest nem ennem meg semmi penzert....

rosszul lettem,no meg a vesepörköltet,majgomboclevest nem ennem meg semmi penzert....
En ezt nem tudtam megenni :

rosszul lettem,no meg a vesepörköltet,majgomboclevest nem ennem meg semmi penzert....
(Ez egy válasz gazosgyuri üzenetére (2007. 09. 01. szombat 21:47), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 09. 01. szombat 21:47

rosszul lettem,no meg a vesepörköltet,majgomboclevest nem ennem meg semmi penzert....
(Ez egy válasz gazosgyuri üzenetére (2007. 09. 01. szombat 21:47), amit ide kattintva olvashatsz)
Hagy döntsem mááá én el,hogy mit ennék meg és mit nm...
...különben sem érthetitek a Szonjáwal waló párbeszédem...
...Szonja...gondolom így becézik a Szonyit...
...különben sem érthetitek a Szonjáwal waló párbeszédem...
...Szonja...gondolom így becézik a Szonyit...
Hagy döntsem mááá én el,hogy mit ennék meg és mit nm...
...különben sem érthetitek a Szonjáwal waló párbeszédem...
...Szonja...gondolom így becézik a Szonyit...
(Ez egy válasz yanek77 üzenetére (2007. 09. 01. szombat 21:43), amit ide kattintva olvashatsz)
...különben sem érthetitek a Szonjáwal waló párbeszédem...
...Szonja...gondolom így becézik a Szonyit...
(Ez egy válasz yanek77 üzenetére (2007. 09. 01. szombat 21:43), amit ide kattintva olvashatsz)
de bizony ennél, még pótlást is kérnél belőlle
(Ez egy válasz gazosgyuri üzenetére (2007. 08. 31. péntek 21:49), amit ide kattintva olvashatsz)
(Ez egy válasz gazosgyuri üzenetére (2007. 08. 31. péntek 21:49), amit ide kattintva olvashatsz)














MmePrune






zoll
Angie





