Nemár!!
Volt egy egyszerű felvetésem, erre vita lett belőle.
Annyi az egész, hogy én sem akarom sem megtanulni a román nyelvet, sem szótárazgatni. Ezért kértem, hogy a fordítás legyen alatta.
Volt egy egyszerű felvetésem, erre vita lett belőle.
Annyi az egész, hogy én sem akarom sem megtanulni a román nyelvet, sem szótárazgatni. Ezért kértem, hogy a fordítás legyen alatta.
Home! Easy boy....

Ez egy kifejezés, szólás, úgymond, hozzávetőlegesen azt jelenti: Akit sokáig nem látunk, bizony el is felejthetjük... Szó szrint: A szemeket(tekintetet), amelye(t)ket nem látunk, elfelejtjük.
Azért ez ne legyen probléma, dobjatok egy mélt a katicika28@freemail.hu-ra, oszt már meg is oldódott a nagy rejtély!
(Ez egy válasz MmePrune üzenetére (2007. 02. 22. csütörtök 09:06), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 02. 22. csütörtök 09:06
Azért ez ne legyen probléma, dobjatok egy mélt a katicika28@freemail.hu-ra, oszt már meg is oldódott a nagy rejtély!

Ochii care nu se vad se uita...itt ez a mondat...nincs kéznél szótáram, így a nethez fordultam segítségért...ochii: not found...care:aki, amely, mely...nu: nem...se: magát...vad: rév, gázló...uita: not found
és most? ez még hagyján, de a múltkor is volt egy mondat, amit ugyanígy nem tudtam lefordítani, sőt ott egy szónak kb. 5-6 jelentése volt
mindevvel azt szerettem volna mondani, hogy nem feltétlenül elég a szótár hozzá..de nem kell ebből gondot csinálni...vagy átlépünk érdektelenül felette, vagy megkérdezzük az illetékeseket
én ez utóbbit választottam:)
és most? ez még hagyján, de a múltkor is volt egy mondat, amit ugyanígy nem tudtam lefordítani, sőt ott egy szónak kb. 5-6 jelentése volt
mindevvel azt szerettem volna mondani, hogy nem feltétlenül elég a szótár hozzá..de nem kell ebből gondot csinálni...vagy átlépünk érdektelenül felette, vagy megkérdezzük az illetékeseket
feleslegesen öntöd az olajat a tűzre...állj le te is...én sem kedvelek minden nációt...de magyarok között is pont annyi érdemtelen senki van, mint bármely nép tagjai között...azonkívül ez nem az az oldal, ahol megvitathatnánk a népimádatok bennünk felállított rangsorát...ha nem hagyjátok abba indítványozni fogom a megtorlást

A nem látott szemeket elfelejtik.
(Valahogy igy...)
Szerintem at kell lepni felette,ha meg erdekel ra lehet kerdezni. Hogy ki-kit szeret vagy utal.....ki a turot erdekel?
Reszemröl elcsuszott egy par roman mondatocska,mivel hirtelen az pattant be. Ha mar ott születtünk,meg nöttünk fel, vallalnunk kell ezt az "oldalunkat" is,megtagadasat primitivnek latom.
Tudomasom szerint nem volt egy direkt szemelyhez intezett hsz. sem,hogy muszaly lett volna megerteni,inkabb monologok hangzottak el.
En nem szeretek es nem utallok egy nemzetet se,csak egyeneket.
(Ez egy válasz MmePrune üzenetére (2007. 02. 22. csütörtök 09:06), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 02. 22. csütörtök 09:06
(Valahogy igy...)
Szerintem at kell lepni felette,ha meg erdekel ra lehet kerdezni. Hogy ki-kit szeret vagy utal.....ki a turot erdekel?
Reszemröl elcsuszott egy par roman mondatocska,mivel hirtelen az pattant be. Ha mar ott születtünk,meg nöttünk fel, vallalnunk kell ezt az "oldalunkat" is,megtagadasat primitivnek latom.
Tudomasom szerint nem volt egy direkt szemelyhez intezett hsz. sem,hogy muszaly lett volna megerteni,inkabb monologok hangzottak el.
En nem szeretek es nem utallok egy nemzetet se,csak egyeneket.

Ochii care nu se vad se uita...itt ez a mondat...nincs kéznél szótáram, így a nethez fordultam segítségért...ochii: not found...care:aki, amely, mely...nu: nem...se: magát...vad: rév, gázló...uita: not found
Hát a "nagy többség" szerintem itt MAGYAR anyanyelvű, románul NEM beszélő, románul NEM tudó, és feltehetően megtanulni NEM akaró ember. Akik egy magyar site magyar nyelvű fórumában lehetőleg magyar nyelvű hsz-eket akarnának olvasni anélkül, hogy ehhez szótárazniuk kellene... Mint ahogy Mme Prune is írta, a netes szótár sz@rt se ér, sok mindent nem talál meg, sok szónak 100 jeletését adja ki, stb., stb., stb. Én speciel nem érzem, hogy javamra válna a román nyelv behatóbb ismerete, és sztem a legtöbb itteni fórumozó is így gondolkodik. Nem érzem, hogy a román nyelv számomra hasznos lenne.
Garmadával nincsenek is, de azért pl. Szoni vagy Katicika esetében elő szokott fordulni. Az meg ne tunyaság kérdése sztem, hogy ha valaki nem akar megtanulni egy adott nyelvet. Ezen kívül sztem inkább ennek a pár embernek kellene a nagy többséghez idomulniuk, és nem a többségtől elvárniuk, hogy szótárat szerezzenek be, megtanulják a nyelvet, fordítgassanak, stb. Nem?
Speciel erre finoman megkértem már Szonit, majdnem vita és sértődés lett a vége..
én sem szóltam! ezt beszoptad! azt meg annak gondolod aminek akarod! te jöttél a kiválasztott szöveggel! akkor én meg arra azt hihetném, hogy az ária fajra gondolsz! na akkor te is vigyázz, ki ne tiltsanak, ilyen hozzászólásért! a tiéd is többértelmű! én is gondolhatok belőle akármit! és semmi konkrét utalásom nincs! csak lehet félre értelmezed! nem tudom hány éves vagy, de idősebb mint én gondolom, hát meg kell mondanom, hogy a gondolkodásod zsengébb, mint a friss kutyaszar!
Na téged is kiválaszthattak volna akkor, meg a szüleidet is. (****)Én nem tudom te miért gondolod azt, hogy a te válaszod felnőttesebb! Vazzeg egy érett felnőtt nem szövegel vissza egy kisp****-nek! Hanem ráhagyja! Eredj már! Te ugyanolyan nevetséges vagy akkor mint én!
(álljatok le, főleg avval, amivel vicceltél! nagyon bántja a szememet...mmeprune)
(álljatok le, főleg avval, amivel vicceltél! nagyon bántja a szememet...mmeprune)
Nem tudom, lehet, hogy csak engem zavar:
megkérhetném Romániában élő fórumozóinkat, hamár románul írnak, legyenek szívesek zárójelben, vagy ahogy gondolják lefordítani magyarra?
Köszönöm
megkérhetném Romániában élő fórumozóinkat, hamár románul írnak, legyenek szívesek zárójelben, vagy ahogy gondolják lefordítani magyarra?
Köszönöm
ez most egy kivánság? várod, hogy beteljesüljön? nagyon hamar? :)
Nagyon szépen köszönöm!
(Ez egy válasz MmePrune üzenetére (2007. 02. 19. hétfő 20:41), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 02. 19. hétfő 20:41

minden kívánságod így teljesüljön:):):):)és ilyen gyorsan:):):):)
minden kívánságod így teljesüljön:):):):)és ilyen gyorsan:):):):)
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 02. 19. hétfő 20:39), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 02. 19. hétfő 20:39
Törölt felhasználó (7767)

Valaki - lécci! -, javítsa ki a linket: az usa szóba bekerült egy %20, ezért hibás az URL... Előre is köszi. Katinka
Valaki - lécci! -, javítsa ki a linket: az usa szóba bekerült egy %20, ezért hibás az URL... Előre is köszi. Katinka

Nem tudtam ellenállni: még egy szépség :)
Aztán még egy a linkkel, hogy gyönyörködhessen mindenki!
Oké értem, de akkor is egy tengeri bigyő. Bármire is hasonlít.
Bocsi hogy leszóltam.
Bocsi hogy leszóltam.
kösz ez kedves nem is gondoltam rá ekkora sikert fog ajatni a a tenger ronda állat megnevezés és most lejrok pár solyt csak ezé hogy nehéz legyen elolvasni és lehetőleg tagolás nélkül hello
(na én nem így írok)
(na én nem így írok)