Gennyzsákszem nappalija (nyitott, bárki bejöhet)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

A téma leírása

A nappali egy medvebőrről szól, ahol egyesek dugnak, egyesek beszélgetnek, egyesek sütit esznek, egyesek alkoholt isznak, egyesek elmesélik örömüket, egyesek elmondják bánatukat, egyesek kérdéseket tesznek fel, egyesek válaszolnak, és egyesek csak úgy véletlenül betévednek...és egyesek felfedezik életük leszbi oldalát :)

Az eddigi hozzászólások

... 1956 1957 1958 1959 1960 ...
Sorrend: Legújabb előreLegrégebbi előre hozzászólás / oldal
#9615   2007. 08. 01. szerda 20:11
gazosgyuri gazosgyuri
Estét mindenkinek!

Pffffúúú...nehéz nap wolt...

Hipp,nm ceretc???...nah...nm baj...ezt neked... mf2
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 01. szerda 19:04), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (94621)
2007. 08. 01. szerda 19:04
Ja elfeledtem írni, hogy a gázosokat ceretem, Gyuri te kivétel vagy!
#9614   2007. 08. 01. szerda 20:10
tom1019 tom1019 VIP Admin
Hoztam nektek vacsit, hogy legyen erőtök reggelig vitatkozni:

#9613   2007. 08. 01. szerda 19:04
X Törölt felhasználó (94621)
Ja elfeledtem írni, hogy a gázosokat ceretem, Gyuri te kivétel vagy!
#9612   2007. 08. 01. szerda 18:30
X Törölt felhasználó (94621)
Moncy egyetértek, énnekem meg ha mégegyszer ablakokat cseréltetek, ráadásul nincs vége, ezután majd festés, meg még amit a szem-száj megkíván. Uuuuuuutálom az iparosokat!
(Ez egy válasz Moncy üzenetére (2007. 08. 01. szerda 16:57), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 01. szerda 16:57
Na mindenki el?
Én meg meg...

De h. száradjon le a kezem, törjön le darabokra ha még egyszer az életbe Egyedül nekikezdek ilyen munkának...

boxer boxer
#9611   2007. 08. 01. szerda 16:57
Moncy Moncy
Na mindenki el?
Én meg meg...

De h. száradjon le a kezem, törjön le darabokra ha még egyszer az életbe Egyedül nekikezdek ilyen munkának...

boxer boxer
#9610   2007. 08. 01. szerda 15:58
erdokerulo erdokerulo
Én is elmék.
Jót ne halljak rólatok...
#9609   2007. 08. 01. szerda 15:46
MmePrune MmePrune VIP Admin
rátapintottál erdokerulo édes barátom...ez a surdi tényleg fafejű (lásd kvíz topic), vagy faszfejű vagy fafaszú hehe szerencsére elment haza, így már ezt nem olvassa el, csak holnap...addigra meg majd elvész a sok új hsz között smile
de mentségemre váljon, hogy tudja, hogy imádom
(Ez egy válasz erdokerulo üzenetére (2007. 08. 01. szerda 15:39), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 01. szerda 15:39
Ennyire nem lehetsz fafejű

Akár azt is kérdezhetted volna, hogy mért kell újra kiadni egy könyvet, mikor már egyszer kiadták.
Mert pl. az, aki eredetiben olvasta úgy érzi, hogy az előző fordítás nem adja vissza a teljesen a mű hangulatát és lehetne rajta javítani.
Tipikus példa a Faludy-féle Villon fordítások. Sokan, sokszor lefordították, de mégis ez az etalon. Mivel nem tudok franciául, ó-ul mégkevésbé, csak arra a hiteles forrásra hagyatkozhatom, amit még nyolcvanas években mondott egy irodalmár (a Vadnarancsok szerzője), hogy Faludy nem csak lefordította, de át is költötte a verset. És ez adja vissza az egész ciklus hangulatát, és mondandóját.
Egyébként néha érdemes összevetni a különböző fordításokat.

Ezt még kérdezném akkor tőled: mért kell egy zenei művet újra hangszerelni és úgy előadni? Gondolj csak a jazz-re. Hányan, hányféleképpen adják elő ugyanazt a dallamsort, dallam témát. Van köztük rosszul sikerült is, de nem azok a meghatározóak.
#9608   2007. 08. 01. szerda 15:39
erdokerulo erdokerulo
Ennyire nem lehetsz fafejű

Akár azt is kérdezhetted volna, hogy mért kell újra kiadni egy könyvet, mikor már egyszer kiadták.
Mert pl. az, aki eredetiben olvasta úgy érzi, hogy az előző fordítás nem adja vissza a teljesen a mű hangulatát és lehetne rajta javítani.
Tipikus példa a Faludy-féle Villon fordítások. Sokan, sokszor lefordították, de mégis ez az etalon. Mivel nem tudok franciául, ó-ul mégkevésbé, csak arra a hiteles forrásra hagyatkozhatom, amit még nyolcvanas években mondott egy irodalmár (a Vadnarancsok szerzője), hogy Faludy nem csak lefordította, de át is költötte a verset. És ez adja vissza az egész ciklus hangulatát, és mondandóját.
Egyébként néha érdemes összevetni a különböző fordításokat.

Ezt még kérdezném akkor tőled: mért kell egy zenei művet újra hangszerelni és úgy előadni? Gondolj csak a jazz-re. Hányan, hányféleképpen adják elő ugyanazt a dallamsort, dallam témát. Van köztük rosszul sikerült is, de nem azok a meghatározóak.
(Ez egy válasz surdapapa üzenetére (2007. 08. 01. szerda 15:19), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 01. szerda 15:19
no erre lennék én kíváncsi még: mifaszé kell újra lefordítani egy művet!

ki az az elvetemült aki esetleg egy művet több műfordításban is elolvas?

ui: további jó nedvcserét kívánok! wave
go home!
#9607   2007. 08. 01. szerda 15:31
zelli zelli
Én akkor elvetemült vagyok, mert pl. Shakespeare szonettjeit is szeretem több fordításban is elolvasni! Maguk a fordítók is nagy költők, pl. Arany János, Szabó Lőrinc, stb! Szeretem a művészeteket, de csak az értékeset! Jómagam is művészlélek vagyok! wink
Pápá, Papa!
(Ez egy válasz surdapapa üzenetére (2007. 08. 01. szerda 15:19), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 01. szerda 15:19

go home!
#9606   2007. 08. 01. szerda 15:19
surdapapa surdapapa

go home!
(Ez egy válasz MmePrune üzenetére (2007. 08. 01. szerda 15:04), amit ide kattintva olvashatsz)
MmePrune VIP Admin
2007. 08. 01. szerda 15:04
"A szerző könyve bevezetőjében röviden ismerteti az Anyegin eddig megjelent négy fordításának (Bérczy Károly, Mészöly Gedeon, Áprily Lajos és Galgóczy Árpád munkáinak) keletkezéstörténetét."
ennyit találtam róla
#9605   2007. 08. 01. szerda 15:15
erdokerulo erdokerulo

Tudtam, hogy benned nem csalódok. Pussz, pussz.
(Ez egy válasz MmePrune üzenetére (2007. 08. 01. szerda 15:04), amit ide kattintva olvashatsz)
MmePrune VIP Admin
2007. 08. 01. szerda 15:04
"A szerző könyve bevezetőjében röviden ismerteti az Anyegin eddig megjelent négy fordításának (Bérczy Károly, Mészöly Gedeon, Áprily Lajos és Galgóczy Árpád munkáinak) keletkezéstörténetét."
ennyit találtam róla
#9604   2007. 08. 01. szerda 15:10
zelli zelli
Já pisu kvám..... Nekem nagyon tetszett ez a mű, hiába volt kötelező! De ismerem azt a változatot is. De Nekem könyvben csak az Áprily fordítás van meg!
"Én írok Önnek,
Nem mond ez eleget!"
(Ez egy válasz erdokerulo üzenetére (2007. 08. 01. szerda 14:58), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 01. szerda 14:58
Ennyire nem lehetsz mélyen. No, várj segítek és eléd térdelek smile
Más:
Azt a változatot nem ismered, hogy:
"Én írok levelet Önnek
Tehetek e lépésnél egyebet?"
Még anno az irodalom tanárnőm adta ezt elő, de már elfelejtettem, hogy ki fordította így, és sehol sem találok rá utalást. Mintha Nagy lajos rémlene, de lehet, hogy hülyeségeket beszélek?
#9603   2007. 08. 01. szerda 15:04
MmePrune MmePrune VIP Admin
ennyit találtam róla
(Ez egy válasz erdokerulo üzenetére (2007. 08. 01. szerda 14:58), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 01. szerda 14:58
Más:
"Én írok levelet Önnek
Még anno az irodalom tanárnőm adta ezt elő, de már elfelejtettem, hogy ki fordította így, és sehol sem találok rá utalást. Mintha Nagy lajos rémlene, de lehet, hogy hülyeségeket beszélek?
#9602   2007. 08. 01. szerda 14:58
erdokerulo erdokerulo
Más:
"Én írok levelet Önnek
(Ez egy válasz zelli üzenetére (2007. 08. 01. szerda 14:32), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 01. szerda 14:32
Igen a GG gyógyszer! Ezt iratnám fel a dokikkal, minden felnőtt embernek! Van itt partvis-kúra, Hipp-féle, Surditól spermicid..... hehe
Charlotte visszafogom, illetve lassítom Magam!
De ma ilyen vagyok: idiota vigyor3 zavart2
Surdikám, olyan hülye vagyok, hogy kipróbáltam, hogy hozzáférek a picimhez, de csak a térdemig ért a fejem! hehe bee1
#9601   2007. 08. 01. szerda 14:41
surdapapa surdapapa
akkor nincs más megoldás ha nemiszervet akarsz a száddal érnteni, h az enyémet veszed a szádba! eplus2
(Ez egy válasz zelli üzenetére (2007. 08. 01. szerda 14:32), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 01. szerda 14:32
Igen a GG gyógyszer! Ezt iratnám fel a dokikkal, minden felnőtt embernek! Van itt partvis-kúra, Hipp-féle, Surditól spermicid..... hehe
Surdikám, olyan hülye vagyok, hogy kipróbáltam, hogy hozzáférek a picimhez, de csak a térdemig ért a fejem! hehe bee1
#9600   2007. 08. 01. szerda 14:39
erdokerulo erdokerulo
Én még nem válaszoltam:

a) családdal....ez egyszerű.Rólatok. Nem nehéz, lehetetlen.
b) barátokkal .....már nincs sok, de egy baráttal nincs nehéz kérdés
c) gyerekeitekkel.....ez attól függ, mennyire érti. Talán arról, hogy a dolgok nem feketék és fehérek.
d) munkatársakkal.....a saját hülyeségükről, mert a magamét mindig beismerem (hova a fenébe tettem a glóriámat? Nem látta valamelyikőtök?)
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 01. szerda 14:04), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812) Admin
2007. 08. 01. szerda 14:04
Zellikém!

Kicsit kevesebb kapkodással válaszolj, ha kérhetem.

Milyen témákat NEHÉZ megbeszélned velük. Ezt kérdezem...
#9599   2007. 08. 01. szerda 14:32
zelli zelli
#9598   2007. 08. 01. szerda 14:31
surdapapa surdapapa
a moncy újabban lusta dög! eplus2

nem kapunk tülle reggelit!

esténként kifárad a lakásfelújításba reggel má nincs kedve főzőcskézni!

ja ha zelli maga alá kerül akkor nyalhatja is saját magát?
egy nőnél ez izgató lenne! nem úgy, mint ha ffi csinálja magával ezt!
#9597   2007. 08. 01. szerda 14:27
erdokerulo erdokerulo
Akkor jól sejtettem! Az meg kifejezetten jó, hogy itt vagy. Mégis csak jobb, ha Hipp(hopp), Surda meg én alám kerülsz, mint magad alá. eplus2
Lehet, hogy a GG az univerzális gyógyszer?

Moncykám! Már nagyon hiányoztak a finom reggelijeid.
Lotyóka! Örülök, hogy tetszett a zeném, szerintem másban is egyezik az izlésünk. Pl. mindketten kedveljük a Spapát (fene a gusztusunkba eplus2 )
(Ez egy válasz zelli üzenetére (2007. 08. 01. szerda 13:46), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 01. szerda 13:46
Igen volt privi üzenetváltás, és hsz-törlés is, így nem könnyen értelmezhető!
Akkor még nem annyira, most már jobban Magam alá kerültem!
De az viszont jót tett Velem, hogy a GG-re jöttem, mert nagyon sok értékes Embert megismerhettem itt!
#9596   2007. 08. 01. szerda 14:14
surdapapa surdapapa
elkezdtem válaszolni rá, de nem értem a végére!

biztos igazatok van, csak azt nem értem hogyan lehet, h régen 40 év volt az átlagéletkor, ma meg 70 ... /na jó biztosan nem pontosak a számok/

ja és régen ha vmi baj volt a tüdejükkel akkor tüdőbajosak voltak és kész, ma meg van 43 fajta betegség.
a többi részével egyetértek.

no majd megnézem a térképen. egyébként worship !

na de rád meg rám milyen hatása lehet ezeknek confused kicsit távol vagyunk tőle, h attól betegedjünk meg!

ja és sztem pl az allergiának az egyik okára válaszoltál is: "Köhintettél egyet? Vedd be ezt. Kettőt? Vedd be ezt is."
(Ez egy válasz erdokerulo üzenetére (2007. 08. 01. szerda 14:05), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 01. szerda 14:05
Zengő hangomon kiáltanám a másik hegy nevét, de félek, hogy Tom kitilt, mert politizálok.

Egyébként nem igazán értem, hogy minek erről ennyit vitatkozni, főleg úgy, hogy majd egymásnak estek. Ezek kész tények. Akár bizonyítottan, akár a későbbiekben lesznek azok.
Mollynak igaza van, régen nem(?) volt ennyi allergiás, rákos, stb. Vagy csak nem tudunk róla. Ezekhez viszont hozzájárul az is, hogy újabban mindent rábízunk a gyógyszerekre. Köhintettél egyet? Vedd be ezt. Kettőt? Vedd be ezt is. Köhögni ugyan nem fogsz, de lesz hasmenésed/szorulásod, rókázol mint a lakodalmas kutya. Azért jobban kellene bízni az emberi test saját gyógyító mechanizmusában.
Részemről ennyi. Uff! Én beszéltem..

... 1956 1957 1958 1959 1960 ...
Sorrend: Legújabb előreLegrégebbi előre hozzászólás / oldal

A téma adatai

Nyitotta: GG-ufsz GG-ufsz
Nyitás ideje: 2007. 03. 30. péntek
Üzenetek: 48755db
Utolsó üzenet: tegnap 17:55

Hírek

2025. 07. 08. kedd 20:03
Kedves GG csetesek és Fórumozók! Egy újabb ismerkedési lehetőség! A nagy érdeklődésre való tekintettel, idén 16. alkalommal kerül megrendezésre a GG személyes cset, -és Fórum találkozó. A találkozó időpontja: 2025. július 11-13. (3 nap, 2... Tovább
2025. 01. 22. szerda 12:25
Krisztus után 79-ben megsemmisítő természeti katasztrófa tette a földdel egyenlővé Pompeji városát, a Vezúv kitörése 3000 emberi életet követelt. Mára Pompeji a világ egyik legegyedülállóbb régészeti helyszínévé vált, és évente kétmillió... Tovább
2024. 12. 15. vasárnap 14:30
Kedves felhasználók! Szeretnénk tájékoztatni titeket, hogy megújult a VIP vásárlási felület. Aki az előzőhöz volt szokva, neki elsőre idegennek tűnhet, de használjátok ezt is bátran a továbbiakban. Itt már tudtok Apple Pay-jel, és Google Pay-jel is... Tovább

Válts VIP tagságot! VIP infó

Válassz az alábbi csomagok közül:
Alap
30 nap
2 985 Ft *
VIP-et váltok!
 Bankkártyás, egyszeri díj
Bronz
90 nap
6 766 Ft *
VIP-et váltok!
megtakarítás:
1 hónap
Ezüst
180 nap
11 542 Ft *
VIP-et váltok!
megtakarítás:
2 hónap
A legjobb ár/érték arány!
Arany
365 nap
16 716 Ft *
VIP-et váltok!
megtakarítás:
6 hónap
* 398 EUR/Huf árfolyammal számolva

GG Live magyar ÉLŐ chat!

Rosszlanyok.hu - A szexpartner kereső. Több száz igazi szexpartner kereső lány!!! CSAK VALÓDI KÉPEK, videók!!!
Erotikus Tartalom!
A GoldenGate oldalon található információk, linkek, képek és videók erotikus tartalmúak, az oldal a szexualitás témáját nyíltan, egyesek számára sértően kezeli. Amennyiben nem múltál el 18 éves, vagy a térségedben az oldal használata tilos, azaz jogszabályba vagy kötelező erejű előírásba ütközik, kérlek hagyd el az oldalt az [ MÉG NEM VAGYOK 18 ÉVES ] gombra kattintva.

Az oldalra történő belépés előtt figyelmesen olvasd el az alábbiakat, mert az [ ELMÚLTAM 18 ÉVES, ELFOGADOM ] gombra történő kattintással elfogadod a következő feltételeket:

1. Elmúltál 18 éves.
2. Semmilyen formában nem teszed lehetővé 18 évnél fiatalabb személynek a hozzáférést jelen oldal tartalmához.
3. A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban. (További információk)
4. Elfogadod az oldal felhasználási feltételeit és az adatkezelési tájékoztatót.
5. Nem tekinted meg vagy használod az oldalt olyan helyen, ahol ezzel a tevékenységgel törvényt, szabályozást, előírást, vagy helyi normát szegsz meg.
6. Az oldalt teljes mértékben saját felelősségedre látogatod.

Ez a weboldal és médiatartalmai kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük használjon szűrőprogramot!
Szűrőprogram letöltése és további információk itt!