hat az azert nem megy olyan könnyen!
az amcsik nem dobaljak az allampolgarsagot,mint pl. kanada v. svedorszag!
van 1 ismerösöm new york-ban,ö 18ev utan kapta meg,pedig a 3
masik dolog meg,jo par eve meg az en csaladom is szerette volna felvenni a magyar allampolgarsagot,csakhat ugyanaz a jogszabaly vonatkozik ram felvideki magyarkent, mint a kis kinaira,aki annyit tud magyarul,h kacalevesz- abszurdum!söt,amikor az orvosira keszültem,kellett volna tandijat fizetnem; azt mondtak a miniszteriumban, h azert,"mert maga nem magyar!" ezert elek most becsben es istenitem az idiota magyar politikat, amely sajat fiainak es lanyainak probalja megneheziteni eletet ugy,h kiröhögteti sajat magat!
remelem nem volt tul politikus hsz, nem akart az lenni!
az amcsik nem dobaljak az allampolgarsagot,mint pl. kanada v. svedorszag!
van 1 ismerösöm new york-ban,ö 18ev utan kapta meg,pedig a 3
gy
az usa-ban született amerikai apatol,boldog csaladi eletet elve! alf
er alf
ek alf
emasik dolog meg,jo par eve meg az en csaladom is szerette volna felvenni a magyar allampolgarsagot,csakhat ugyanaz a jogszabaly vonatkozik ram felvideki magyarkent, mint a kis kinaira,aki annyit tud magyarul,h kacalevesz- abszurdum!söt,amikor az orvosira keszültem,kellett volna tandijat fizetnem; azt mondtak a miniszteriumban, h azert,"mert maga nem magyar!" ezert elek most becsben es istenitem az idiota magyar politikat, amely sajat fiainak es lanyainak probalja megneheziteni eletet ugy,h kiröhögteti sajat magat!
remelem nem volt tul politikus hsz, nem akart az lenni!
ööö.nem azert,de akkor minek az ilyennek
aki nem tudja a vizsgalat felelösseget vallalni,nem tudja sajat magat vallalni, hogy lenne kepes felelösseget vallalni születendö
sztem nem! (Ez egy válasz biharos üzenetére (2007. 01. 31. szerda 12:53), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 01. 31. szerda 12:53
gy
? alf
er alf
ekaki nem tudja a vizsgalat felelösseget vallalni,nem tudja sajat magat vallalni, hogy lenne kepes felelösseget vallalni születendö
gy
irant?, h lehetne ilyenre a alf
er alf
me alf
kegy
felelösseget rabizni?, valoban akarja az ilyen a alf
er alf
me alf
knevelesgy
megszületeset? alf
er alf
me alf
ksztem nem! (Ez egy válasz biharos üzenetére (2007. 01. 31. szerda 12:53), amit ide kattintva olvashatsz)
Amit leírtam nem mai történet. Vélhetően ma is vannak azonban olyan "macsók" akik egy ilyen vizsgálatot nem vállalnának be, hiszen a macsóság egyik jellemzője a saját tökéletességébe vetett hit. Hiszem, hogy ez különösen a kevésbé tanultak körében fordulhat elő, bár....
Egy kisportolt, potens, látszólag "jó pasi" általában nem tudja magáról elképzelni, hogy Ő magtalan legyen.
A nők hajlamosabbak a hibát magukban keresni. Talán mert testüket jobban ismerik, igen hibásan elterjettebb a hit, hogy a probléma a nőnél van stb.
Az anyai reflex valóban beindulhat a béranyánál, ezért írtam, hogy csak megfelelő jogi garanciák mellett lehet erre vállalkozni, ami ezek szerint Európában nem megoldható a tiltás okán...
Egy kisportolt, potens, látszólag "jó pasi" általában nem tudja magáról elképzelni, hogy Ő magtalan legyen.
A nők hajlamosabbak a hibát magukban keresni. Talán mert testüket jobban ismerik, igen hibásan elterjettebb a hit, hogy a probléma a nőnél van stb.
Az anyai reflex valóban beindulhat a béranyánál, ezért írtam, hogy csak megfelelő jogi garanciák mellett lehet erre vállalkozni, ami ezek szerint Európában nem megoldható a tiltás okán...
Amerika nem kánaán. Nem biztos, hogy olyan baromi jó dolog ott élni. Legalábbis nem mindenkinek, nem mindenhol.
ja-ja,persze,zöldkartyaja neki is megvolt, csak az allampolgarsagra kellett varnia csomot!
viszont van olyan ismerösöm,hazaspar,akik szinten felvidekröl szarmaznak, kimentek kanadaba,megkaptak az allampolgarsagot,
ja,mindketten orvosok, ferjnek szabadalmaztatott gyogyszere van kint(azert ott,mert szlovakia tul magas szinten van ahhoz,h elismerjen 1 uj felfedezest,1 uj gyogyszert)!
erdekes a vilag!
viszont van olyan ismerösöm,hazaspar,akik szinten felvidekröl szarmaznak, kimentek kanadaba,megkaptak az allampolgarsagot,
gy
viszont csomo ideig be sem utazhatott! alf
er alf
ek alf
ükja,mindketten orvosok, ferjnek szabadalmaztatott gyogyszere van kint(azert ott,mert szlovakia tul magas szinten van ahhoz,h elismerjen 1 uj felfedezest,1 uj gyogyszert)!
erdekes a vilag!
Ahhoz azért kell némi szerencse és kezdőtőke is...
De bocs az offért, ez a topic nem erről szól.
De bocs az offért, ez a topic nem erről szól.
Azért annyi nincs, bár nem olcsó.
Nekem szülés, vizsgálatok, utazás, stb. kb. 70-80 ezer lehetett.
Az igaz, hogy ezen felül még van jó néhány drága dolog, ami kell a babához (babakocsi, ágy, ruhák, pelenka..)
Nekem szülés, vizsgálatok, utazás, stb. kb. 70-80 ezer lehetett.
Az igaz, hogy ezen felül még van jó néhány drága dolog, ami kell a babához (babakocsi, ágy, ruhák, pelenka..)
Másfél éve szültem és túlzásnak tartom azt az összeget.
Ha több lombikbébi programra is szükség van, akkor valóban helytálló a szám, mert ugyan a beavatkozás ingyenes, az iszonyatosan drága gyógyszereket a páciens állja.
Ha több lombikbébi programra is szükség van, akkor valóban helytálló a szám, mert ugyan a beavatkozás ingyenes, az iszonyatosan drága gyógyszereket a páciens állja.
Igen. És onnan tudom, hogy biztosan nem értem el azt az összeget, mert nincs annyi pénzem.
Köszönöm, hogy a tengeren-túlról visszaérkeztünk Kelet Európába.
Nem baj ha pénügyekről is beszélünk, legyen az lombik program, vagy direkt örökbefogadás költségeiről.
A lombik program tudomásom szerint szintén módosítás alatt van. Az eddigi 5 próbálkozás helyett ha jól tudom 2 fog ezentúl az OEP támogatni, (Németo. 3), van ahol semmi. A gyógyszerek támogatását viszont máris 50%-ra csökkentették. Hiába, szegény a kassza....
Az örökbefogadás is költséggekkel jár, különösen ha lepasszolt
Konkrét árakról nem tudok, pár éve úgy hallottam, cca 100-150 eFt. volt az ajándék a kismamának....
Sok kicsi sokra megy elvén, számoljál utána életed során mennyit költöttél tejre, sütire, no cigire? stb. Horibilis számok jönnek ki, szerencse, hogy a fedezete ennek akkor a zsebünkben volt :)
Nem baj ha pénügyekről is beszélünk, legyen az lombik program, vagy direkt örökbefogadás költségeiről.
A lombik program tudomásom szerint szintén módosítás alatt van. Az eddigi 5 próbálkozás helyett ha jól tudom 2 fog ezentúl az OEP támogatni, (Németo. 3), van ahol semmi. A gyógyszerek támogatását viszont máris 50%-ra csökkentették. Hiába, szegény a kassza....
Az örökbefogadás is költséggekkel jár, különösen ha lepasszolt
gy
van szó, akit a szülőszobából lehet elvinni. alf
er alf
ek alf
rőlKonkrét árakról nem tudok, pár éve úgy hallottam, cca 100-150 eFt. volt az ajándék a kismamának....
Sok kicsi sokra megy elvén, számoljál utána életed során mennyit költöttél tejre, sütire, no cigire? stb. Horibilis számok jönnek ki, szerencse, hogy a fedezete ennek akkor a zsebünkben volt :)
Vélhetően a
Ha ez így volna akkor azt is figyelembe venni, hogy amíg a
Anyagilag vélhetően rossz befektetés a
gy
sokaknál nem költségvállalás kérdése... alf
er alf
ek alf
vállalásHa ez így volna akkor azt is figyelembe venni, hogy amíg a
gy
nem lesz önálló, mibe kerül, s ne csak az oktatást de az étkezéseit, a ruházkodását, az egészségügyi ellátását, a játékait, a miatta növekvő energiaköltségeket, stb. vedd figyelembe. alf
er alf
ekAnyagilag vélhetően rossz befektetés a
gy
... ám szerencsére a alf
er alf
ekgy
a többségünknél nem merkantilista megfontolás kérdése. Ugye? alf
er alf
ek alf
vállalás
Már három
gy
után otthon maradhat egy nő főállású anyának, és 20.000 Ft körüli összeget kap. Ez nem olyan nagy pénz. Bár egy ilyen családnál - a nullához képest - biztosan számít.
alf
er alf
ek
Viszont a példád azt igazolja, hogy a
Sajnos valóban más kérdés, hogy milyen emberek lesznek ezekből a
Nyáron otthon voltam anyukáméknál és miközben énekelve hintáztattam a lányomat azt hallom, hogy a szomszéd (kb. 25 éves, negyedik
Olyan görcsbe szorult a gyomrom. Szegény kiskölykök :-x
gy
mégsem olyan súlyos anyagi teher, mert már a negyediket várják, és mind megszületett. alf
er alf
ek alf
vállalásSajnos valóban más kérdés, hogy milyen emberek lesznek ezekből a
gy
. Egyfelől az egészségüket, másfelől az erkölcsüket tekintve... alf
er alf
ek alf
ekből
Nyáron otthon voltam anyukáméknál és miközben énekelve hintáztattam a lányomat azt hallom, hogy a szomszéd (kb. 25 éves, negyedik
gy
a kórházból épp hazajött) lány azt kiabálja valamelyik kicsinek, hogy kitaposom a beled. alf
er alf
ek alf
évelOlyan görcsbe szorult a gyomrom. Szegény kiskölykök :-x
az ilyen sztorik hallatán szoktam elszörnyűlködni, h miért van az, h nekik több is van, másnak meg egy sem lehet??!!.... persze, ez költői kérdés...
(Ez egy válasz biharos üzenetére (2007. 02. 02. péntek 16:56), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 02. 02. péntek 16:56
Vélhetően a
Ha ez így volna akkor azt is figyelembe venni, hogy amíg a
Anyagilag vélhetően rossz befektetés a
gy
sokaknál nem költségvállalás kérdése... alf
er alf
ek alf
vállalásHa ez így volna akkor azt is figyelembe venni, hogy amíg a
gy
nem lesz önálló, mibe kerül, s ne csak az oktatást de az étkezéseit, a ruházkodását, az egészségügyi ellátását, a játékait, a miatta növekvő energiaköltségeket, stb. vedd figyelembe. alf
er alf
ekAnyagilag vélhetően rossz befektetés a
gy
... ám szerencsére a alf
er alf
ekgy
a többségünknél nem merkantilista megfontolás kérdése. Ugye? alf
er alf
ek alf
vállalás
kicsivel több mint 20ezret kap... hát, sztem nem túl jó befektetés...
bocs, kicsit le vagyok maradva:)
de: én tb rendelőbe jártam, és a terhes rendelésen sose adtam pénzt a dokinak...a szülés idején éppen nyaralt..akinél szültem 20e-t kapott, a dokimnak a 6hetes kontrollon adtam 10e-t, 2és fél éve nyáron...
és a
de: én tb rendelőbe jártam, és a terhes rendelésen sose adtam pénzt a dokinak...a szülés idején éppen nyaralt..akinél szültem 20e-t kapott, a dokimnak a 6hetes kontrollon adtam 10e-t, 2és fél éve nyáron...
és a
gy
tud aludni nem baldachinos nem 60e ftos ágyban is...nem kevés pénz a alf
er alf
ekgy
, de ha csak a szükséges dolgokat veszi meg az ember, akkor kibírható
alf
er alf
ek
hát én is meglepődtem, mert nem szólt, bár az is tény, hogy a
nem vitás, hogy nem kevés pénz, de ha szerencsés vagy, akkor vannak nagyszülők, meg egyéb rokonok, és vannak barátok, akik odaadják a használt ruhákat...valóban lehet komplett babszoba bútort venni több százezerért, de teljesen felesleges, a
gy
is előbb jött:) de már másodszorra szültem (volna) nála, és úgy látszik ő is "elégedett" velem, mert emlékszik rám:) alf
er alf
eknem vitás, hogy nem kevés pénz, de ha szerencsés vagy, akkor vannak nagyszülők, meg egyéb rokonok, és vannak barátok, akik odaadják a használt ruhákat...valóban lehet komplett babszoba bútort venni több százezerért, de teljesen felesleges, a
gy
nagyobb szüksége van az első 3 évben az anya közelségére és érzelmi biztonságot nyújtó hátterére, mint egy fullpuccos babaszobára fullpuccos babakocsival...a pelenka az bizony kemény költség...nem vitatom, nem egyszerű anyagi szempontból, lemondással jár a szülő szempontjából, de nekem eddig mind2x megérte:):) alf
er alf
ek alf
nek
én nem mondanám, hogy összeomlik, csak jelentősen megváltozik, és ha nem is problémamentesen, de jó irányba:)
Rég rossz, ha a
Vitathatatlan, hogy a
Nekünk 1 lett csak sajnos, több nem lehetett de vállaltunk volna 3-t is, átlagos jövedelem mellett.
gy
közgazdasági tanulmányokat kezdünk el végezni. Vélhetően, még a mai szerény magyar valóságban is egy teljes család vállalni tudna 2-3 alf
er alf
ek alf
vállalásnálgy
. Aki azt kezdi el elemezni, hogy ez milyen lemondásokkal jár, hát... alf
er alf
ek alf
etVitathatatlan, hogy a
gy
kihat az életszinvonalra az átlagosnál alacsonyabb vagy átlagos jövedelmüek esetén. De nem hiszem, hogy ez lenne a döntő, ha csak az egoizmus nem győzedelmeskedik..., vannak persze oly megközelitések is, inkább 1-nek mindent, mint 2-nek kevesebbebt avagy 3-nak alig. alf
er alf
ek alf
válallalásNekünk 1 lett csak sajnos, több nem lehetett de vállaltunk volna 3-t is, átlagos jövedelem mellett.
Úgy gondolom én is, hogy (legalább) egy
Nekem nagyon sok ismerősöm azt mondja, h majd csak akkor lesz
Én is és a tesóm is úgy születtünk, h a szüleink még albérletben laktak!! Igaz, nem mindig kaptuk meg a legújabb Tisza cipőt, de felnőttünk és örülök, hogy így alakult az életem! Ez em azt jelenti, h azonnal mindenkinek
2007. 02. 05. hétfő 16:35
gy
mindenkinek tudnia kell vállalni!!! alf
er alf
me alf
ketNekem nagyon sok ismerősöm azt mondja, h majd csak akkor lesz
gy
, ha lesz házuk, autó és .... bla-bla. alf
er alf
ekÉn is és a tesóm is úgy születtünk, h a szüleink még albérletben laktak!! Igaz, nem mindig kaptuk meg a legújabb Tisza cipőt, de felnőttünk és örülök, hogy így alakult az életem! Ez em azt jelenti, h azonnal mindenkinek
gy
kell vállalnia és akárhova ne szüljön az ember lánya, de nem feltétlenül kell mindig vmi nagy célt a alf
er alf
ek alf
etgy
elé helyezni, mert aztán kifut az időből az illető és csak leshet...
(Ez egy válasz biharos üzenetére (2007. 02. 05. hétfő 16:35), amit ide kattintva olvashatsz)
alf
er alf
ek
Rég rossz, ha a
Vitathatatlan, hogy a
Nekünk 1 lett csak sajnos, több nem lehetett de vállaltunk volna 3-t is, átlagos jövedelem mellett.
gy
közgazdasági tanulmányokat kezdünk el végezni. Vélhetően, még a mai szerény magyar valóságban is egy teljes család vállalni tudna 2-3 alf
er alf
ek alf
vállalásnálgy
. Aki azt kezdi el elemezni, hogy ez milyen lemondásokkal jár, hát... alf
er alf
ek alf
etVitathatatlan, hogy a
gy
kihat az életszinvonalra az átlagosnál alacsonyabb vagy átlagos jövedelmüek esetén. De nem hiszem, hogy ez lenne a döntő, ha csak az egoizmus nem győzedelmeskedik..., vannak persze oly megközelitések is, inkább 1-nek mindent, mint 2-nek kevesebbebt avagy 3-nak alig. alf
er alf
ek alf
válallalásNekünk 1 lett csak sajnos, több nem lehetett de vállaltunk volna 3-t is, átlagos jövedelem mellett.
Ha a ÉLETNEK (nagy betüvel) van más célja mint a
Elég megfigyelni azokat a családokat ahol pl. egy nagynéninek nincs
Végül is mindegy milyen módon, de
gy
, örömmel olvasnék erről. Ahol a alf
er alf
ek alf
vállalásgy
nem jön össze ott általában pótcselekvésekbe menekülnek. Legyen az házi állat, munka (önmegvalósítás), stb. alf
er alf
ekElég megfigyelni azokat a családokat ahol pl. egy nagynéninek nincs
gy
, micsoda kötődés alakul ki a alf
er alf
ek alf
egy
családtagokkal. A család alf
er alf
me alf
kesgy
nélkül nem válik családdá, legfeljebb két ember szoros együttlétévé ahol az egyik fél a alf
er alf
ekgy
szerepét bevállalja ?! alf
er alf
ekVégül is mindegy milyen módon, de
gy
kell a házaspárhoz kerülni. Csak ezáltal tud beteljesedni az ember élete.....
alf
er alf
ek alf
nek

biharos

bigkar