Azért ez még nem Amerika!

Engem is vonzottak gyerekkoromban a volvók,főleg a nagy kombik,volt a nyolcvanas években is vmi CrossCountry 940,vagy ilyesmi az nagyon tetszett,emelt küszöbmagassággal meg talán 4x4-el.Az újabbak nem jönnek be,de most úgy hallottam nagy váltás lesz.

Skandináv humor?Nem rossz,és még nem is negatív reklám!

Amiket feltalált Tesla és megvett a cég,azokat más nem találhatja fel?Ha feltalálja más,újra megjelenik a cég?
1180 db maxi méretű szélkerék kell paks kiváltására.Hova teszel ennyit?Mennyiből építed meg?Ha napenergia,az ugyanaz,vagy rosszabb.Nincs alternatíva!
még valami! szintén Tiszaújváros! van egy motortekercselő üzem, ahol pont szélerőműveknek a generátorait csinálják! sokat! vajon hova kellenek? persze, hogy nem Magyarországra! Ausztriába csinálják őket! persze már lassan hazánk is elég szeles lesz ahhoz, hogy érdemes legyen ilyenbe befektetni!
Az atomreaktorok megitélése változóban van.A legnagyobb szélerőmű 1.5 megavatt,idális időben.Pakson egy reaktorblokk /4 van/ 440 megavatt,éjjel-nappal.Ezt nehéz lesz kiváltani megújúló energiával.A fúziós reaktor a megoldás,a nap poklát mesterségesen előállítani /hidrogén-bomba is az/de nem biztos hogy sikerül,most építenek egy kísérleti reaktort.
Elektromos tömegközlekedés /vonat,metró,villamos stb./és atomreaktorokban termelt áram-szerintem valami ilyesmi a jövő,tunning topic nélkül.
Hallottam a Tesla legendáról,de miért vegyem kézpénznek?Ez már hit kérdése,te elhiszed-én nem.

Tiszaújvárosban a Mercedes és Porsche műszerfalelektronikáját is gyártották! A Nokia sor mostanában szünt meg, vagy lehet csak meg fog. Szintén Tiszaújvárosban a festékgyárban csinálják a Suzukikhoz a festéket, egy másik műanyag feldolgozó gyárban a Suzuki műszerfalát, sőt nevesebb sport autókét is! A koromgyárban meg a legyártott korom egy része a Taurushoz kerül, a másik része meg Franciaországba a Michelin-hez!
Koppintási sorrend:
Skoda Fabia ---> Suzuki Swift ---> Mini Cooper (Ez egy válasz Moncy üzenetére (2007. 03. 22. csütörtök 13:53), amit ide kattintva olvashatsz)
Skoda Fabia ---> Suzuki Swift ---> Mini Cooper (Ez egy válasz Moncy üzenetére (2007. 03. 22. csütörtök 13:53), amit ide kattintva olvashatsz)
Mini Morris koppintás.. de gyönyörűűű

A 120 év állás is túlzás,és az is amikor az autós újságírók hasra esnek minden új modelltől.A fejlődés szerintem öntörvényű,minden ami jobb,az előbb utóbb elterjed,a nyersanyagban szegény országoknak érdeke az új technológia,ha az usában befullad,majd megcsinálják kóreában.
Le lehet csupaszítani a belső égésű motorokat odáig,hogy a T-modell és a focus is belsőégésű,de azt is mondhatnád hogy azért ugyanaz,mert 4 kereke van,de ennek semmi értelme.A technika igenis fejlődik,és szerintem ez a fejlődés irányíthatatlan,és előre nem kiszámítható,ezért néha csalódunk az iramot illetően.