anyuuuuuu! izé...
bééébiii. Hiányzol ám nekem is
(Ez egy válasz X üzenetére (2008. 05. 03. szombat 17:22), amit ide kattintva olvashatsz)
2008. 05. 03. szombat 17:22
bééébiii. Hiányzol ám nekem is

Törölt felhasználó (21812)
VIP
Admin

Megjöttem és mindenki eltűnt. Ezt most vegyem célzásnak?

Á csak téged kerestünk de legalább megvagy
(Ez egy válasz X üzenetére (2008. 05. 03. szombat 17:22), amit ide kattintva olvashatsz)
2008. 05. 03. szombat 17:22

Törölt felhasználó (21812)
VIP
Admin

Megjöttem és mindenki eltűnt. Ezt most vegyem célzásnak?

én már régen ott vagyok!
jó reggelt! kissé elkésve, de örömmel konstatálva, nem megtőrve ismét láthatunk a "pályán"!
(Ez egy válasz eros007 üzenetére (2008. 05. 03. szombat 20:05), amit ide kattintva olvashatsz)

jó reggelt! kissé elkésve, de örömmel konstatálva, nem megtőrve ismét láthatunk a "pályán"!


Igen, mindenki elindult hozzád!
(Ez egy válasz X üzenetére (2008. 05. 03. szombat 17:22), amit ide kattintva olvashatsz)
2008. 05. 03. szombat 17:22


Törölt felhasználó (21812)
VIP
Admin

Megjöttem és mindenki eltűnt. Ezt most vegyem célzásnak?

Békáphátod....
6napig jawították a gépem...bexart...csák úgy...se szó se beszéd...
De mifaxot csináltak wele 6 napig???????
Ma kaptam wissza 16:15 órakor...szerinted???
Őrület wót 6 nápig gép nélkül...ígaz kaptam egy laposat kölcsönbe de azt nm tudtam rágerjeszteni a net-re...gázos...waok...ugyeee?!
(Ez egy válasz surdapapa üzenetére (2008. 04. 30. szerda 13:53), amit ide kattintva olvashatsz)
2008. 04. 30. szerda 13:53

6napig jawították a gépem...bexart...csák úgy...se szó se beszéd...

De mifaxot csináltak wele 6 napig???????
Ma kaptam wissza 16:15 órakor...szerinted???

Őrület wót 6 nápig gép nélkül...ígaz kaptam egy laposat kölcsönbe de azt nm tudtam rágerjeszteni a net-re...gázos...waok...ugyeee?!


a búbánatos f@szom Neked!
Te se tolod bé azt a rossz orcádat a nappaliba!
kiatökömet zrikáljak ha ránk se nyitod a nappali ajtaját?????
ja emiatt meg a gyurka segge triplázva lesz szétrúgva!
még az F1ről se írt egy kib@szott sort se!
Te se tolod bé azt a rossz orcádat a nappaliba!
kiatökömet zrikáljak ha ránk se nyitod a nappali ajtaját?????
ja emiatt meg a gyurka segge triplázva lesz szétrúgva!
még az F1ről se írt egy kib@szott sort se!

Megjöttem és mindenki eltűnt. Ezt most vegyem célzásnak?

Sztem a napokban összejön
(Ez egy válasz X üzenetére (2008. 05. 02. péntek 23:07), amit ide kattintva olvashatsz)
2008. 05. 02. péntek 23:07

Törölt felhasználó (164763)

Már nagyon hiányollak! Remélem hamarosan beszélünk.
Pussz.
Pussz.
Már nagyon hiányollak! Remélem hamarosan beszélünk.
Pussz. (Ez egy válasz X üzenetére (2008. 05. 02. péntek 22:17), amit ide kattintva olvashatsz)
2008. 05. 02. péntek 22:17
Pussz. (Ez egy válasz X üzenetére (2008. 05. 02. péntek 22:17), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
VIP
Admin

Üdvözletem!
Odahaza voltam a szülővárosomban ballagáson.
Jártam a régi sulimban. Fura érzés volt.
Amint lehet, visszaolvasok.
Addig is puszi mindenkinek és kellemes hétvégét!
Odahaza voltam a szülővárosomban ballagáson.
Jártam a régi sulimban. Fura érzés volt.
Amint lehet, visszaolvasok.
Addig is puszi mindenkinek és kellemes hétvégét!
Üdvözletem!
Odahaza voltam a szülővárosomban ballagáson.
Jártam a régi sulimban. Fura érzés volt.
Amint lehet, visszaolvasok.
Addig is puszi mindenkinek és kellemes hétvégét!
Odahaza voltam a szülővárosomban ballagáson.
Jártam a régi sulimban. Fura érzés volt.
Amint lehet, visszaolvasok.
Addig is puszi mindenkinek és kellemes hétvégét!

Szia nappalisok
Hátha betéved valaki gondoltam vendégül látom


Akkor egy pár link:
Birkapörkölt 1
Jászsági Birkapörkölt
Karcagi birkapörkölt
Birkapörkölt 2
Karcag és Jászberény... Ennél jott "Alföld" nemigen kell. Karcag szinte az Alföld szíve, birkatenyésztése századokra mutat vissza.

Minden magyaros "pörkölt" ételnek alapja a hagyma-pirospaprika-csöves paprika-paradicsom kombináció.
A paradics és a paprika az ízük mellett levet adnak az ételhez, mely jobb, mint a víz.
A hagyma meg? Minél több, annál sűrűbb, annál szaftosabb az étel! Épp a sok hagymától lesz sűrű, szaftos a pörkölt, és nem "leves", "leveses" és híg. A hagyma a hosszú főzési idő alatt teljesen szétfő, elveszti erejét (annak javát már az elején, a dinszteléskor elveszíti), tehát nem kell félni, hogy "hagymaízű" lesz az étel, ha túl sok hagymát használunk.
Én úgy szoktam számolni, hogy 1 kg húsonként veszek 1 nagy fej vöröshagymát. A bográcsosnál ennek a duplája is elfér.
Ad apropó, fenntartom, amit írtam, az is "klasszikus" birkapöri.

Törölt felhasználó (52127)

Én most "szembe "fogok szállni Veled...
tudod,hol készitik az eredeti és páratlan birkapörit???...az ALFÖLDÖN...(ugye nem kell mondanom..hogy kiktöl ered ez a nemes és fenséges eledel)...na...ezek szerint...TE SEM ettél még igazi ilyent....mert egyáltalán nem igy készül....
eleve a füszerek...a son,paprikán,borson kivül(hagymán,f.hagymán kivül) semmi mást sem raknak bele...!!!!!!!!!!!!!!
a hagyma mennyisége is nagyon kevés...(már mint amit TE irtál)...hiszen...attol lesz igazán jo szaftos...nem pedig leveses....
(amikor kész...ugy kellene kinéznie..mintha lekvár volna...annyira fííínoman szaftosan)
tehát...váltig állitom...nem a TE leirtad az igazi klasszikus birkapöri!!!!!!!!!

tudod,hol készitik az eredeti és páratlan birkapörit???...az ALFÖLDÖN...(ugye nem kell mondanom..hogy kiktöl ered ez a nemes és fenséges eledel)...na...ezek szerint...TE SEM ettél még igazi ilyent....mert egyáltalán nem igy készül....

eleve a füszerek...a son,paprikán,borson kivül(hagymán,f.hagymán kivül) semmi mást sem raknak bele...!!!!!!!!!!!!!!
a hagyma mennyisége is nagyon kevés...(már mint amit TE irtál)...hiszen...attol lesz igazán jo szaftos...nem pedig leveses....
(amikor kész...ugy kellene kinéznie..mintha lekvár volna...annyira fííínoman szaftosan)

tehát...váltig állitom...nem a TE leirtad az igazi klasszikus birkapöri!!!!!!!!!


Hogy, miért nem írtam tovább......
A gyöngyvirág a másik gyengém......
(Ez egy válasz Bandur üzenetére (2008. 05. 01. csütörtök 21:06), amit ide kattintva olvashatsz)
2008. 05. 01. csütörtök 21:06

A gyöngyvirág a másik gyengém......





Még kicsit tovább irtad volna biztos meredezne a fiuk "májusfája"

Még kicsit tovább irtad volna biztos meredezne a fiuk "májusfája"
(Ez egy válasz zelli üzenetére (2008. 05. 01. csütörtök 17:38), amit ide kattintva olvashatsz)
2008. 05. 01. csütörtök 17:38


Sziasztok Kedveseim!
Jöttem benézni, hogy mi van Veletek!
Fiúk, tessék szépen "májusfát" állítani!
Május a kedvenc hónapom!
Csak lenne olyan, mint akár húsz éve!
Könnyed kis pólóban (bimbóim a kissé még hűvös szellőtől ágaskodtak), rövid (nem extramini, mai "macás-cuccban") szoknyácskában, belebódulva egyik kedvenc illatomba, az orgonáéba......
Szóval élvezzétek a MÁJUS varázsát!

Jöttem benézni, hogy mi van Veletek!
Fiúk, tessék szépen "májusfát" állítani!

Május a kedvenc hónapom!

Csak lenne olyan, mint akár húsz éve!
Könnyed kis pólóban (bimbóim a kissé még hűvös szellőtől ágaskodtak), rövid (nem extramini, mai "macás-cuccban") szoknyácskában, belebódulva egyik kedvenc illatomba, az orgonáéba......
Szóval élvezzétek a MÁJUS varázsát!


Sziasztok Kedveseim!
Jöttem benézni, hogy mi van Veletek!
Fiúk, tessék szépen "májusfát" állítani!
Május a kedvenc hónapom!
Csak lenne olyan, mint akár húsz éve!
Könnyed kis pólóban (bimbóim a kissé még hűvös szellőtől ágaskodtak), rövid (nem extramini, mai "macás-cuccban") szoknyácskában, belebódulva egyik kedvenc illatomba, az orgonáéba......
Szóval élvezzétek a MÁJUS varázsát!

Jöttem benézni, hogy mi van Veletek!
Fiúk, tessék szépen "májusfát" állítani!

Május a kedvenc hónapom!

Csak lenne olyan, mint akár húsz éve!
Könnyed kis pólóban (bimbóim a kissé még hűvös szellőtől ágaskodtak), rövid (nem extramini, mai "macás-cuccban") szoknyácskában, belebódulva egyik kedvenc illatomba, az orgonáéba......
Szóval élvezzétek a MÁJUS varázsát!



Kellemes pihenést a hosszú hétvégén, aztán a fiúk necsak májusfát állitsanak


Sziasztok napalisok kicsit rég voltam erre felé,de ugy látom nem sok minden változott(remélem nem olvastam el semmi fontosat)

Én most "szembe "fogok szállni Veled...
tudod,hol készitik az eredeti és páratlan birkapörit???...az ALFÖLDÖN...(ugye nem kell mondanom..hogy kiktöl ered ez a nemes és fenséges eledel)...na...ezek szerint...TE SEM ettél még igazi ilyent....mert egyáltalán nem igy készül....
eleve a füszerek...a son,paprikán,borson kivül(hagymán,f.hagymán kivül) semmi mást sem raknak bele...!!!!!!!!!!!!!!
a hagyma mennyisége is nagyon kevés...(már mint amit TE irtál)...hiszen...attol lesz igazán jo szaftos...nem pedig leveses....
(amikor kész...ugy kellene kinéznie..mintha lekvár volna...annyira fííínoman szaftosan)
tehát...váltig állitom...nem a TE leirtad az igazi klasszikus birkapöri!!!!!!!!!
(Ez egy válasz DrAnthony üzenetére (2008. 04. 30. szerda 23:55), amit ide kattintva olvashatsz)
2008. 04. 30. szerda 23:55

tudod,hol készitik az eredeti és páratlan birkapörit???...az ALFÖLDÖN...(ugye nem kell mondanom..hogy kiktöl ered ez a nemes és fenséges eledel)...na...ezek szerint...TE SEM ettél még igazi ilyent....mert egyáltalán nem igy készül....

eleve a füszerek...a son,paprikán,borson kivül(hagymán,f.hagymán kivül) semmi mást sem raknak bele...!!!!!!!!!!!!!!
a hagyma mennyisége is nagyon kevés...(már mint amit TE irtál)...hiszen...attol lesz igazán jo szaftos...nem pedig leveses....
(amikor kész...ugy kellene kinéznie..mintha lekvár volna...annyira fííínoman szaftosan)

tehát...váltig állitom...nem a TE leirtad az igazi klasszikus birkapöri!!!!!!!!!



Nos, akkor 2 féle recept, mindkettő igazi kunsági.
Az egyik nagyon-nagy odafigyelést és türelmet igényel, és kizárólag bográcsban készíthető el, a másik házilag is.
Lássuk először a "házi"-t.
Alapanyagok:
- zsír (a birka olajon NEM készíthető!)
- kb 1,5 kg színhús birka (faggyús részektől megtisztítva),
- kb fél kg belsőség (szív, máj)
- pár csontos rész
- kb 3-4 nagy fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2 nagy TV paprika
- 2 paradicsom
Fűszerek: só, bors, pirospaprika, kevés őrölt kömény, 1-2 babérlevél, gulyáskrém, Erős Pista.
A hagymát ledinszteljük, bele a kockára vágott hús. Amikor a hús elveszti a színét és levet ereszt, mehet bele a TV paprika és paradics (kockára vágva). Kis párolás együtt, majd a tűzről lehúzva meghintjük piros paprikával (szép színe legyen), összekeverjük, és felöntjük vízzel.
Ekkor kerüljön bele a belsőség is a máj kivételével. Mehet bele a csont is (azért nagyobb csont, hogy a végén kivehessük. Ja, ide írom, vigyázzunk a birka bontásával, ne legyen szilánkos, a birka csontja hajlamos rá).
Mehetnek bele a fűszerek, só, bors, a 2 babérlevél (enyhíti a bírka erős, faggyús illatát és ízét), a gulyáskrém, egy kevés őrölt kömény. Ha csípősen szeretjük, akkor Erős Pista. Ja, és a fokhagyma is, összevágva, összenyomva, ízlés szerint.
Annyi vízzel engedjük csak fel, h épp ellepje, lassú tűzön, "rövid lén" főzzük, a vizet mindig pótoljuk inkább. Szaftja legyen, ne leve!
Amikor a hús már kész, mehet bele a máj (ekkor a csont kivehető
, hogy ne keményedjen meg nagyon. Ezzel még 3 perc főzés, és kész is.
A bográcsos: Nagy-nagy odafigyelést igényel, nem egyszerű, de a hatás és az eredmény fenomenális.
A hozzávalók ugyanazok, annyi különbséggel, hogy több csont kell hozzá, és jóval több vöröshagyma, paprika-paradicsom kell hozzá (kb duplaannyi hagyma és 3X annyi paprika-paradicsom).
A bogrács aljára helyezzük a csontokat. Alá bőségsen menjen zsír. Ráhalmozunk kb 3-4 fej apróra vágott vöröshagymát, erre a kockára vágott húst, erre ismét egy réteg hagymát (a másik adagot), erre a belsőségeket, végül a tetejére a paprika és a paradicsom.
Nagyon-nagyon lassú tűzön kezdjük el ezt főzni, VÍZ NÉLKÜL!! A hús, a sok hagyma és paprika-paradics engedni fog annyi levet, hogy saját levében fog megfőni! Ha a hagymát kicsit megsózzuk, hamarabb enged levet.
Ha jól csináljuk, szép lassan el kezd rotyogni, és levet engedni. Amikor a saját leve ellepi, akkor mehet rá a pirospaprika, a bors, a kömény és a babérlevél.
Nem keverjük, csak rázogatjuk, nagyon lassan főzzük. A végén menjen itt is bele a máj, hogy ne keményedjen meg.
Ez az "igazi", "klasszikus" birkapöri.
Jó étvágyat!
Az egyik nagyon-nagy odafigyelést és türelmet igényel, és kizárólag bográcsban készíthető el, a másik házilag is.
Lássuk először a "házi"-t.
Alapanyagok:
- zsír (a birka olajon NEM készíthető!)
- kb 1,5 kg színhús birka (faggyús részektől megtisztítva),
- kb fél kg belsőség (szív, máj)
- pár csontos rész
- kb 3-4 nagy fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2 nagy TV paprika
- 2 paradicsom
Fűszerek: só, bors, pirospaprika, kevés őrölt kömény, 1-2 babérlevél, gulyáskrém, Erős Pista.
A hagymát ledinszteljük, bele a kockára vágott hús. Amikor a hús elveszti a színét és levet ereszt, mehet bele a TV paprika és paradics (kockára vágva). Kis párolás együtt, majd a tűzről lehúzva meghintjük piros paprikával (szép színe legyen), összekeverjük, és felöntjük vízzel.
Ekkor kerüljön bele a belsőség is a máj kivételével. Mehet bele a csont is (azért nagyobb csont, hogy a végén kivehessük. Ja, ide írom, vigyázzunk a birka bontásával, ne legyen szilánkos, a birka csontja hajlamos rá).
Mehetnek bele a fűszerek, só, bors, a 2 babérlevél (enyhíti a bírka erős, faggyús illatát és ízét), a gulyáskrém, egy kevés őrölt kömény. Ha csípősen szeretjük, akkor Erős Pista. Ja, és a fokhagyma is, összevágva, összenyomva, ízlés szerint.
Annyi vízzel engedjük csak fel, h épp ellepje, lassú tűzön, "rövid lén" főzzük, a vizet mindig pótoljuk inkább. Szaftja legyen, ne leve!
Amikor a hús már kész, mehet bele a máj (ekkor a csont kivehető

A bográcsos: Nagy-nagy odafigyelést igényel, nem egyszerű, de a hatás és az eredmény fenomenális.
A hozzávalók ugyanazok, annyi különbséggel, hogy több csont kell hozzá, és jóval több vöröshagyma, paprika-paradicsom kell hozzá (kb duplaannyi hagyma és 3X annyi paprika-paradicsom).
A bogrács aljára helyezzük a csontokat. Alá bőségsen menjen zsír. Ráhalmozunk kb 3-4 fej apróra vágott vöröshagymát, erre a kockára vágott húst, erre ismét egy réteg hagymát (a másik adagot), erre a belsőségeket, végül a tetejére a paprika és a paradicsom.
Nagyon-nagyon lassú tűzön kezdjük el ezt főzni, VÍZ NÉLKÜL!! A hús, a sok hagyma és paprika-paradics engedni fog annyi levet, hogy saját levében fog megfőni! Ha a hagymát kicsit megsózzuk, hamarabb enged levet.
Ha jól csináljuk, szép lassan el kezd rotyogni, és levet engedni. Amikor a saját leve ellepi, akkor mehet rá a pirospaprika, a bors, a kömény és a babérlevél.
Nem keverjük, csak rázogatjuk, nagyon lassan főzzük. A végén menjen itt is bele a máj, hogy ne keményedjen meg.
Ez az "igazi", "klasszikus" birkapöri.
Jó étvágyat!
A méreg csak "kiváltságosoknak" jár...
(Ez egy válasz surdapapa üzenetére (2008. 04. 30. szerda 14:30), amit ide kattintva olvashatsz)
2008. 04. 30. szerda 14:30


ha a dokitól kéred a receptet akkor tuti a piros paprika helyett valami mérget kell hintened a kaja tetejére!
kellemes hosszú hétvégét mindenkinek!
legyetek keveset a gép előtt!
és szeretkezzetek sokat a szabadban!


kellemes hosszú hétvégét mindenkinek!
legyetek keveset a gép előtt!
és szeretkezzetek sokat a szabadban!



Nos, akkor 2 féle recept, mindkettő igazi kunsági.
Az egyik nagyon-nagy odafigyelést és türelmet igényel, és kizárólag bográcsban készíthető el, a másik házilag is.
Lássuk először a "házi"-t.
Alapanyagok:
- zsír (a birka olajon NEM készíthető!)
- kb 1,5 kg színhús birka (faggyús részektől megtisztítva),
- kb fél kg belsőség (szív, máj)
- pár csontos rész
- kb 3-4 nagy fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2 nagy TV paprika
- 2 paradicsom
Fűszerek: só, bors, pirospaprika, kevés őrölt kömény, 1-2 babérlevél, gulyáskrém, Erős Pista.
A hagymát ledinszteljük, bele a kockára vágott hús. Amikor a hús elveszti a színét és levet ereszt, mehet bele a TV paprika és paradics (kockára vágva). Kis párolás együtt, majd a tűzről lehúzva meghintjük piros paprikával (szép színe legyen), összekeverjük, és felöntjük vízzel.
Ekkor kerüljön bele a belsőség is a máj kivételével. Mehet bele a csont is (azért nagyobb csont, hogy a végén kivehessük. Ja, ide írom, vigyázzunk a birka bontásával, ne legyen szilánkos, a birka csontja hajlamos rá).
Mehetnek bele a fűszerek, só, bors, a 2 babérlevél (enyhíti a bírka erős, faggyús illatát és ízét), a gulyáskrém, egy kevés őrölt kömény. Ha csípősen szeretjük, akkor Erős Pista. Ja, és a fokhagyma is, összevágva, összenyomva, ízlés szerint.
Annyi vízzel engedjük csak fel, h épp ellepje, lassú tűzön, "rövid lén" főzzük, a vizet mindig pótoljuk inkább. Szaftja legyen, ne leve!
Amikor a hús már kész, mehet bele a máj (ekkor a csont kivehető
, hogy ne keményedjen meg nagyon. Ezzel még 3 perc főzés, és kész is.
A bográcsos: Nagy-nagy odafigyelést igényel, nem egyszerű, de a hatás és az eredmény fenomenális.
A hozzávalók ugyanazok, annyi különbséggel, hogy több csont kell hozzá, és jóval több vöröshagyma, paprika-paradicsom kell hozzá (kb duplaannyi hagyma és 3X annyi paprika-paradicsom).
A bogrács aljára helyezzük a csontokat. Alá bőségsen menjen zsír. Ráhalmozunk kb 3-4 fej apróra vágott vöröshagymát, erre a kockára vágott húst, erre ismét egy réteg hagymát (a másik adagot), erre a belsőségeket, végül a tetejére a paprika és a paradicsom.
Nagyon-nagyon lassú tűzön kezdjük el ezt főzni, VÍZ NÉLKÜL!! A hús, a sok hagyma és paprika-paradics engedni fog annyi levet, hogy saját levében fog megfőni! Ha a hagymát kicsit megsózzuk, hamarabb enged levet.
Ha jól csináljuk, szép lassan el kezd rotyogni, és levet engedni. Amikor a saját leve ellepi, akkor mehet rá a pirospaprika, a bors, a kömény és a babérlevél.
Nem keverjük, csak rázogatjuk, nagyon lassan főzzük. A végén menjen itt is bele a máj, hogy ne keményedjen meg.
Ez az "igazi", "klasszikus" birkapöri.
Jó étvágyat! (Ez egy válasz erdokerulo üzenetére (2008. 04. 30. szerda 12:34), amit ide kattintva olvashatsz)
2008. 04. 30. szerda 12:34
Az egyik nagyon-nagy odafigyelést és türelmet igényel, és kizárólag bográcsban készíthető el, a másik házilag is.
Lássuk először a "házi"-t.
Alapanyagok:
- zsír (a birka olajon NEM készíthető!)
- kb 1,5 kg színhús birka (faggyús részektől megtisztítva),
- kb fél kg belsőség (szív, máj)
- pár csontos rész
- kb 3-4 nagy fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2 nagy TV paprika
- 2 paradicsom
Fűszerek: só, bors, pirospaprika, kevés őrölt kömény, 1-2 babérlevél, gulyáskrém, Erős Pista.
A hagymát ledinszteljük, bele a kockára vágott hús. Amikor a hús elveszti a színét és levet ereszt, mehet bele a TV paprika és paradics (kockára vágva). Kis párolás együtt, majd a tűzről lehúzva meghintjük piros paprikával (szép színe legyen), összekeverjük, és felöntjük vízzel.
Ekkor kerüljön bele a belsőség is a máj kivételével. Mehet bele a csont is (azért nagyobb csont, hogy a végén kivehessük. Ja, ide írom, vigyázzunk a birka bontásával, ne legyen szilánkos, a birka csontja hajlamos rá).
Mehetnek bele a fűszerek, só, bors, a 2 babérlevél (enyhíti a bírka erős, faggyús illatát és ízét), a gulyáskrém, egy kevés őrölt kömény. Ha csípősen szeretjük, akkor Erős Pista. Ja, és a fokhagyma is, összevágva, összenyomva, ízlés szerint.
Annyi vízzel engedjük csak fel, h épp ellepje, lassú tűzön, "rövid lén" főzzük, a vizet mindig pótoljuk inkább. Szaftja legyen, ne leve!
Amikor a hús már kész, mehet bele a máj (ekkor a csont kivehető

A bográcsos: Nagy-nagy odafigyelést igényel, nem egyszerű, de a hatás és az eredmény fenomenális.
A hozzávalók ugyanazok, annyi különbséggel, hogy több csont kell hozzá, és jóval több vöröshagyma, paprika-paradicsom kell hozzá (kb duplaannyi hagyma és 3X annyi paprika-paradicsom).
A bogrács aljára helyezzük a csontokat. Alá bőségsen menjen zsír. Ráhalmozunk kb 3-4 fej apróra vágott vöröshagymát, erre a kockára vágott húst, erre ismét egy réteg hagymát (a másik adagot), erre a belsőségeket, végül a tetejére a paprika és a paradicsom.
Nagyon-nagyon lassú tűzön kezdjük el ezt főzni, VÍZ NÉLKÜL!! A hús, a sok hagyma és paprika-paradics engedni fog annyi levet, hogy saját levében fog megfőni! Ha a hagymát kicsit megsózzuk, hamarabb enged levet.
Ha jól csináljuk, szép lassan el kezd rotyogni, és levet engedni. Amikor a saját leve ellepi, akkor mehet rá a pirospaprika, a bors, a kömény és a babérlevél.
Nem keverjük, csak rázogatjuk, nagyon lassan főzzük. A végén menjen itt is bele a máj, hogy ne keményedjen meg.
Ez az "igazi", "klasszikus" birkapöri.
Jó étvágyat! (Ez egy válasz erdokerulo üzenetére (2008. 04. 30. szerda 12:34), amit ide kattintva olvashatsz)

Köll, nem köll, mán megettem mindet. Egyébként tényleg elég kevés volt.
Még éhesebb lettem.
Télleg! Nincs itt a doki barátod?
Szükségem lenne egy jó kis kunsági birkapörkölt receptre. Nem tudtok véltlenül?

Még éhesebb lettem.
Télleg! Nincs itt a doki barátod?

ha a dokitól kéred a receptet akkor tuti a piros paprika helyett valami mérget kell hintened a kaja tetejére!
kellemes hosszú hétvégét mindenkinek!
legyetek keveset a gép előtt!
és szeretkezzetek sokat a szabadban!
(Ez egy válasz erdokerulo üzenetére (2008. 04. 30. szerda 14:25), amit ide kattintva olvashatsz)
2008. 04. 30. szerda 14:25


kellemes hosszú hétvégét mindenkinek!
legyetek keveset a gép előtt!
és szeretkezzetek sokat a szabadban!




Doki! Mi lesz a birkapörkölt receptemmel?
Éhen fog halni a család, ha elszarom...
Lásd:#20718 hsz-emet...
Éhen fog halni a család, ha elszarom...

Lásd:#20718 hsz-emet...