Ez már közel 80%-os megoldás. Sztem elfogadható.
Az egész pontos válasz az ókori Róma lett volna. Ott a rebszolgákat kpoaszra borotválták, ez volt egyfajta "jelük", hiszen "kívülről" máshogy nehezen lehetett volna máshogy (pl. ruházat alapján rájönni státusukra). Azonban sok esetben foglalkozás, munka miatt, vagy egyszerűen kényelmi szempontok miatt sok esetben kalpagot vagy valamilyen fejfedőt viseltek (pl. a rómaiak nagyon adtak a higiéniára, a pékeknek KÖTELEZŐ volt fejfedő viselése!). Ha egy teljes jogú római polgár egy rabszolgával találkozott, a rabszolga ha valamilyen fejfedőt vagy kalapot viselt, köteles volt úgymond megmutatni kopasz fejét, jelezve ezáltal rabszolga sátusát. Innen ered a mai kalapemelésünk, egyfajta behódolás, tiszteletadás. (Ez egy válasz X üzenetére (2007. 03. 04. vasárnap 07:31), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 03. 04. vasárnap 07:31
Az egész pontos válasz az ókori Róma lett volna. Ott a rebszolgákat kpoaszra borotválták, ez volt egyfajta "jelük", hiszen "kívülről" máshogy nehezen lehetett volna máshogy (pl. ruházat alapján rájönni státusukra). Azonban sok esetben foglalkozás, munka miatt, vagy egyszerűen kényelmi szempontok miatt sok esetben kalpagot vagy valamilyen fejfedőt viseltek (pl. a rómaiak nagyon adtak a higiéniára, a pékeknek KÖTELEZŐ volt fejfedő viselése!). Ha egy teljes jogú római polgár egy rabszolgával találkozott, a rabszolga ha valamilyen fejfedőt vagy kalapot viselt, köteles volt úgymond megmutatni kopasz fejét, jelezve ezáltal rabszolga sátusát. Innen ered a mai kalapemelésünk, egyfajta behódolás, tiszteletadás. (Ez egy válasz X üzenetére (2007. 03. 04. vasárnap 07:31), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (7767)
VIP
A kalapemelés, mint szokás a rabszolgatartó társadalomban gyökerezik. Az alsóbbrendűek úgy fejezték ki tiszteletüket, hogy ruhátlanul vagy részleges meztelenséggel jelentek meg az előkelők színe előtt. Egy nyugat-afrikai fekete törzsnél a ruhafellebbentés együtt járt a kalap levételével. A mai köszönést kifejező kalapemelés ennek az ősi szokásnak a maradványa.
A történelem ísmétli önmagát.Jön az újkori szabadosság,amitt "reformkornak" próbálnak nevezni!
Szó szerint, ahogy mondod!!! Az ókori rómaiaknak volt közkórházuk, közfürdőjük (nem csak pihenés, hanem köztisztasági szempontokból is), és bár lehet, hogy a mai szemmel nem voltak tisztaságmániások, de igenis adtak a higiéniára, gondolj pl. a csatornázási és vízszállítási rendszereikre! Pl. a városi rendfenntartó (a mai rendőrség akkori megfelelője, most nem kattan be a nevük) erőknek nemcsak a közbiztonságra kellett ügyelniük, hanem egyfajta "közterület-felügyelői" státust is betöltöttek, amibe beletartotott a köztisztaság is. Nem engedtek koldulni (csak adott helyeken), nem volt olyan, hogy a bidét az utcára öntik, ilyenek.
Hogy ez hogyan változott át gyökeresen a sötét középkorban pont az ellenkezőjére??? Látod, ez egy kvíz-kérdés, fogalmam sincs.
Hogy ez hogyan változott át gyökeresen a sötét középkorban pont az ellenkezőjére??? Látod, ez egy kvíz-kérdés, fogalmam sincs.
Arról nem is beszélve, hogy a homoszexualitás és biszexualitás teljesen elfogadott volt a férfiak között, és valóban, eléggé szabatos volt a szexuális életük. Aztán eltelt kb. 1000 év, és lett a sötöt középkor, ahol a homoszexualitás gyanúja is elég volt a máglyahalálhoz...
Eccer már bírkóztam egy ilyen feladványoddal, sztem most is bele fogok izzadni!!!
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 03. 04. vasárnap 14:31), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 03. 04. vasárnap 14:31
Két szó!
Első összetett szó, tréf."meghatározása": egyszem a gléda kezdetére(!). Erdélyben használják - nyelvtanilag helyesen -, a pillanatnyi időszerűtlenség fogalmának kifejezésére.
Második "ál-összetett" szó(!), tréf. "meghatározása": kutyarossz szabvány-itóka(!). Magyarországon használják sok helyen - grammatikailag helytelenül -,a pillanatnyi időszerűtlenség fogalmának kifejezésére, bár másik értelmezése nyilvánvaló: azonos méretre!!!
VIP
Két szó!
Első összetett szó, tréf."meghatározása": egyszem a gléda kezdetére(!). Erdélyben használják - nyelvtanilag helyesen -, a pillanatnyi időszerűtlenség fogalmának kifejezésére.
Második "ál-összetett" szó(!), tréf. "meghatározása": kutyarossz szabvány-itóka(!). Magyarországon használják sok helyen - grammatikailag helytelenül -,a pillanatnyi időszerűtlenség fogalmának kifejezésére, bár másik értelmezése nyilvánvaló: azonos méretre!!!
Igaz:D Én meg voltam olyan hülye, hogy simán leírtam a szalutálás eredetét:D Mondjuk jó kérdés lett volna az is szerintem:D
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 03. 04. vasárnap 07:31), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 03. 04. vasárnap 07:31
VIP
A kalapemelés, mint szokás a rabszolgatartó társadalomban gyökerezik. Az alsóbbrendűek úgy fejezték ki tiszteletüket, hogy ruhátlanul vagy részleges meztelenséggel jelentek meg az előkelők színe előtt. Egy nyugat-afrikai fekete törzsnél a ruhafellebbentés együtt járt a kalap levételével. A mai köszönést kifejező kalapemelés ennek az ősi szokásnak a maradványa.
Kedveskéim, Róma polgárai! Mintha lenne ott lenn, szinte elmerülőben egy feladvány, nem inkább az a szimpatikusabb? Mindjárt megtáncoltatják a lictorok a fascest a hátatokon!
fasces?
én csak a fasciora emlékszem...
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 03. 04. vasárnap 20:15), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 03. 04. vasárnap 20:15
én csak a fasciora emlékszem...
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 03. 04. vasárnap 20:15), amit ide kattintva olvashatsz)
VIP
Kedveskéim, Róma polgárai! Mintha lenne ott lenn, szinte elmerülőben egy feladvány, nem inkább az a szimpatikusabb? Mindjárt megtáncoltatják a lictorok a fascest a hátatokon!
FASCES?...FASCIO??? LEHET. KATT!
(Ez egy válasz para11 üzenetére (2007. 03. 04. vasárnap 20:28), amit ide kattintva olvashatsz)
Tejfőles-löty.
Hideg! :)
ugyanott,a fasizmus alatt megtalálod,rájösz miért tevedtem!
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 03. 04. vasárnap 20:37), amit ide kattintva olvashatsz)
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 03. 04. vasárnap 20:37), amit ide kattintva olvashatsz)
Bakker, tényleg!!! Most, ahogy mondod, tényleg, a szalutálás (tisztelgés, kéz sapkához emelése) ered ebből, amit mondtál. Na, ezt bebuktad!
Tudod, erre van 3 mondás is: A jövő pinája a segg! Illetve: Tavaly tiltották, idén elfogadják, de jövőre kötelező lesz!
persz Kedves! ez is Te vagy!
ragaszkodsz a megoldásodhoz, még ha csak egy a lehetséges megoldások közül!
mint korábban írtam nem azt írta a kérdés feltevője, h a gyógyszer hatása 30 percig tart, tehát ez csupán fikció.
mi van egy olyan élet szerű esetben, amit már szintén írtam: 3 szem gyógyszer bevétele után kombináltan fejti ki hatását, de nem lehet 1szerre bevenni, csak félóránként, de a 3. szem bevétele után mondjuk 24 óra a hatása...
a kérdés pedig így szólt: meddig tart a gyógyszred! és nem így meddig tart a gyógyszered hatása!!! (Ez egy válasz X üzenetére (2007. 03. 01. csütörtök 16:16), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 03. 01. csütörtök 16:16
mint korábban írtam nem azt írta a kérdés feltevője, h a gyógyszer hatása 30 percig tart, tehát ez csupán fikció.
mi van egy olyan élet szerű esetben, amit már szintén írtam: 3 szem gyógyszer bevétele után kombináltan fejti ki hatását, de nem lehet 1szerre bevenni, csak félóránként, de a 3. szem bevétele után mondjuk 24 óra a hatása...
a kérdés pedig így szólt: meddig tart a gyógyszred! és nem így meddig tart a gyógyszered hatása!!! (Ez egy válasz X üzenetére (2007. 03. 01. csütörtök 16:16), amit ide kattintva olvashatsz)
VIP
Abszolute nem logikus, a magyarázat is erőltetett! Ragaszkodom a megoldásomhoz!!!
mit csinál az egér magömlés előtt?
kirágja a zsákot. :-)
A gyógyszerem két hétig tart! merthogy az sincs benne a feladványban, hogy másféle gyógyszereid lévén, vonatkozik-e mindenikre a kérdés? Hadd, lejárt ügy, földet rá!
(Ez egy válasz surdapapa üzenetére (2007. 03. 05. hétfő 11:19), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 03. 05. hétfő 11:19
persz Kedves! ez is Te vagy!
a kérdés pedig így szólt: meddig tart a gyógyszred! és nem így meddig tart a gyógyszered hatása!!!
a kérdés pedig így szólt: meddig tart a gyógyszred! és nem így meddig tart a gyógyszered hatása!!!
Egész közel vagy, ember!
/2 !
/2 !
Előrehozom:
Két szó!
Két szó!

Diszkrét Nőt
Zorkina