Merci wankel.

Sajnos így van!

Jó kérdés!Azért ha botrány nélkül évtizedekig árulják,nagyon rossz nem lehet.

Egy rotorban egy fordulatra 3 munkaütem jut.Négyüteműnél fél munkaütem ha visszaosztom,6-szor annyi a munkaütem,ezt osztom 2-vel,mert feleannyi henger/rotor/.Tehát 3-szor annyi a munkaütem,ez lehet a fő oka a nagyobb teljesítménynek.A négyüteműnél ezenkívül sok a veszteség vezérlés,iránytváltó alk. /hompictures eml./.Igazából /szvsz/ sportautóba való motor,nem véletlen hogy ott használják.Motoroknál a 70-es évek végén szinte minden komolyabb gyártó használta,de mégsem terjedtek el,a Norton volt az utolsó,de 1992 körül ő is bekrepált.Kár!
én is csípem! de!!!
akkor miért van az, hogy rengeteget adnak el belőle használtan? ezt úgy kell érteni, hogy az újonan értékesített RX8 darabszámához képest nagyon magasak a használt eladó darabszámok. vajon miért! valaki itt vitázott, hogy nem fogyaszt sokat, meg most Te, hogy milyen megbízható. akkor miért adják el???
akkor miért van az, hogy rengeteget adnak el belőle használtan? ezt úgy kell érteni, hogy az újonan értékesített RX8 darabszámához képest nagyon magasak a használt eladó darabszámok. vajon miért! valaki itt vitázott, hogy nem fogyaszt sokat, meg most Te, hogy milyen megbízható. akkor miért adják el???
Sokat olvastam a Wankelról,harmadannyi alkatrész van benne mint egy dugattyúsban,ezért igen könnyű.Sokkal agresszívabb a karaktere a kis lendtömegek miatt.A fő gondja a károsanyag volt,de mazdáék ezt már megoldották.Nagyobb gázfröccsnél lángtenger indul el a kipufogóba,ezért több típuson vízzel hűtik a leömlőcsatornákat.
(Ez egy válasz yanee84 üzenetére (2007. 03. 14. szerda 21:31), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 03. 14. szerda 21:31

nyilván mert sokkal magasabb fordulatszámon adja le, mint a sima dugattyús motor, következésképpen kevesebb nyomaték tartozik hozzá. a Wankel-motor 7-8-10 ezer fordulat/percnél él igazán, míg az Otto-motorok többsége elvan ennél alacsonyabb fordulaton is(kevsebbet kell váltani)
A diagrammos összehasonlítás tényleg korrektebb lenne,mint lóerőkkel dobálózni.Az öreg kétszelepes kocsik háromnegyed lóerőből nyújtják ugyanazt mint a mostani négyszelepesek.Hiába több most a lóerő,az csak magas fordulaton jelentkezik,a mindennapokban ez nem ér semmit.Azt figyeltem még meg,hogy a kétszelepes motorok zaja kevésbé zavaró,sokkal kevesebb a magas frekvencia,apám volt négyszelepes Corrolája kifejezetten kellemetlen volt az utastérben.Az is érdekes,hogy a japán dízelek /szvsz/ sokkal csendesebbek a többinél.

az a baj, hogy még akkor is adhat félreértésre okot bármelyik hsz-ed, és tényleg csak kavarodás, meg kavarás lesz belőle...nem olyan bonyolult ki és bejelentkezni, ha egy gépet használtok...tényleg javaslom, hogy regelj be más néven...és tudasd a "kapcsolataiddal" hogy te a mona20 fiúpárja vagy(az új nevedre vonatkozóan)
(Ez egy válasz mona20 üzenetére (2007. 03. 15. csütörtök 09:29), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 03. 15. csütörtök 09:29

(Ez egy válasz mona20 üzenetére (2007. 03. 15. csütörtök 09:29), amit ide kattintva olvashatsz)

igen,én a párja vagyok...probáltuk a felhasználót átalakitani hogy pár ként szerepeljenünk,de sajnos a nick-et nem lehet változtatni :(
igen,én a párja vagyok...probáltuk a felhasználót átalakitani hogy pár ként szerepeljenünk,de sajnos a nick-et nem lehet változtatni :(
(Ez egy válasz MmePrune üzenetére (2007. 03. 15. csütörtök 09:05), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 03. 15. csütörtök 09:05

bocs az offért
te gondolom nem a szex és sportos mona vagy, hanem az ő fiú párja, ugye?
javasolnám, hogy regelj más néven, mert voltak már itt(gg-n) problémák a nevekkel kapcsolatban...nem feltételezek rólatok semmit a hsz-ek alapján, de vegyük elejét bármilyen kavarásnak
ha mégis csak egy megszállott autós mona vagy, akkor bocs
jah...és dako! bocsánat, ha megbántotam valakit, legyen szép napotok

javasolnám, hogy regelj más néven, mert voltak már itt(gg-n) problémák a nevekkel kapcsolatban...nem feltételezek rólatok semmit a hsz-ek alapján, de vegyük elejét bármilyen kavarásnak

kurvára megbántottál........este miért nem vetted be??? pedig jó lett volna..... :) a figyelemfelhívásom is le....tad! :)
(Ez egy válasz MmePrune üzenetére (2007. 03. 15. csütörtök 09:05), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 03. 15. csütörtök 09:05

bocs az offért

én is gondolkoztam rajta, nem voltam benne biztos. de úgy tudom a 3.2 literes is ennyit tud lóerőben, amit az A3 Sportback-be tesznek ami 4x4-es!
(Ez egy válasz mona20 üzenetére (2007. 03. 15. csütörtök 08:59), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 03. 15. csütörtök 08:59

az a motor 2.0,turbo feltöltéses,direkt befecskendezéses motor (TFSI).megegyezik az 5-ös Golf GTI motorjával,csak ott 200(230) loerőt produkál.
bocs az offért
(Ez egy válasz mona20 üzenetére (2007. 03. 15. csütörtök 08:59), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 03. 15. csütörtök 08:59

az a motor 2.0,turbo feltöltéses,direkt befecskendezéses motor (TFSI).megegyezik az 5-ös Golf GTI motorjával,csak ott 200(230) loerőt produkál.
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 03. 15. csütörtök 08:35), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 03. 15. csütörtök 08:35
Törölt felhasználó (69371)

az a motor azt hiszem 3.2 literes!
az a motor azt hiszem 3.2 literes!