Kapjunk be valamit! (konyhai nyali-fali)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

A téma leírása

Hogyan készül egy jó gasztronómiai topic?
Végy egy címet, tegyél bele némi kis szexet-vagy legalábbis kétértelműséget- adj hozzá egy pikáns alcímet, fűszerezd meg egy frappáns nyitóhsz-szel...és várd amíg az önjelölt kukták teleszórják pasifogó receptekkel,csajcsábító főzetekkel, isteni kajákkal, de leginkább szexis konyhai képekkel.

Az eddigi hozzászólások

... 14 15 16 17 18 ...
Sorrend: Legújabb előreLegrégebbi előre hozzászólás / oldal
#340   2007. 12. 26. szerda 15:10
Szoni Szoni
Meg kellene kostolni.... smile En nem teszek bele fokhagymat (kömenymagot se),Karacsonykor nincs vampir,es a majoranna helyett csombort hasznalok.

De igy is biztos finom ! vigyor2
(Ez egy válasz sanyisanyi74 üzenetére (2007. 12. 26. szerda 12:47), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 12. 26. szerda 12:47
Töltött káposzta
Hozzávalók:
# 80 dkg savanyú káposzta,
# 8 savanyított káposztalevél,
# 2 fej hagyma,
# 1 gerezd fokhagyma,
# 5 dkg füstölt szalonna,
# 40 dkg darált sertéshús,
# 2 kávéskanál édesnemes pirospaprika,
# 8 dkg rizs,
# 1 tojás,
# 1 csipet őrölt köménymag,
# 1 mokkáskanál szárított majoránna,
# 2 evőkanál olaj,
# 2 evőkanál liszt,
# 2 dl tejföl

Elkészítés:

1. A savanyú káposztát hideg vízben átmossuk. A káposztalevelekről levágjuk a vastagabb ereket. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apróra, a szalonnát kis kockákra vágjuk.

2. A szalonnát nagy lábosba zsírjára pirítjuk, a pörcöt a darált húshoz adjuk, és a zsírban megpirítjuk a hagymát. A felét a darált húshoz adjuk.

3. A maradékot lehúzzuk a tűzről, meghintjük 1 kávéskanál pirospaprikával, ráöntünk 1 dl vizet, és összekeverjük a savanyú káposzta felével.

4. A darált húshoz adjuk a fokhagymát, a rizst, a tojást, 1 kávéskanál pirospaprikát, a köménymagot, a majoránnát, és ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük. A masszát arányosan elosztva kis gombócokká kerekítjük, a káposztalevelekre rakjuk. A hosszanti széleket a húsra hajtjuk, majd alulról feltekerjük a leveleket. A lábosba tesszük a káposztára. Rászórjuk a maradék savanyú káposztát, és fedő alatt, lassú tűzön, puhára főzzük (kb. 1 óra. Közben többször megrázogatjuk a lábost, keverni nem szabad!

5. A töltelékeket óvatosan kiszedjük, és berántjuk a káposztát. Ehhez az olajat felforrósítjuk, megpirítjuk benne a lisztet. Felöntjük 2 dl hideg vízzel, csomómentesre elkeverjük, a káposztához adjuk, és 10 percig forraljuk. A töltelékeket a tetejére tesszük, és tejföllel kínáljuk.

1 adag: 3850 kJ/920 kcal




#339   2007. 12. 26. szerda 12:47
sanyisanyi74 sanyisanyi74 VIP
Töltött káposzta
Hozzávalók:
# 80 dkg savanyú káposzta,
# 8 savanyított káposztalevél,
# 2 fej hagyma,
# 1 gerezd fokhagyma,
# 5 dkg füstölt szalonna,
# 40 dkg darált sertéshús,
# 2 kávéskanál édesnemes pirospaprika,
# 8 dkg rizs,
# 1 tojás,
# 1 csipet őrölt köménymag,
# 1 mokkáskanál szárított majoránna,
# 2 evőkanál olaj,
# 2 evőkanál liszt,
# 2 dl tejföl

Elkészítés:

1. A savanyú káposztát hideg vízben átmossuk. A káposztalevelekről levágjuk a vastagabb ereket. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apróra, a szalonnát kis kockákra vágjuk.

2. A szalonnát nagy lábosba zsírjára pirítjuk, a pörcöt a darált húshoz adjuk, és a zsírban megpirítjuk a hagymát. A felét a darált húshoz adjuk.

3. A maradékot lehúzzuk a tűzről, meghintjük 1 kávéskanál pirospaprikával, ráöntünk 1 dl vizet, és összekeverjük a savanyú káposzta felével.

4. A darált húshoz adjuk a fokhagymát, a rizst, a tojást, 1 kávéskanál pirospaprikát, a köménymagot, a majoránnát, és ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük. A masszát arányosan elosztva kis gombócokká kerekítjük, a káposztalevelekre rakjuk. A hosszanti széleket a húsra hajtjuk, majd alulról feltekerjük a leveleket. A lábosba tesszük a káposztára. Rászórjuk a maradék savanyú káposztát, és fedő alatt, lassú tűzön, puhára főzzük (kb. 1 óra. Közben többször megrázogatjuk a lábost, keverni nem szabad!

5. A töltelékeket óvatosan kiszedjük, és berántjuk a káposztát. Ehhez az olajat felforrósítjuk, megpirítjuk benne a lisztet. Felöntjük 2 dl hideg vízzel, csomómentesre elkeverjük, a káposztához adjuk, és 10 percig forraljuk. A töltelékeket a tetejére tesszük, és tejföllel kínáljuk.

1 adag: 3850 kJ/920 kcal




#338   2007. 12. 26. szerda 10:31
MmePrune MmePrune VIP Admin
amikor gyurka a szájába vesz, akkor garantáltan olvadozni fogsz wink

(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 12. 23. vasárnap 19:37), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
2007. 12. 23. vasárnap 19:37
Imádlak! smile

Egyetlen hiba van az egészben: az van ráírva: fagyasztott. De én forrrrrróóóó vagyok wink
#337   2007. 12. 25. kedd 23:43
sanyisanyi74 sanyisanyi74 VIP
Szilvás rétes

• Hozzávalók:
- 25 dkg liszt,
- csipet só,
- 50 g vaj,
- 1,5 dl langyos víz,
- 1 evőkanál olaj

A töltelékhez:
- 50 dkg szilva,
- 40 dkg túró,
- 75 g vaj,
- 30 g cukor,
- vaníliarúd,
- 1 citrom reszelt héja,
- 1 csomag vaníliás cukor,
- 15 szem pisztácia,
- 3 tojás

A liszthez hozzáadjuk a sót, majd a vajjal és a vízzel összegyúrjuk, megdagasztjuk. Olajjal megkenjük, lefedve 30 percig kelesztjük.
A megmosott szilvát kimagozzuk, húsát kockákra vágjuk.
25 dkg vajat a cukorral, a vaníliarúd belsejével és a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk egyenként a tojásokat. Ezután belekeverjük a túrót, a pisztáciát és a citromhéjat is.
A tésztát konyharuhán kinyújtjuk, és vékonyra kihúzzuk. A maradék vajat elosztjuk a tésztán, rákenjük a túrós masszát, elosztjuk rajta a szilvát, majd öszszetekerjük.
Sütőpapírral borított sütőlemezre helyezzük, megkenjük vajjal, és 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.
Szükség esetén a sütési idő felénél lefedjük.
#336   2007. 12. 23. vasárnap 19:37
X Törölt felhasználó (21812)
Imádlak! smile

Egyetlen hiba van az egészben: az van ráírva: fagyasztott. De én forrrrrróóóó vagyok wink
(Ez egy válasz gazosgyuri üzenetére (2007. 12. 23. vasárnap 11:39), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 12. 23. vasárnap 11:39
Tennap wótam a madaras nagybótba és ezt ott kiszúrtam...mindzó be is tettem..a kosaramba..gondoltam majd karácsonykor milyen jót bele nya...izé...falatozok belöle... eljen wink


Klikkelj a normál/tömörített mérethez
#335   2007. 12. 23. vasárnap 11:39
gazosgyuri gazosgyuri VIP
Tennap wótam a madaras nagybótba és ezt ott kiszúrtam...mindzó be is tettem..a kosaramba..gondoltam majd karácsonykor milyen jót bele nya...izé...falatozok belöle... eljen wink


Klikkelj a normál/tömörített mérethez
#334   2007. 12. 23. vasárnap 09:40
tom1019 tom1019 VIP Admin


A szaloncukor története:

Jellegzetes karácsonyi csemege a szaloncukor, amelyből ma nagyon sokfélét vásárolhatunk. A szaloncukor híres mestercukrászok műhelyeiben született a múlt században, és csak nálunk maradt hagyományos ünnepi édesség. Ez a finomság otthon is elkészíthető.

Szaloncukrot már a múlt században készítettek a cukrászok de az édesség igazán a századfordulón vált divatossá. A reformkorban - francia minta nyomán - jött divatba a polgári lakásokban a fogadószoba, azaz szalon, ahol karácsonyfát állítottak, és így lett a fán lévő díszesen csomagolt csemege neve szaloncukor. Jókai még szalonczukkedlinek nevezte a szaloncukrot, ugyanis a cukorka neve a német salonzuckerl szóból ered. 1891-ben jelent meg Hegyesi József magyar-franczia szakács és vállalkozó A legújabb házi czukrászat című kézikönyve, amelyben tizenhétféle szaloncukrot ír le, így pl.: szalon-ananász czukorkák, szaloncréme-bonbonok, szalon-marasquin-czukorkák, szalon-pisztácz-czukorkák.
A budapesti Vendéglátóipari Múzeumban találhatunk régi szaloncukor-csomagoló sztaniolpapírokat harmincféle színben, és megcsodálhatunk egy "ricselő gépet" is. Ez a masina tulajdonképpen egy rojtozó gép, amellyel a szaloncukor papírját egy mozdulattal lehetett berojtozni. A századfordulón és a két világháború között a cukrászok a sütemények mellett fagylaltokat, cukorkákat, bonbonokat és szaloncukrot is készítettek. A híres cukrászdákban nagy mennyiségű szaloncukrot készítettek az ünnepek előtt, volt hogy naponta 25-30 kg csokoládét is felhasználtak. A pozitív formákat átszitált rizslisztbe mártották, és az így keletkezett mélyedésbe öntötték a folyékony cukrot. Amikor a cukor megdermedt és megszáradt, kivették és becsomagolták. A papírra angyalkákat ragasztottak, és már lehetett is a karácsonyfára akasztani. Persze nem mindenki engedhette meg magának, hogy csillogó cukrászdában vásároljon szaloncukrot a fára, ezért sokan otthon készítették el a csemegét. Ha van időnk és kedvünk, mi is készíthetünk házi szaloncukrot a karácsonyfára.
Íme, a recept:
Hozzávalók: 1 kg (barna)cukor, 3 dl víz, ízesítő anyagok: darált dió, kakaó, mogyoró, marcipánmassza, kókusz, citrom. Bevonáshoz: csokoládés tortabevonó.
A cukrot a vízzel főzzük addig, amíg szálasodni nem kezd. Vékony drótból hajlítsunk gyűrűt, mártsuk bele a masszába, és próbáljunk meg buborékot fújni úgy, mintha szappanbuborékot fújnánk. Ha ez sikerül, akkor már megfelelő a cukor állaga. A masszát öntsük vízzel kiöblített porcelántálba, öntsünk a tetejére is egy kis vizet, és tegyük hideg helyre. Amikor már nem meleg, akkor fakanállal keverjük addig, amíg hófehér pép nem lesz belőle. A pépet osszuk annyifelé, ahányféle cukrot szeretnénk készíteni. Keverjük hozzá az ízesítőket. Ezután egy kicsit langyosítsuk meg, hogy jól kenhető legyen, és hideg tálcán simítsuk el 1,5-2 cm vastagságban. Amikor megdermedt a cukor és már vágható, akkor vizes késsel vágjuk kis téglalapra. (origo)
#333   2007. 12. 22. szombat 22:22
sanyisanyi74 sanyisanyi74 VIP
Nagyon szeretem az almát
vigyor
(Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2007. 12. 22. szombat 22:04), amit ide kattintva olvashatsz)
tom1019 VIP Admin
2007. 12. 22. szombat 22:04
szívesen lennék egyszer a vacsorád!!! wink nyes finom
#332   2007. 12. 22. szombat 22:04
tom1019 tom1019 VIP Admin
szívesen lennék egyszer a vacsorád!!! wink nyes finom
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 12. 21. péntek 21:36), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
2007. 12. 21. péntek 21:36
Néhányan azt hiszik rólam, hogy pasikat reggelizek. És tényleg!
wink
nyes



nyes
#331   2007. 12. 22. szombat 11:20
MmePrune MmePrune VIP Admin
te hüjjjje...a párizsi sincs odaírva, hogy szeletelni kéne...vegyél egy fél kgnyi szelet kenyeret, rakd rá a 20 dkg párizsit egybe, és tömd be vele a szádat...csak kussoljál már végre mf1 finom
(Ez egy válasz surdapapa üzenetére (2007. 12. 22. szombat 10:54), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 12. 22. szombat 10:54
Úrnőm!

szted hol a fenében van benne a receptben, h fel kell szeletelni a kenyeret? eplus2
#330   2007. 12. 22. szombat 11:16
Briliáns Briliáns

Nincs vkinek egy bevált lazac receptje?
Előre is köszi! finom
#329   2007. 12. 22. szombat 10:54
surdapapa surdapapa
Úrnőm!

szted hol a fenében van benne a receptben, h fel kell szeletelni a kenyeret? eplus2
(Ez egy válasz MmePrune üzenetére (2007. 12. 13. csütörtök 15:31), amit ide kattintva olvashatsz)
MmePrune VIP Admin
2007. 12. 13. csütörtök 15:31
szerinted a "kenyérszeleteket megkenjük margarinnal" mit takar? egész kenyeret?
jessszus, csak te ne főzzél smile
#328   2007. 12. 21. péntek 21:36
X Törölt felhasználó (21812)
Néhányan azt hiszik rólam, hogy pasikat reggelizek. És tényleg!
wink
nyes



nyes
#327   2007. 12. 21. péntek 09:44
Szoni Szoni
#326   2007. 12. 20. csütörtök 20:35
X Törölt felhasználó (21812)
És semmilyen kaját nem tálalnak fel meztelen nőn? Milyen sz*r helyen dolgozol???

vigyor
(Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2007. 12. 20. csütörtök 18:40), amit ide kattintva olvashatsz)
tom1019 VIP Admin
2007. 12. 20. csütörtök 18:40
Karácsonyi parti van a munkahelyemen
(sajnos csak telivel tudtam fotózni)
Jó étvágyat! finom nyes

Klikkelj a normál/tömörített mérethez


Klikkelj a normál/tömörített mérethez


Klikkelj a normál/tömörített mérethez


Klikkelj a normál/tömörített mérethez


Klikkelj a normál/tömörített mérethez


Klikkelj a normál/tömörített mérethez


Klikkelj a normál/tömörített mérethez


Klikkelj a normál/tömörített mérethez


Klikkelj a normál/tömörített mérethez


Klikkelj a normál/tömörített mérethez
#325   2007. 12. 20. csütörtök 20:05
Zsuzska77 Zsuzska77
az én évvégi céges bulim HOLNAP lesz. én is valami ilyenre számítok!! smile
#324   2007. 12. 20. csütörtök 19:33
tatita tatita
nagyon jó
#323   2007. 12. 20. csütörtök 18:40
tom1019 tom1019 VIP Admin
Karácsonyi parti van a munkahelyemen
(sajnos csak telivel tudtam fotózni)
Jó étvágyat! finom nyes

Klikkelj a normál/tömörített mérethez


Klikkelj a normál/tömörített mérethez


Klikkelj a normál/tömörített mérethez


Klikkelj a normál/tömörített mérethez


Klikkelj a normál/tömörített mérethez


Klikkelj a normál/tömörített mérethez


Klikkelj a normál/tömörített mérethez


Klikkelj a normál/tömörített mérethez


Klikkelj a normál/tömörített mérethez


Klikkelj a normál/tömörített mérethez
#322   2007. 12. 13. csütörtök 15:33
MmePrune MmePrune VIP Admin
kis barátom! garantálom, hogy az én főzési tudományom után, te mind a 10 ujjadat megnyalnád smile
vagy izééé...tuuuudod mit wink
(Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2007. 12. 13. csütörtök 07:52), amit ide kattintva olvashatsz)
tom1019 VIP Admin
2007. 12. 13. csütörtök 07:52


a Te recepted alapján nem biztos, hogy fánkozni és képviselni tudnád a konyhás-cukrász mesterséget! eplus2
#321   2007. 12. 13. csütörtök 15:31
MmePrune MmePrune VIP Admin
szerinted a "kenyérszeleteket megkenjük margarinnal" mit takar? egész kenyeret?
jessszus, csak te ne főzzél smile
(Ez egy válasz surdapapa üzenetére (2007. 12. 13. csütörtök 13:01), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 12. 13. csütörtök 13:01
ha te el akkor én téged +! hehe eplus2

de nem is jó a recept!
nem írja, h szeleteljük a kenyeret, vagy az egész kenyeret kenjük! hehe

vagy szeletelt kenyeret köll venni confused mert akkor meg a hozzávalók nem stimmelnek! hehe
 
... 14 15 16 17 18 ...
Sorrend: Legújabb előreLegrégebbi előre hozzászólás / oldal

A téma adatai

Nyitotta: MmePrune MmePrune
Nyitás ideje: 2007. 08. 10. péntek
Üzenetek: 640db
Utolsó üzenet: 2011. 02. 01. kedd
 

Hírek

2025. 07. 08. kedd 20:03
2025.  július 11-13: Nyári GG tali Cseteseknek és Fórumosoknak Kedves GG csetesek és Fórumozók! Egy újabb ismerkedési lehetőség! A nagy érdeklődésre való tekintettel, idén 16. alkalommal kerül megrendezésre a GG személyes cset, -és Fórum találkozó. A találkozó időpontja: 2025. július 11-13. (3 nap, 2... Tovább
2025. 01. 22. szerda 12:25
Szexjelentetekkel díszített kocsit találtak Pompejiben Krisztus után 79-ben megsemmisítő természeti katasztrófa tette a földdel egyenlővé Pompeji városát, a Vezúv kitörése 3000 emberi életet követelt. Mára Pompeji a világ egyik legegyedülállóbb régészeti helyszínévé vált, és évente kétmillió... Tovább
2024. 12. 15. vasárnap 14:30
Új VIP vásárlási felület Kedves felhasználók! Szeretnénk tájékoztatni titeket, hogy megújult a VIP vásárlási felület. Aki az előzőhöz volt szokva, neki elsőre idegennek tűnhet, de használjátok ezt is bátran a továbbiakban. Itt már tudtok Apple Pay-jel, és Google Pay-jel is... Tovább

Válts VIP tagságot! VIP infó

Válassz az alábbi csomagok közül:
Alap
30 nap
2 985 Ft *
VIP-et váltok!
 Bankkártyás, egyszeri díj
Bronz
90 nap
6 766 Ft *
VIP-et váltok!
 Bankkártyás, egyszeri díj
megtakarítás:
1 hónap
Ezüst
180 nap
11 542 Ft *
VIP-et váltok!
 Bankkártyás, egyszeri díj
megtakarítás:
2 hónap
A legjobb ár/érték arány!
Arany
365 nap
16 716 Ft *
VIP-et váltok!
 Bankkártyás, egyszeri díj
megtakarítás:
6 hónap
* 398 EUR/Huf árfolyammal számolva
 

GG Live magyar ÉLŐ chat!

Rosszlanyok.hu - Az országos szexpartner és masszázs kereső. Gyönyörű lányok. Csak valódi képek!
Erotikus Tartalom!
A GoldenGate oldalon található információk, linkek, képek és videók erotikus tartalmúak, az oldal a szexualitás témáját nyíltan, egyesek számára sértően kezeli. Amennyiben nem múltál el 18 éves, vagy a térségedben az oldal használata tilos, azaz jogszabályba vagy kötelező erejű előírásba ütközik, kérlek hagyd el az oldalt az [ MÉG NEM VAGYOK 18 ÉVES ] gombra kattintva.

Az oldalra történő belépés előtt figyelmesen olvasd el az alábbiakat, mert az [ ELMÚLTAM 18 ÉVES, ELFOGADOM ] gombra történő kattintással elfogadod a következő feltételeket:

1. Elmúltál 18 éves.
2. Semmilyen formában nem teszed lehetővé 18 évnél fiatalabb személynek a hozzáférést jelen oldal tartalmához.
3. A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban. (További információk)
4. Elfogadod az oldal felhasználási feltételeit és az adatkezelési tájékoztatót.
5. Nem tekinted meg vagy használod az oldalt olyan helyen, ahol ezzel a tevékenységgel törvényt, szabályozást, előírást, vagy helyi normát szegsz meg.
6. Az oldalt teljes mértékben saját felelősségedre látogatod.




Ez a weboldal és médiatartalmai kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük használjon szűrőprogramot!
Szűrőprogram letöltése és további információk itt!