Szerintem a feladvány szerkesztője ezért is tette idézőjelbe a fogalom megnevezését!
Talán a számpár tagjainak fordított sorrendjét értette alatta?!?! Én így értettem...

Talán a számpár tagjainak fordított sorrendjét értette alatta?!?! Én így értettem...
Ok, anyakönyv: keresztneve Elek, de családneve nem lehet Benedek, mert a feladvány szerint tavasszal születhetett, Benedek Elek pedig 1859. szept. 30-án tette ezt, tehát eleve "elvetélt" ez az ösvény.
De ha ezt nem vennénk figyelembe, akkor is: ha B.E. 1859-ben született, akkor 1935-ben 76 éves lett volna, viszont a 76 "inverze" a 67 (a feladat szerinti olvasatomban!), ami, ugye, újabb abszúrdításhoz vezet, miszerint a "feladványhős" 2007-ben töltené a 67. életévét!
Úgyhogy nem tudok közelebb férkőzni a megoldáshoz így sem! Segítség!
Esetleg megpróbálkozom a feltevés elég időigényes módszerével, és kiszámigálom/barkobázom a megfejtést...
De ha ezt nem vennénk figyelembe, akkor is: ha B.E. 1859-ben született, akkor 1935-ben 76 éves lett volna, viszont a 76 "inverze" a 67 (a feladat szerinti olvasatomban!), ami, ugye, újabb abszúrdításhoz vezet, miszerint a "feladványhős" 2007-ben töltené a 67. életévét!
Úgyhogy nem tudok közelebb férkőzni a megoldáshoz így sem! Segítség!
Esetleg megpróbálkozom a feltevés elég időigényes módszerével, és kiszámigálom/barkobázom a megfejtést...
Akkor nyilván megváltoztatta a nevét, vagy nővé operáltatta magát.
Kedves fojo!
Ez túl nehéz nekem: minden híres Elek-et végigkeresgéltem, de "irodalmász" vonatkozásút nem találtam. Egyedül Sövér Elek megemlítendő, de ő is mint erdélyi festő jelent meg keresésem homlokterében...Sajna. Valami közelebbit, fogódzót?!
(A mindenit, a végén még dakó úrfi leköröz!
)
Ez túl nehéz nekem: minden híres Elek-et végigkeresgéltem, de "irodalmász" vonatkozásút nem találtam. Egyedül Sövér Elek megemlítendő, de ő is mint erdélyi festő jelent meg keresésem homlokterében...Sajna. Valami közelebbit, fogódzót?!
(A mindenit, a végén még dakó úrfi leköröz!

ezek a képek mehetnének a Kontrasztok topic-ba!
(Ez egy válasz MmePrune üzenetére (2007. 04. 13. péntek 22:57), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 04. 13. péntek 22:57

charlotte válaszai jók voltak, az első: eva longoria, a harmadik pedig: jessica simpson

charlotte válaszai jók voltak, az első: eva longoria, a harmadik pedig: jessica simpson
Hála Istennek a "Pink" topicom képeinek 90%-ban csak a "lényeg" látszik, azt meg nem kell sminkelni, az úgy szép!!!
(Ez egy válasz MmePrune üzenetére (2007. 04. 13. péntek 11:55), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 04. 13. péntek 11:55

akkor ugye ezek után el tudod képzelni a képes topicjaid nőit is smink nélkül?

charlotte válaszai jók voltak, az első: eva longoria, a harmadik pedig: jessica simpson (Ez egy válasz MmePrune üzenetére (2007. 04. 13. péntek 10:32), amit ide kattintva olvashatsz)
Szerintem Rongy Elek. Vagy nem?

Törölt felhasználó (69371)

Benedek Elek
akkor ugye ezek után el tudod képzelni a képes topicjaid nőit is smink nélkül?
(Ez egy válasz DrAnthony üzenetére (2007. 04. 13. péntek 11:50), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 04. 13. péntek 11:50

Jesszumpepi!!! Az első gondolatom a "Válogatás a Rémálom az Elm utcában új részére - Freddy megformálása maszk nélküli színészeknek" volt.

Jesszumpepi!!! Az első gondolatom a "Válogatás a Rémálom az Elm utcában új részére - Freddy megformálása maszk nélküli színészeknek" volt.

az első passz,
Jennifer Lopez,
harmadik passz (valami szupermodell, talán Jordan?),
Kate Moss,
Madonna.
Jennifer Lopez,
harmadik passz (valami szupermodell, talán Jordan?),
Kate Moss,
Madonna.
kik ők? (smink nélkül)

a mi dvd-nken a végén maros gábor énekli...egyébként komolyan elgondolkodtam, hogy nő énekelte-e egyáltalán...ulmann mónika bizti nem, és pogány judinak eléggé jellegzetes hangja van...szóval "hivatalosan" biztos, hogy nem énekelte ő
ulmann moncsinak a moncsicsi volt a dala, és az írtam a bátyámnak egy dalt (Ez egy válasz X üzenetére (2007. 04. 13. péntek 10:05), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 04. 13. péntek 10:05
ulmann moncsinak a moncsicsi volt a dala, és az írtam a bátyámnak egy dalt (Ez egy válasz X üzenetére (2007. 04. 13. péntek 10:05), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)

Hát, ha már két helyen is ezt írják, akkor valszeg én tévedek. Nem is tudom, honnan szedtem, de valahogy gyerekkorom óta ez van bennem.
Hát, ha már két helyen is ezt írják, akkor valszeg én tévedek. Nem is tudom, honnan szedtem, de valahogy gyerekkorom óta ez van bennem.
(Ez egy válasz Yocoo üzenetére (2007. 04. 13. péntek 09:52), amit ide kattintva olvashatsz)
Hát lehet, hogy igazad van, de én egy másik helyen is ezt olvastam:
Vuk (Ez egy válasz X üzenetére (2007. 04. 12. csütörtök 23:21), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 04. 12. csütörtök 23:21
Vuk (Ez egy válasz X üzenetére (2007. 04. 12. csütörtök 23:21), amit ide kattintva olvashatsz)

Kizárt dolog. Pogány Judit 1944-ben született. A VUK 1981-ben készült és a főcímdalt egy kislány énekli.
Persze lehet, hogy tévedek.
Persze lehet, hogy tévedek.
Kizárt dolog. Pogány Judit 1944-ben született. A VUK 1981-ben készült és a főcímdalt egy kislány énekli.
Persze lehet, hogy tévedek. (Ez egy válasz Yocoo üzenetére (2007. 04. 12. csütörtök 23:14), amit ide kattintva olvashatsz)
Persze lehet, hogy tévedek. (Ez egy válasz Yocoo üzenetére (2007. 04. 12. csütörtök 23:14), amit ide kattintva olvashatsz)
Vuk főcímdal
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 04. 12. csütörtök 22:49), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 04. 12. csütörtök 22:49

Neeeeeeeeeem. Ullman Mónika!
Tudod, hogy a Vuk név mit jelent?
Neeeeeeeeeem. Ullman Mónika!
(Ez egy válasz Yocoo üzenetére (2007. 04. 12. csütörtök 22:05), amit ide kattintva olvashatsz)
Pogány Judit
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 04. 12. csütörtök 20:15), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 04. 12. csütörtök 20:15

Pogány Judit
És ki énekli a főcímdalt?

És ki énekli a főcímdalt?