Nem tudom, de mikor én voltam a makói hagymatikumban, a szauna programon mindenki fürdőruhában üldögélt bent (többség román volt), és mikor kérdeztem a szanamestert, azt mondta, hogy itt mindenki fűrdőruhában szaunázik. Persze örülnék, ha változott volna, és ma már minden fűrdőruhást kizavarnának, a gyerekeket pedignem engednék ki be rohangálni a szaunába.
(Ez egy válasz Szmille üzenetére (2018. 01. 12. péntek 11:16), amit ide kattintva olvashatsz)
Hiába veszik le a fürdőruhát, ha szauna törölközö van rajtuk.
(Ez egy válasz tango56 üzenetére (2018. 01. 12. péntek 11:24), amit ide kattintva olvashatsz)
2018. 01. 12. péntek 11:24

Nem tudom, de mikor én voltam a makói hagymatikumban, a szauna programon mindenki fürdőruhában üldögélt bent (többség román volt), és mikor kérdeztem a szanamestert, azt mondta, hogy itt mindenki fűrdőruhában szaunázik. Persze örülnék, ha változott volna, és ma már minden fűrdőruhást kizavarnának, a gyerekeket pedignem engednék ki be rohangálni a szaunába.
Mórahalmon az Erzsébet fürdőben van direkt textil mentes szauna rész ahova nem engednek be fürdőruhába
Arra ott van a többi szauna
(Ez egy válasz Békés üzenetére (2018. 01. 12. péntek 08:57), amit ide kattintva olvashatsz)

A fürdőruha nélküli szaunázás egészségügyi kérdés. Általában már megmártóznak a szauna előtt a termálvízben, ami ugye vegyszereket is jócskán tartalmaz. Na aztán mikor beülnek vele a szaunába, a vegyszerek elpárolognak a fűrdőruhából, és a gőzüket mindenki beszívja, aki a szaunában van. A lepedőben szaunázás ebből a szempontból rendben van. Mindenképpen a kisebbik rossz, ha valakinek gátlásai vannak a saját testével kapcsolatban.
(Ez egy válasz Holdviola3740 üzenetére (2018. 01. 12. péntek 11:54), amit ide kattintva olvashatsz)
2018. 01. 12. péntek 11:54

Hiába veszik le a fürdőruhát, ha szauna törölközö van rajtuk.
Jön valaki a Kehidai fürdőbe ?
Csütörtök vagy péntek délelőtti szaunázáshoz társat keresek Miskolcon. Ha szaunázni készülsz és nincs társaságod, akkor írj!
Sziasztok.Volt valaki a hétvégén innen a mórahalmi textilmentesben?
Holnap délelőtt a Debreceni termálfürdőt és természetesen a szaunát is meglátogatjuk.
Nem tudom mikor voltatok ,de van egy kijelölt szauna .Ugyan ebben a fürdőben is mostoha gyermek az erre való igény.Kint a pihenőudvarban lévő szauna elé lett labirintus paraván építve. Van saját tusolója..
Kitéve a ruhában belépést tiltó tábla...
(Ez egy válasz tango56 üzenetére (2018. 01. 12. péntek 11:24), amit ide kattintva olvashatsz)
2018. 01. 12. péntek 11:24

Sziasztok! Nyáron el szeretnék látogatni egy nudista strandra! Soha nem jártam még ilyen helyen, és kicsit aggaszt hogy mi van ha mondjuk merevedésem lesz? Tisztában vagyok vele hogy túlságosan nem tolerálják az ilyet ezeken a helyeken.... De mi van ha mégis megtörténik?
Hasra fordulsz
(Ez egy válasz Gáborkaaa00000 üzenetére (2018. 02. 07. szerda 17:56), amit ide kattintva olvashatsz)
2018. 02. 07. szerda 17:56

Sziasztok! Nyáron el szeretnék látogatni egy nudista strandra! Soha nem jártam még ilyen helyen, és kicsit aggaszt hogy mi van ha mondjuk merevedésem lesz? Tisztában vagyok vele hogy túlságosan nem tolerálják az ilyet ezeken a helyeken.... De mi van ha mégis megtörténik?
levágják
(Ez egy válasz Gáborkaaa00000 üzenetére (2018. 02. 07. szerda 17:56), amit ide kattintva olvashatsz)

Màr az összes strandon ki van építve,a merevedésfigyelő kamera rendszer.Ahogy érzékeli a merevedést,egy figyelmeztető jelzés jelenik meg az égbolton SANYI EZT NEM SZABAD!!!!
Üdv! Találtam egy kezdeményezést nudista helyekről, jó lenne találni új helyeket:
https://www.facebook.com/groups/873144152835943/
https://www.facebook.com/groups/873144152835943/
Valóban egészségügyi kérdés a meztelen szaunázás, de inkább a különböző vendégek nemi szervei és az ülőfelület közvetlen kapcsolata miatt.
A testről a szaunában a bent lévő 100%-os páratartalom és a testnél jóval melegebb levegő miatt nem tud elpárologni víz, illetve alig valami. Tekintve hogy hidegebb a bőröd mint a bent lévő vízpárával túltelített levegő inkább lecsapódik a gőzből valmi rád, mint te párologsz. Viszont ha valami párolog is, na vegyszer az egyáltalán nem. Hiszen a desztillálás folyamata nyomán az oldott anyag nem párolog, csak az oldószer. Így ha a termál vagy bármiyen víz vegyszereket tartalmaz, az a szauna levegőjébe nem juthat bele. Ellenben ha a kövekre öntenénk, na akkor bőven! Bocs a kifejtésért, emlékezzünk együtt Öveges Professzorra. (Ez egy válasz tango56 üzenetére (2018. 01. 12. péntek 16:15), amit ide kattintva olvashatsz)
2018. 01. 12. péntek 16:15
A testről a szaunában a bent lévő 100%-os páratartalom és a testnél jóval melegebb levegő miatt nem tud elpárologni víz, illetve alig valami. Tekintve hogy hidegebb a bőröd mint a bent lévő vízpárával túltelített levegő inkább lecsapódik a gőzből valmi rád, mint te párologsz. Viszont ha valami párolog is, na vegyszer az egyáltalán nem. Hiszen a desztillálás folyamata nyomán az oldott anyag nem párolog, csak az oldószer. Így ha a termál vagy bármiyen víz vegyszereket tartalmaz, az a szauna levegőjébe nem juthat bele. Ellenben ha a kövekre öntenénk, na akkor bőven! Bocs a kifejtésért, emlékezzünk együtt Öveges Professzorra. (Ez egy válasz tango56 üzenetére (2018. 01. 12. péntek 16:15), amit ide kattintva olvashatsz)

A fürdőruha nélküli szaunázás egészségügyi kérdés. Általában már megmártóznak a szauna előtt a termálvízben, ami ugye vegyszereket is jócskán tartalmaz. Na aztán mikor beülnek vele a szaunába, a vegyszerek elpárolognak a fűrdőruhából, és a gőzüket mindenki beszívja, aki a szaunában van. A lepedőben szaunázás ebből a szempontból rendben van. Mindenképpen a kisebbik rossz, ha valakinek gátlásai vannak a saját testével kapcsolatban.
Szia!
Merevedésed nem nagyon lesz, mert az első alkalommal bizonyára úgy be leszel feszülve, (idegileg) hogy ez kb. pont a merevedésed ellen dolgozik. (Ez egy válasz Gáborkaaa00000 üzenetére (2018. 02. 07. szerda 17:56), amit ide kattintva olvashatsz)
Merevedésed nem nagyon lesz, mert az első alkalommal bizonyára úgy be leszel feszülve, (idegileg) hogy ez kb. pont a merevedésed ellen dolgozik. (Ez egy válasz Gáborkaaa00000 üzenetére (2018. 02. 07. szerda 17:56), amit ide kattintva olvashatsz)

Nem tudok veled egyetérteni, ugyanis a szaunában nincs 100%-os páratartalom, szerintem kevered a gőzzel, ahol tényleg az van. A szauna alapon száraz, és a felöntés növeli a páratartalmat, de szó nincs 100% páratartalomról. Ha ha igaz lenne összeégetné a bőrümket a 80-90C-os gőz. Azt, hogy izzadunk-e a szaunában, aki egyszer is járt ilyen helyen, nem hiszem, hogy kétségbe vonná. Ha vizes fürdőruha van rajtunk, műszálas lévén nem szívja be az izzadságot, mint a pamut lepedő vagy törölköző. Ezért is helytelen fürdőruhában szaunázni. Ha pedig a páratartalom, ami a szakirodalom szerint optimálisan 75C-on 22%, 100C-on pedig 9% (kérlek nézz utánna) akkor igenis párolognak a vizes fűrdőruhák, és ha vegyszeres víz volt bennük, akkor bizony vegyszeres gőz lesz a szaunában. Öveges professzort én is nagyon tisztelem, anno gyermekként szívesen néztem a TV-ben. Ja, és amit a meztelen test és az ülőfelület kapcsolatáról írsz: Tisztességes, valamirevaló szaunamester ellenőrzi, hogy a teljes felületed alatt van -e textil. Ha nincs, megkér, hogy tegyél magad alá. Attól még meztelenül szaunázol.
(Ez egy válasz X üzenetére (2018. 02. 15. csütörtök 17:27), amit ide kattintva olvashatsz)
2018. 02. 15. csütörtök 17:27
Törölt felhasználó (3426712)

Valóban egészségügyi kérdés a meztelen szaunázás, de inkább a különböző vendégek nemi szervei és az ülőfelület közvetlen kapcsolata miatt.
A testről a szaunában a bent lévő 100%-os páratartalom és a testnél jóval melegebb levegő miatt nem tud elpárologni víz, illetve alig valami. Tekintve hogy hidegebb a bőröd mint a bent lévő vízpárával túltelített levegő inkább lecsapódik a gőzből valmi rád, mint te párologsz. Viszont ha valami párolog is, na vegyszer az egyáltalán nem. Hiszen a desztillálás folyamata nyomán az oldott anyag nem párolog, csak az oldószer. Így ha a termál vagy bármiyen víz vegyszereket tartalmaz, az a szauna levegőjébe nem juthat bele. Ellenben ha a kövekre öntenénk, na akkor bőven! Bocs a kifejtésért, emlékezzünk együtt Öveges Professzorra.
A testről a szaunában a bent lévő 100%-os páratartalom és a testnél jóval melegebb levegő miatt nem tud elpárologni víz, illetve alig valami. Tekintve hogy hidegebb a bőröd mint a bent lévő vízpárával túltelített levegő inkább lecsapódik a gőzből valmi rád, mint te párologsz. Viszont ha valami párolog is, na vegyszer az egyáltalán nem. Hiszen a desztillálás folyamata nyomán az oldott anyag nem párolog, csak az oldószer. Így ha a termál vagy bármiyen víz vegyszereket tartalmaz, az a szauna levegőjébe nem juthat bele. Ellenben ha a kövekre öntenénk, na akkor bőven! Bocs a kifejtésért, emlékezzünk együtt Öveges Professzorra.
A párolgási entalpia, vagy röviden a párolgáshő egységnyi mennyiségű, folyékony halmazállapotú anyag állandó hőmérsékleten történő elpárologtatásához szükséges hő. Ha egységnyi anyagmennyiségre vonatkozik, akkor moláris, ha pedig egységnyi tömegre, akkor fajlagos párolgási entalpiának nevezzük. A párolgási entalpia függ a hőmérséklettől. Általában a tiszta anyagok normál forráspontjára, azaz 101 325 Pa nyomásra vonatkozó adatokat szokás megadni.
Az alábbi táblázat megadja az elemek moláris tömegét, forráspontját, moláris és fajlagos párolgási entalpiáját.
Moláris tömeg Forráspont oC
Nitrogén 14,01g/mol -196 C
Oxigén 16,00g/mol -183 C
Fluor 19,00g/mol -188 C
Klór 35,45g/mol -34 C
Bróm 79,90g/mol 59 C
Hélium 4,003g/mol -268 C
Radon 222,0g/mol -62 C
Tehát-e pár elem itt mind beleférnek akár a száraz akár a gőz a szauna hőfokának megfelelően ,függetlenül a páratartalomtól a párolgás tényeként. (Ez egy válasz X üzenetére (2018. 02. 15. csütörtök 17:27), amit ide kattintva olvashatsz)
2018. 02. 15. csütörtök 17:27
Az alábbi táblázat megadja az elemek moláris tömegét, forráspontját, moláris és fajlagos párolgási entalpiáját.
Moláris tömeg Forráspont oC
Nitrogén 14,01g/mol -196 C
Oxigén 16,00g/mol -183 C
Fluor 19,00g/mol -188 C
Klór 35,45g/mol -34 C
Bróm 79,90g/mol 59 C
Hélium 4,003g/mol -268 C
Radon 222,0g/mol -62 C
Tehát-e pár elem itt mind beleférnek akár a száraz akár a gőz a szauna hőfokának megfelelően ,függetlenül a páratartalomtól a párolgás tényeként. (Ez egy válasz X üzenetére (2018. 02. 15. csütörtök 17:27), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (3426712)

Pl én, mint bio organikus merevedés figyelö
(Ez egy válasz X üzenetére (2018. 02. 07. szerda 21:00), amit ide kattintva olvashatsz)
2018. 02. 07. szerda 21:00

Törölt felhasználó (928969)

Màr az összes strandon ki van építve,a merevedésfigyelő kamera rendszer.Ahogy érzékeli a merevedést,egy figyelmeztető jelzés jelenik meg az égbolton SANYI EZT NEM SZABAD!!!!
Uhhh....ez mondjuk mindenre magyarázat...én meg azt hittem,simán csak lóbáljuk a pöcst/csöcst...
Na ugye,semmi misztikum,csupán természettudomány!!!

Na ugye,semmi misztikum,csupán természettudomány!!!