Mit tennél meg azért, hogy szülő lehess?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Az eddigi hozzászólások

1 2 3 4 ...
Sorrend: Legújabb előreLegrégebbi előre hozzászólás / oldal
#140   2007. 02. 03. szombat 08:54
MmePrune MmePrune VIP
én nem mondanám, hogy összeomlik, csak jelentősen megváltozik, és ha nem is problémamentesen, de jó irányba:)
#139   2007. 02. 03. szombat 08:47
MmePrune MmePrune VIP
hát én is meglepődtem, mert nem szólt, bár az is tény, hogy a gyerek is előbb jött:) de már másodszorra szültem (volna) nála, és úgy látszik ő is "elégedett" velem, mert emlékszik rám:)
nem vitás, hogy nem kevés pénz, de ha szerencsés vagy, akkor vannak nagyszülők, meg egyéb rokonok, és vannak barátok, akik odaadják a használt ruhákat...valóban lehet komplett babszoba bútort venni több százezerért, de teljesen felesleges, a gyereknek nagyobb szüksége van az első 3 évben az anya közelségére és érzelmi biztonságot nyújtó hátterére, mint egy fullpuccos babaszobára fullpuccos babakocsival...a pelenka az bizony kemény költség...nem vitatom, nem egyszerű anyagi szempontból, lemondással jár a szülő szempontjából, de nekem eddig mind2x megérte:):)
#138   2007. 02. 02. péntek 22:09
MmePrune MmePrune VIP
bocs, kicsit le vagyok maradva:)
de: én tb rendelőbe jártam, és a terhes rendelésen sose adtam pénzt a dokinak...a szülés idején éppen nyaralt..akinél szültem 20e-t kapott, a dokimnak a 6hetes kontrollon adtam 10e-t, 2és fél éve nyáron...
és a gyerek tud aludni nem baldachinos nem 60e ftos ágyban is...nem kevés pénz a gyerek, de ha csak a szükséges dolgokat veszi meg az ember, akkor kibírható
#137   2007. 02. 02. péntek 20:25
X Törölt felhasználó (33028)
kicsivel több mint 20ezret kap... hát, sztem nem túl jó befektetés...
#136   2007. 02. 02. péntek 20:24
X Törölt felhasználó (33028)
az ilyen sztorik hallatán szoktam elszörnyűlködni, h miért van az, h nekik több is van, másnak meg egy sem lehet??!!.... persze, ez költői kérdés...
(Ez egy válasz biharos üzenetére (2007. 02. 02. péntek 16:56), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 02. 02. péntek 16:56
Vélhetően a gyerekvállalás sokaknál nem költségvállalás kérdése...

Ha ez így volna akkor azt is figyelembe venni, hogy amíg a gyerek nem lesz önálló, mibe kerül, s ne csak az oktatást de az étkezéseit, a ruházkodását, az egészségügyi ellátását, a játékait, a miatta növekvő energiaköltségeket, stb. vedd figyelembe.

Anyagilag vélhetően rossz befektetés a gyerek... ám szerencsére a gyerekvállalás a többségünknél nem merkantilista megfontolás kérdése. Ugye?
#135   2007. 02. 02. péntek 20:16
X Törölt felhasználó (21812)
Viszont a példád azt igazolja, hogy a gyerekvállalás mégsem olyan súlyos anyagi teher, mert már a negyediket várják, és mind megszületett.
Sajnos valóban más kérdés, hogy milyen emberek lesznek ezekből a gyerekekből. Egyfelől az egészségüket, másfelől az erkölcsüket tekintve...
szomoru1
Nyáron otthon voltam anyukáméknál és miközben énekelve hintáztattam a lányomat azt hallom, hogy a szomszéd (kb. 25 éves, negyedik gyerekével a kórházból épp hazajött) lány azt kiabálja valamelyik kicsinek, hogy kitaposom a beled.
Olyan görcsbe szorult a gyomrom. Szegény kiskölykök :-x
#134   2007. 02. 02. péntek 20:11
Már három gyerek után otthon maradhat egy nő főállású anyának, és 20.000 Ft körüli összeget kap. Ez nem olyan nagy pénz. Bár egy ilyen családnál - a nullához képest - biztosan számít.
#133   2007. 02. 02. péntek 16:56
biharos biharos
Vélhetően a gyerekvállalás sokaknál nem költségvállalás kérdése...

Ha ez így volna akkor azt is figyelembe venni, hogy amíg a gyerek nem lesz önálló, mibe kerül, s ne csak az oktatást de az étkezéseit, a ruházkodását, az egészségügyi ellátását, a játékait, a miatta növekvő energiaköltségeket, stb. vedd figyelembe.

Anyagilag vélhetően rossz befektetés a gyerek... ám szerencsére a gyerekvállalás a többségünknél nem merkantilista megfontolás kérdése. Ugye?
#132   2007. 02. 01. csütörtök 13:00
biharos biharos
Köszönöm, hogy a tengeren-túlról visszaérkeztünk Kelet Európába.
Nem baj ha pénügyekről is beszélünk, legyen az lombik program, vagy direkt örökbefogadás költségeiről.

A lombik program tudomásom szerint szintén módosítás alatt van. Az eddigi 5 próbálkozás helyett ha jól tudom 2 fog ezentúl az OEP támogatni, (Németo. 3), van ahol semmi. A gyógyszerek támogatását viszont máris 50%-ra csökkentették. Hiába, szegény a kassza....

Az örökbefogadás is költséggekkel jár, különösen ha lepasszolt gyerekről van szó, akit a szülőszobából lehet elvinni.
Konkrét árakról nem tudok, pár éve úgy hallottam, cca 100-150 eFt. volt az ajándék a kismamának....

Sok kicsi sokra megy elvén, számoljál utána életed során mennyit költöttél tejre, sütire, no cigire? stb. Horibilis számok jönnek ki, szerencse, hogy a fedezete ennek akkor a zsebünkben volt :)
#131   2007. 02. 01. csütörtök 09:21
Igen. És onnan tudom, hogy biztosan nem értem el azt az összeget, mert nincs annyi pénzem.
#130   2007. 02. 01. csütörtök 09:18
Másfél éve szültem és túlzásnak tartom azt az összeget.
Ha több lombikbébi programra is szükség van, akkor valóban helytálló a szám, mert ugyan a beavatkozás ingyenes, az iszonyatosan drága gyógyszereket a páciens állja.
#129   2007. 02. 01. csütörtök 08:43
Azért annyi nincs, bár nem olcsó.
Nekem szülés, vizsgálatok, utazás, stb. kb. 70-80 ezer lehetett.
Az igaz, hogy ezen felül még van jó néhány drága dolog, ami kell a babához (babakocsi, ágy, ruhák, pelenka..)
#128   2007. 02. 01. csütörtök 08:28
Ahhoz azért kell némi szerencse és kezdőtőke is...
De bocs az offért, ez a topic nem erről szól.
#127   2007. 01. 31. szerda 23:36
Doctorbalu Doctorbalu
ja-ja,persze,zöldkartyaja neki is megvolt, csak az allampolgarsagra kellett varnia csomot!
viszont van olyan ismerösöm,hazaspar,akik szinten felvidekröl szarmaznak, kimentek kanadaba,megkaptak az allampolgarsagot, gyerekük viszont csomo ideig be sem utazhatott!
ja,mindketten orvosok, ferjnek szabadalmaztatott gyogyszere van kint(azert ott,mert szlovakia tul magas szinten van ahhoz,h elismerjen 1 uj felfedezest,1 uj gyogyszert)!
erdekes a vilag!
#126   2007. 01. 31. szerda 23:20
Amerika nem kánaán. Nem biztos, hogy olyan baromi jó dolog ott élni. Legalábbis nem mindenkinek, nem mindenhol.
#125   2007. 01. 31. szerda 16:57
Doctorbalu Doctorbalu
ööö.nem azert,de akkor minek az ilyennek gyerek?
aki nem tudja a vizsgalat felelösseget vallalni,nem tudja sajat magat vallalni, hogy lenne kepes felelösseget vallalni születendö gyermeke irant?, h lehetne ilyenre a gyermekneveles felelösseget rabizni?, valoban akarja az ilyen a gyermek megszületeset?
sztem nem!
(Ez egy válasz biharos üzenetére (2007. 01. 31. szerda 12:53), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 01. 31. szerda 12:53
Amit leírtam nem mai történet. Vélhetően ma is vannak azonban olyan "macsók" akik egy ilyen vizsgálatot nem vállalnának be, hiszen a macsóság egyik jellemzője a saját tökéletességébe vetett hit. Hiszem, hogy ez különösen a kevésbé tanultak körében fordulhat elő, bár....
Egy kisportolt, potens, látszólag "jó pasi" általában nem tudja magáról elképzelni, hogy Ő magtalan legyen.
A nők hajlamosabbak a hibát magukban keresni. Talán mert testüket jobban ismerik, igen hibásan elterjettebb a hit, hogy a probléma a nőnél van stb.

Az anyai reflex valóban beindulhat a béranyánál, ezért írtam, hogy csak megfelelő jogi garanciák mellett lehet erre vállalkozni, ami ezek szerint Európában nem megoldható a tiltás okán...
#124   2007. 01. 31. szerda 16:51
Doctorbalu Doctorbalu
hat az azert nem megy olyan könnyen!
az amcsik nem dobaljak az allampolgarsagot,mint pl. kanada v. svedorszag!
van 1 ismerösöm new york-ban,ö 18ev utan kapta meg,pedig a 3 gyereke az usa-ban született amerikai apatol,boldog csaladi eletet elve!
masik dolog meg,jo par eve meg az en csaladom is szerette volna felvenni a magyar allampolgarsagot,csakhat ugyanaz a jogszabaly vonatkozik ram felvideki magyarkent, mint a kis kinaira,aki annyit tud magyarul,h kacalevesz- abszurdum!söt,amikor az orvosira keszültem,kellett volna tandijat fizetnem; azt mondtak a miniszteriumban, h azert,"mert maga nem magyar!" ezert elek most becsben es istenitem az idiota magyar politikat, amely sajat fiainak es lanyainak probalja megneheziteni eletet ugy,h kiröhögteti sajat magat!
remelem nem volt tul politikus hsz, nem akart az lenni!
#123   2007. 01. 31. szerda 13:41
Ez nem csak a pasin múlik, hanem az orvoson is. Egy normális orvos nem kezdi el addig végrehajtani a nőn a kellemetlen és hosszadalmas vizsgálatsorozatot, amíg nem derítik ki, hogy a pasi egészséges-e.
(Ez egy válasz biharos üzenetére (2007. 01. 31. szerda 12:53), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 01. 31. szerda 12:53
Amit leírtam nem mai történet. Vélhetően ma is vannak azonban olyan "macsók" akik egy ilyen vizsgálatot nem vállalnának be, hiszen a macsóság egyik jellemzője a saját tökéletességébe vetett hit. Hiszem, hogy ez különösen a kevésbé tanultak körében fordulhat elő, bár....
Egy kisportolt, potens, látszólag "jó pasi" általában nem tudja magáról elképzelni, hogy Ő magtalan legyen.
A nők hajlamosabbak a hibát magukban keresni. Talán mert testüket jobban ismerik, igen hibásan elterjettebb a hit, hogy a probléma a nőnél van stb.

Az anyai reflex valóban beindulhat a béranyánál, ezért írtam, hogy csak megfelelő jogi garanciák mellett lehet erre vállalkozni, ami ezek szerint Európában nem megoldható a tiltás okán...
#122   2007. 01. 31. szerda 12:53
biharos biharos

#121   2007. 01. 30. kedd 22:58
Teljesen jól emlékszel. Mivel a férfi vizsgálata a könnyebb, fájdalommentesebb, egyszerűbb, ezért először azt nézik meg, hogy vele nincs-e baj. Csak utána (vagy ezzel egy időben) kezdik el vizsgálni a nőt.
(Ez egy válasz Doctorbalu üzenetére (2007. 01. 30. kedd 20:17), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 01. 30. kedd 20:17
lehet nem jol emlexem,de ha több evi probalkozas utan sem sikerül az utodnemzes, a par szalemberhez fodul, elöször a ferfit szoktak elöszedni,öt szoktak atvizsgalni rendesen,aztan amikor 100%,h nem ö a "hibas",elöszedik a nöt!

1 2 3 4 ...
Sorrend: Legújabb előreLegrégebbi előre hozzászólás / oldal

A téma adatai

Nyitotta: biharos biharos
Nyitás ideje: 2007. 01. 23. kedd
Üzenetek: 160db
Utolsó üzenet: 2025. 05. 09. péntek

Hírek

2025. 07. 08. kedd 20:03
2025.  július 11-13: Nyári GG tali Cseteseknek és Fórumosoknak Kedves GG csetesek és Fórumozók! Egy újabb ismerkedési lehetőség! A nagy érdeklődésre való tekintettel, idén 16. alkalommal kerül megrendezésre a GG személyes cset, -és Fórum találkozó. A találkozó időpontja: 2025. július 11-13. (3 nap, 2... Tovább
2025. 01. 22. szerda 12:25
Szexjelentetekkel díszített kocsit találtak Pompejiben Krisztus után 79-ben megsemmisítő természeti katasztrófa tette a földdel egyenlővé Pompeji városát, a Vezúv kitörése 3000 emberi életet követelt. Mára Pompeji a világ egyik legegyedülállóbb régészeti helyszínévé vált, és évente kétmillió... Tovább
2024. 12. 15. vasárnap 14:30
Új VIP vásárlási felület Kedves felhasználók! Szeretnénk tájékoztatni titeket, hogy megújult a VIP vásárlási felület. Aki az előzőhöz volt szokva, neki elsőre idegennek tűnhet, de használjátok ezt is bátran a továbbiakban. Itt már tudtok Apple Pay-jel, és Google Pay-jel is... Tovább

Válts VIP tagságot! VIP infó

Válassz az alábbi csomagok közül:
Alap
30 nap
2 985 Ft *
VIP-et váltok!
 Bankkártyás, egyszeri díj
Bronz
90 nap
6 766 Ft *
VIP-et váltok!
megtakarítás:
1 hónap
Ezüst
180 nap
11 542 Ft *
VIP-et váltok!
megtakarítás:
2 hónap
A legjobb ár/érték arány!
Arany
365 nap
16 716 Ft *
VIP-et váltok!
megtakarítás:
6 hónap
* 398 EUR/Huf árfolyammal számolva

GG Live magyar ÉLŐ chat!

Rosszlanyok.hu - A szexpartner kereső. Több száz igazi szexpartner kereső lány!!! CSAK VALÓDI KÉPEK, videók!!!
Erotikus Tartalom!
A GoldenGate oldalon található információk, linkek, képek és videók erotikus tartalmúak, az oldal a szexualitás témáját nyíltan, egyesek számára sértően kezeli. Amennyiben nem múltál el 18 éves, vagy a térségedben az oldal használata tilos, azaz jogszabályba vagy kötelező erejű előírásba ütközik, kérlek hagyd el az oldalt az [ MÉG NEM VAGYOK 18 ÉVES ] gombra kattintva.

Az oldalra történő belépés előtt figyelmesen olvasd el az alábbiakat, mert az [ ELMÚLTAM 18 ÉVES, ELFOGADOM ] gombra történő kattintással elfogadod a következő feltételeket:

1. Elmúltál 18 éves.
2. Semmilyen formában nem teszed lehetővé 18 évnél fiatalabb személynek a hozzáférést jelen oldal tartalmához.
3. A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban. (További információk)
4. Elfogadod az oldal felhasználási feltételeit és az adatkezelési tájékoztatót.
5. Nem tekinted meg vagy használod az oldalt olyan helyen, ahol ezzel a tevékenységgel törvényt, szabályozást, előírást, vagy helyi normát szegsz meg.
6. Az oldalt teljes mértékben saját felelősségedre látogatod.

Ez a weboldal és médiatartalmai kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük használjon szűrőprogramot!
Szűrőprogram letöltése és további információk itt!