Ha Egely olyan nagy koponya lenne,akkor nem a garázsban mukucsolna,hanem minimum a KFK-ban budán.Sok mindent nem ismerünk oké,de a vízzel hajtott autó,amiket garázsokban rejtegetnek az arab bérgyilkosok elől,kissé nevetséges.
Megy valaki Szegedre a hétvégén (Tuning Show 2007 Szeged)?
Pedig ez így van szerintem,és amekkora cég a toyota ez nekik nem probléma.Persze biztos dolgoznak külsősök is a cégnek,de ezt a seat függőségéhez nem lehet hasonlítani,ahol nincs önálló modell,csak önálló dizájn.
Ezzel én nem is vitatkozom,de hogy eddig nem használták,az nem az olajlobbi aknamunkája szerintem.Környezetvédelmi szempontok miatt kezdek a fejlesztésébe a nyolcvanas évek végén,és a fiat volt az első aki kihozta a piacra.
Javaslom olvass Egely Györgytől,ott aztán van minden!Engem felbosszant,áltudományos szenzációhajhász írásaival.
A második világháborús vadászgépek injektorosak voltak,no de annak semmi köze a mai technológiához.Kerestem,de nem találtam semmit a shermann-ról,ezért inkább nem kötök bele,de azért nem hinném hogy a piezókristályon kívül más köze is volt a common-rail-hez,ez inkább érdekes visszautalás lehet,mintsem a technológia jegelése.
Légyszives magyarázd el nekem hogy működik az üzemanyag adagolása Common rail motorokban "mechanikus erőhatásra".
A toyota önálló,önállóan fejleszt és nem áll mögötte más autógyár.Konkrétumot nem említettél,eddíg én egy motorcseréről tudok a Vw-vel,ja meg a toyota hilux-vw taro egyezésről,ami 100% toyota.A Common rail lényege tudtommal a közös nyomócső,és az elektromos porlasztószelep,és ez nem létezett korábban,ugyanis ennek feltétele a vezérlőelektronika,a példádnak nem sok köze van a common-rail technológiához,ugyanis te benzinmotorról írsz szerintem.
Az skf szintén hangzatos név,amúgy a kínai cx-ben jobban bízom harmadannyi pénzért.A volvónak a legjobb marketing húzás volt hogy 30 éven keresztül a biztonságot szajkózta,aki nem gyárt kisautót annak könnyű a biztonsággal példálózni.Komoly versenyben mindíg kikap a márkatársaktól,a preztizse sokkal magasabb mint az értéke.Képesek voltak egy akkori luxusautóba /940-960/ berakni a Vw Lt teherautó dízelmotorját,biztos az volt a piacon a legolcsóbb.
(Ez egy válasz Yocoo üzenetére (2007. 03. 21. szerda 23:56), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 03. 21. szerda 23:56

A Volvo soha ne mvolt átbaszás, az egész Ford csoportban (tehát az összes autógyár ami a Ford tulajdonában van) a legkisebb méretű váltót a Volvo mérnökei csinálják, és a Volvo köztudottan az egyik elgbiztonságosabb autómárka.
A Volvo eredetileg csapágyakat készített, SKF néven ami a csapágyak között a mai napig a legnagyobb név. A Volvo szó latinul azt jelenti "gördülök".
A Volvo nevéhez fűződik a 3 pontos biztonsági öv kifejlesztése és szériaéretté válása.
Előtte csak 2 pontos biztonsági övek léteztek, amik a hasat ölelték át, a vállat nem. A vállnál elhejezett 3. pont volt az újítás.
A Fordok azért olcsóbbak a Volvoknál mert a Volvo ragaszkodik a saját fejlesztésű, drágább ámde az autót biztonságosabbá tevő eszközeihez.
A Volvo eredetileg csapágyakat készített, SKF néven ami a csapágyak között a mai napig a legnagyobb név. A Volvo szó latinul azt jelenti "gördülök".
A Volvo nevéhez fűződik a 3 pontos biztonsági öv kifejlesztése és szériaéretté válása.
Előtte csak 2 pontos biztonsági övek léteztek, amik a hasat ölelték át, a vállat nem. A vállnál elhejezett 3. pont volt az újítás.
A Fordok azért olcsóbbak a Volvoknál mert a Volvo ragaszkodik a saját fejlesztésű, drágább ámde az autót biztonságosabbá tevő eszközeihez.
Nem értek veled egyet!A japán autógyárak teljesen függetlenek az olajlobbitól,mért ne fejlesztenének szabadon?A fizika a gond,egyre nehezebb a hatásfokot javítani.Különben is a vevőket nem a műszaki tartalom érdekli.Azért a Lexusok hibridhajtása,vagy az üzemanyagcella lassan betör.
Ennek ellentmond az,hogy a katonai járművek mindíg elavultabbak utcán futó társaiknál,ugyanis ott nincs verseny csak sok kenőpénz.
(Ez egy válasz Yocoo üzenetére (2007. 03. 22. csütörtök 08:40), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 03. 22. csütörtök 08:40

Az üzemanyag egy érdekes kérdés mert, már a T-modell (pedig az sem mai darab) motorját is úgy tervezték, hogy az etanollal azaz etil-alkohollal üzemeljen.
Brazíliában pl olyan üzemanyagot kapni amiben 85% alkohol és 15% benzin van és ott ezt tankolnak.
A hadiipar min 10 évvel jár előrébb fejlesztésekben, mert ami már jól bevállt azt dobják később ki piacra.
3 példát említenék meg:
1. Tranzisztor (a NASA-nak fejlesztették ki, mai hétköznapokban millió számra vannak mindenben, pl mobiltelefon, rádió, PC)
2. Polár, szintén a NASA ajándéka, amit eredetileg az űrhajósok viseltek az űrruha alatt. Ma meleg pulóverek és kabátok készülnek belőle.
3. Szupravezetők
Brazíliában pl olyan üzemanyagot kapni amiben 85% alkohol és 15% benzin van és ott ezt tankolnak.
A hadiipar min 10 évvel jár előrébb fejlesztésekben, mert ami már jól bevállt azt dobják később ki piacra.
3 példát említenék meg:
1. Tranzisztor (a NASA-nak fejlesztették ki, mai hétköznapokban millió számra vannak mindenben, pl mobiltelefon, rádió, PC)
2. Polár, szintén a NASA ajándéka, amit eredetileg az űrhajósok viseltek az űrruha alatt. Ma meleg pulóverek és kabátok készülnek belőle.
3. Szupravezetők
A toyota teljesen önálló!A Common-rail dízelek igaz hogy régóta léteztek papíron,de gyors elektronika nélkül semmit sem érnek.A 1000-2000 baros nyomás is gondot okozott,sőt még most is okoz.Akkor jelent meg,mikor a technikai szint megérett rá.Én nem hiszek az ilyen jegelős összeesküvős sztorikban,ha valaki jegelni akarja,majd megcsinálja más.
Az üzemanyag egy érdekes kérdés mert, már a T-modell (pedig az sem mai darab) motorját is úgy tervezték, hogy az etanollal azaz etil-alkohollal üzemeljen.
3 példát említenék meg:
3. Szupravezetők
3 példát említenék meg:
3. Szupravezetők
" Fuji Heavy Industries
A Subaru a Fuji Heavy Industries Ltd. (FHI) [Fuji Nehézipari Kft.] gépjármű divíziója, átfogó, sokoldalú járműfelszerelés gyártó. Az FHI a megbízható technológián alapuló innovatív termékek sorát fejleszti ki divízióiban, mint a Gépjármű Divízió, a Repülési és Űrhajózási Divízió, az Autóbusz és Előre Gyártott Ház Divízió, az Ipari Termékek Divízió, valamint a Szállítási és Ökológiai Rendszerek Divízió. Az FHI szándéka kiváló minőségű termékek kifejlesztése, és az, hogy a XXI. században világszinten fontos tényezővé váljon. Az emberiség és a Föld jövőjének védelme érdekében az FHI az úttörő szerep vállalásával és a hagyományok tiszteletével egyéni jelleget sugárzó és sokat ígérő termékeket hoz létre. Az FHI a szabad gondolkodásból, a rugalmasságból és a kiapadhatatlan lelkesedésből fakadó technológiák keresztezéséből származó technológiával rendelkezik."
A Subaru a Fuji Heavy Industries Ltd. (FHI) [Fuji Nehézipari Kft.] gépjármű divíziója, átfogó, sokoldalú járműfelszerelés gyártó. Az FHI a megbízható technológián alapuló innovatív termékek sorát fejleszti ki divízióiban, mint a Gépjármű Divízió, a Repülési és Űrhajózási Divízió, az Autóbusz és Előre Gyártott Ház Divízió, az Ipari Termékek Divízió, valamint a Szállítási és Ökológiai Rendszerek Divízió. Az FHI szándéka kiváló minőségű termékek kifejlesztése, és az, hogy a XXI. században világszinten fontos tényezővé váljon. Az emberiség és a Föld jövőjének védelme érdekében az FHI az úttörő szerep vállalásával és a hagyományok tiszteletével egyéni jelleget sugárzó és sokat ígérő termékeket hoz létre. Az FHI a szabad gondolkodásból, a rugalmasságból és a kiapadhatatlan lelkesedésből fakadó technológiák keresztezéséből származó technológiával rendelkezik."
Elmondanám, hogy az Audinak és még a Mercedesnek is egy olyan bérgyártó vállalat szállít be közvetve elektronikai áramköröket ami amerikai tulajdonú, Tiszaújvárosban működő cég, amely a JCI nevű cég részére gyártja és készíti el ezeket a cuccokat. Ezt onnan tudom mert 1,5 méteren belül ugyan abban a gyártócsarnokban dolgoztam, csak én a Philips műholdvevő beltéri egységeinek áramköreit raktam össze.
Ugyan ebben a gyártócsarnokban üzemel a Valeo nevű cég gyártósora ami szintén több tucat autógyártónak szállít alkatrészeket, de megemlíteném még a Nokia mobiltelefon gyártó részleget.
Ha Nokia telód van és azt látod rajta, hogy Made In Hungary akkor vagy Szombathelyen vagy Tiszaújvárosban készültek. (Ez egy válasz oooooooo üzenetére (2007. 03. 21. szerda 21:36), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 03. 21. szerda 21:36
Ugyan ebben a gyártócsarnokban üzemel a Valeo nevű cég gyártósora ami szintén több tucat autógyártónak szállít alkatrészeket, de megemlíteném még a Nokia mobiltelefon gyártó részleget.
Ha Nokia telód van és azt látod rajta, hogy Made In Hungary akkor vagy Szombathelyen vagy Tiszaújvárosban készültek. (Ez egy válasz oooooooo üzenetére (2007. 03. 21. szerda 21:36), amit ide kattintva olvashatsz)

Audi konszern,Mercedes,Bmw,Psa,Gm,Fiat csoport,Toyota,Honda,Subaru stb.Aki fejleszt az komoly cég,a Seat nem az.
Az Audihoz tartozik még az anno traktorgyáros Lamborghini is.
A Volvo soha ne mvolt átbaszás, az egész Ford csoportban (tehát az összes autógyár ami a Ford tulajdonában van) a legkisebb méretű váltót a Volvo mérnökei csinálják, és a Volvo köztudottan az egyik elgbiztonságosabb autómárka.
A Fordok azért olcsóbbak a Volvoknál mert a Volvo ragaszkodik a saját fejlesztésű, drágább ámde az autót biztonságosabbá tevő eszközeihez. (Ez egy válasz oooooooo üzenetére (2007. 03. 21. szerda 21:57), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 03. 21. szerda 21:57
A Fordok azért olcsóbbak a Volvoknál mert a Volvo ragaszkodik a saját fejlesztésű, drágább ámde az autót biztonságosabbá tevő eszközeihez. (Ez egy válasz oooooooo üzenetére (2007. 03. 21. szerda 21:57), amit ide kattintva olvashatsz)

Szerintem a Volvo a legnagyobb átbaszás.Mindíg is szedett-vedett kocsijai voltak,csak jó a marketing.A Volvo hajómotorok is innen onnan licensz alapján gyártott motorok,hatalmas volvo felirattal.
A Subaru technikailag (és forma -design- alapján is)előrébb jár a konkurenseknél.
Lásd pl '01-'02 Impreza és Dodge Neon.
A Subarut lerondázzák az ugyanúgy kinéző Neont békénhagyják.
Dodge Neon:

Subaru Impreza MY01-My02
Lásd pl '01-'02 Impreza és Dodge Neon.
A Subarut lerondázzák az ugyanúgy kinéző Neont békénhagyják.
Dodge Neon:
Subaru Impreza MY01-My02

Szerintem a Volvo a legnagyobb átbaszás.Mindíg is szedett-vedett kocsijai voltak,csak jó a marketing.A Volvo hajómotorok is innen onnan licensz alapján gyártott motorok,hatalmas volvo felirattal.