ha valós a feladat, akkor igen, mert valahogy össze is kellett rakni!

Nem tartom elképzelhetőnek,hogy szétszedhető legyen.A csapolás meddig tart befelé?

Hányat oldottál meg, lelkem-aranyom???? És honnan szabadultál? Olvastad már a topik-szabályt? Igazad van, de felelj: akinek igaza van, mi jár???

Egyre több a vita, kevés a feladvány...
Szerintem nem erről kellene szólnia a szobának, vitázni másikban is lehet....
Egyre több a vita, kevés a feladvány...
A feladványodban nincs említés semmiféle klasszikus avagy modern tatárjárásról, sem Európára, annak "életére" tett hatásáról, én tehát érdemben válaszoltam. Egyébként ebben a csatában Bajazid is fogságba esett, és a következő esztendőben rabként is halt meg. Hát ne mondd, hogy nem győztes csata az, amelyben az ellenség vezérét is teljesen anihilálják, csapatát szétzúzzák, harcképtelenné teszik. Te tudsz sakkozni is: mikor teljes a győzelem?
(Ez egy válasz DrAnthony üzenetére (2007. 02. 12. hétfő 22:39), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 02. 12. hétfő 22:39
Mikor is volt a "klasszikus" tatárjárás??? Batu kán és társai? Akkor 1402 nem nagyon lehet, bár valóban, akkor is volt egy győzelmük, de az nem volt akkora hatással már Európára. Ha ezt nézzük, még az 1800-as években is volt egy mongols betörés oroszföldre. Szóval:

Mikor is volt a "klasszikus" tatárjárás??? Batu kán és társai? Akkor 1402 nem nagyon lehet, bár valóban, akkor is volt egy győzelmük, de az nem volt akkora hatással már Európára. Ha ezt nézzük, még az 1800-as években is volt egy mongols betörés oroszföldre. Szóval:

Figyelem!!!
Itélethirdetés a Béla kontra Tatárok perben!
Szóval!
Mivel az idö és a lemészárolt tatárok száma nem egyenes arányban nö (magyarul : összefüggéstelen) ezért pontosan nehéz meghatározni de megpróbáltam!
Az eltelt idö 1.285714-szeresére nö a lemészárolt tatárok száma pedig 1.3297-szeresére! Ezt nagyon egyszerü volt megkapni! 45/35 és 246/185! Ennek függvényében meg kell állapitani a két szám matematikai közepét amit egy egyszerü egyenlettel megkapunk!
1.285714+((1.3297-1.285714)/2)=1,307707
Na most meg szorozzuk a IV. Bélát a kapott eredménnyel! IVx1,307707.
Tehát:
45 perc alatt 246 tatárt 5.230828.Béla mészárol le!
Itélethirdetés a Béla kontra Tatárok perben!
Szóval!
Mivel az idö és a lemészárolt tatárok száma nem egyenes arányban nö (magyarul : összefüggéstelen) ezért pontosan nehéz meghatározni de megpróbáltam!
Az eltelt idö 1.285714-szeresére nö a lemészárolt tatárok száma pedig 1.3297-szeresére! Ezt nagyon egyszerü volt megkapni! 45/35 és 246/185! Ennek függvényében meg kell állapitani a két szám matematikai közepét amit egy egyszerü egyenlettel megkapunk!
1.285714+((1.3297-1.285714)/2)=1,307707
Na most meg szorozzuk a IV. Bélát a kapott eredménnyel! IVx1,307707.
Tehát:
45 perc alatt 246 tatárt 5.230828.Béla mészárol le!

Törölt felhasználó (7767)

1402 Timur Lenk- Bajazid
Ankara mellett....Majd elfelejtettem! :)
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 02. 12. hétfő 20:57), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 02. 12. hétfő 20:57
Törölt felhasználó (7767)

1402 Timur Lenk- Bajazid
Ma valaire ráeresztem Batu kán vad hadát, ha nem lesz vége az offnágel pistinek...!!
megint csak nincs igazad! ugyanis ez kifejezetten, (hangsúlyozom) kifejezetten KVÍZ jellegű kérdés volt! Ugyanis pont ez a KVÍZ-nek a lényege! Én sem vagyok túl jó humánból, mégsem hőbörgök a kérdés ellen! Ha nem tudod, akkor ne foglalkozz vele! Majd lesz más kérdés is!
1402 Timur Lenk- Bajazid
Mivel az adminok megkértek, hogy itt ne menjen vita, így átvittem az OFF-ba!
CSAKAZÉRTIS!!!
Tudjuk, hogy a tatárjárás nagy veresége a muhi pusztán volt. Hol volt az az emlékezetes nagy csata, ahol a mongolok másik nagy győzelmüket elérték? (Nem Magyarország).

Tudjuk, hogy a tatárjárás nagy veresége a muhi pusztán volt. Hol volt az az emlékezetes nagy csata, ahol a mongolok másik nagy győzelmüket elérték? (Nem Magyarország).

nekem valami kerek szám volt ismerős!
0
ez elég kerek! én nem adtam volna többet! :)))
0
ez elég kerek! én nem adtam volna többet! :)))
Tudod, hogy ennek ez a neve, és eképpen is használatos a mindennémű annalesekben és salabakterek mögsápadt foliantjain!
(Ez egy válasz DrAnthony üzenetére (2007. 02. 12. hétfő 20:46), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 02. 12. hétfő 20:46

Valóban, de az angolok 1759-es Quebec-i győzelme után konkrét harci cselekmények már nem nagyon voltak a mai Kanada területén, mert a harcot vívó felek (Frandiaország és Anglia) a későbbiekben a tengeren és európában folytatták a háborút.
Lassan végigmegyünk a 0-30-ig skálán, de ezt elfogadom, az angol tábornokok fizetése 11 Ł és 16 Ł között volt, egy vezérőrnagy is ide, ebbe a kategóriába esett. Na, tippeléssel is megoldható volt...
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 02. 12. hétfő 20:50), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 02. 12. hétfő 20:50

Törölt felhasználó (69371)

akkor 10
akkor 10
(Ez egy válasz DrAnthony üzenetére (2007. 02. 12. hétfő 20:49), amit ide kattintva olvashatsz)
Egye fene, segítek: 30 Ł-nál kevesebb.
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 02. 12. hétfő 20:39), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 02. 12. hétfő 20:39

Törölt felhasználó (69371)

yah én kanadát néztem!
nem tudom honnan, de rémlik valami! lehet töri órán mégis csak figyeltem egy kicsit!
valahogy 30 vagy 100 rémlik fontban!
nem tudom honnan, de rémlik valami! lehet töri órán mégis csak figyeltem egy kicsit!
valahogy 30 vagy 100 rémlik fontban!
Már meg ne haragudj: Sztem meg nem illendő egy KVÍZ szobában régi Fülesekből összeollózott kérdésekkel villogni. Ha a te érdeklődési köröd erre terjed, ki egye fene, senki nem kritizálta, kérlek, akkor te se tedd.
2088-ban nem közelítek a helyes megfejtéshez?
(Ez egy válasz DrAnthony üzenetére (2007. 02. 12. hétfő 20:46), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 02. 12. hétfő 20:46

Valóban, de az angolok 1759-es Quebec-i győzelme után konkrét harci cselekmények már nem nagyon voltak a mai Kanada területén, mert a harcot vívó felek (Frandiaország és Anglia) a későbbiekben a tengeren és európában folytatták a háborút.